Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[DISKUSIJA] Ulicne tuce, ispred skole ili u skoli...?

1.056 pregleda · 61 odgovor · otvorena 17.10.2011. u 20:20

Pozdrav zanima me dali ste se ikada potukli tocnije na ulici u skoli ili ispred skole. Kakva su vasa misljenja osobno sam stvarno protiv toga najbolje da pobjednika nadjacas rijecima, a ne tucom.

Osobno nisam imao takve nekakve stvari ali da bude ne znam sta bih napravio ajd 1vs1 ali kad dodje njih 5 na mene to je ipak ono...:( Ili da vam netko dodje sa boxerom, nozem ili bejzbol palicom sta napravit u tom trenutku...
ajmo malo diskutirati o tome i ostaviti se igrica bar na 5 minuta...
NIXONSTYLE je napisao/la:
Ma neki debeli mater mi izazivo kaže mater ti je ku**a ja se naljutim i čeko dok prođe sat,a on je bio krupniji i veći od mene debel pravo.
I ja ga gurnem i on padne na pod i ja sam ga išakato po glavi sve dok me ovi ostali nisu razdvojili,i on plako krv mu iz nosa curila i danas mi nesmi riječ progovorit.

A zadnji dan škole isto taj debeli i Pero jedan oni se nešto zakačili na satu i kad ga je Pero kreno šaketat nastavnica tu sve gleda razdvaja ih nemože oh razdvojit oni se tuku pa ovaj Pero uzo mu glavu i razbio mu od staklo krv posvuda,staklo ono nemo'š ih razdvojit i ja uzo stolicu i bacio na njih i jbg razdvojili se 
Kralj  pa lagano debelog  nea šanse da on ba i noge pomjeri HAHAHAH 
NIXONSTYLE je napisao/la:
Ma neki debeli mater mi izazivo kaže mater ti je ku**a ja se naljutim i čeko dok prođe sat,a on je bio krupniji i veći od mene debel pravo.
I ja ga gurnem i on padne na pod i ja sam ga išakato po glavi sve dok me ovi ostali nisu razdvojili,i on plako krv mu iz nosa curila i danas mi nesmi riječ progovorit.

A zadnji dan škole isto taj debeli i Pero jedan oni se nešto zakačili na satu i kad ga je Pero kreno šaketat nastavnica tu sve gleda razdvaja ih nemože oh razdvojit oni se tuku pa ovaj Pero uzo mu glavu i razbio mu od staklo krv posvuda,staklo ono nemo'š ih razdvojit i ja uzo stolicu i bacio na njih i jbg razdvojili se 
Bravo.Većina mangupa razmišljaju i planiraju veoma kratkoročno.To što će on lika opaliti ciglom i misliti da je dobio tuču... a ne razmišljaju kako će taj isti lik njih ako ne odmah(može se ciglom dobro po tintari dobiti - lično iskustvo), za sedam dana naći i polomiti da valja..

Ovo za ciglu/kamen, mene je dečko koji je bio godište kao ja opalio ciglom u glavu (polovinom zidarske cigle) za par metara i naravno ja u hitnoj završio na šivanju, a šta mu se desilo nakon sedam dana kad sam ga opet sreo(nisam ga tražio, vjerujem da će svako svoje dobiti kad-tad i da svako poženje ono što posije).

Inače sam protiv svih vrsta nasilja(pogotovo onog nasilja kad jači maltretira nekoga za koga zna da mu neće vratiti ili je vidljivo slabiji) ukoliko se može izbjeći, ako ne, bujrum prijatelju.

(Izvini za quote, bezveze notifikacija)

Post dobio aplauz od pN

mah , rijetko skoro nikad , da sam pi**a, nisam ,kad je bilo potrebno tukao sam se al skoro nikad zbog sebe , uvijek zbog jarana , a inace ko hoce da me tuce il nesto , ja izvadim light-usu, kazem ae brate da zapalimo , da se ne tucemo bezze , kaze on ae i tako...(neki bi rekli pi**a)
8-)
KRYSTAL je napisao/la:
Bravo.Većina mangupa razmišljaju i planiraju veoma kratkoročno.To što će on lika opaliti ciglom i misliti da je dobio tuču... a ne razmišljaju kako će taj isti lik njih ako ne odmah(može se ciglom dobro po tintari dobiti - lično iskustvo), za sedam dana naći i polomiti da valja..

Ovo za ciglu/kamen, mene je dečko koji je bio godište kao ja opalio ciglom u glavu (polovinom zidarske cigle) za par metara i naravno ja u hitnoj završio na šivanju, a šta mu se desilo nakon sedam dana kad sam ga opet sreo(nisam ga tražio, vjerujem da će svako svoje dobiti kad-tad i da svako poženje ono što posije).

Inače sam protiv svih vrsta nasilja(pogotovo onog nasilja kad jači maltretira nekoga za koga zna da mu neće vratiti ili je vidljivo slabiji) ukoliko se može izbjeći, ako ne, bujrum prijatelju.

e vidis za ovo zadnje znam o cemu pricas jer sam jedno vrijeme bio meta toga... ali u 1. razredu srednje da bi sad u 3. razredu se neke stvari promjenile ja krenio u teretanu malo bildanja proteini i te sheme.. i toga nema samopouzdanje mi se podiglo na visoku razinu itd.. OK ima medjusobne provokacije da mene neko provocira ili ja prvi nekoga ali ne do te mjere da se potucemo.. ipak smo maturanti...

EDIT:
@SampLe hahaha... ovo zvuci jako smjesno na kraju krajeva se i pomirite i jos psite... toga nema nigdje...
deklok je napisao/la:
Po meni nije loša teretana... Bar ako se ne znas dobro tuci ali da izgledom bar preplasis i samopouzdanej je na visokom nivou...
Ma kakva teretana i izgled, treba imati muda stari da udariš
Ma udarao sam se, zivio taj ulicni zivot al kad sam vidio da sam se priblizio puno liniji,a ta linija te djeli od klosara i normalnog momka i onda sam se smirio 6 mjeseci malo se sa sobom i sa svojom glavom razbistrio i skontao koji su mi ciljevi, a udarao sam sto jest jest nema koga nisam naruzio i psihicki i fizicki, al to te ne vodi nicemu, samo u propast te vodi A sve sto sam radio nije me stid jer sam to radio da nebi bio curica u ekipi jer da su mogli da me tretiraju tako naravno da bi me tretirali i onda moras se prilagodit svima, u sustini jest lahko al nije razumes

Samo pamet u glavu to vam mogu reci Guzite, pusti vutru zajebajite se,a nemojte klosarit to vam samo mogu reci

Pozdrav.
deklok je napisao/la:
e vidis za ovo zadnje znam o cemu pricas jer sam jedno vrijeme bio meta toga... ali u 1. razredu srednje da bi sad u 3. razredu se neke stvari promjenile ja krenio u teretanu malo bildanja proteini i te sheme.. i toga nema samopouzdanje mi se podiglo na visoku razinu itd.. OK ima medjusobne provokacije da mene neko provocira ili ja prvi nekoga ali ne do te mjere da se potucemo.. ipak smo maturanti...

EDIT:
@SampLe hahaha... ovo zvuci jako smjesno na kraju krajeva se i pomirite i jos psite... toga nema nigdje...
e vjeruj da ima , ozb ti govorim , sve mozes fino s ljudima , jedino ako je bas neki dbl da je nanijetio da te udara onda jbg-a
KRYSTAL je napisao/la:

Svaka tebi čast što si to napisao , ali taj post je napisan koji nema veze s vezom.

Evo ti primjer : Imaš čovjeka ispred tebe koji je dosta veći od tebe a možda sigurno sa nožem , bokserom ugl. hladnim oružjem.I prilazi on tebi sigurno nećeš početi bježati osim ako nisi svjetski prvak u atletici.I sad imaš negdje blizu kamenje i to i uzmeš kamen i probaš ga potrefiti na neki osjetljiviji dio i počneš bježati.Sutra odeš kupiš primjer dajem neko hladno oružje specijalku,bokser,nož al isključivo za samoodbranu.Da si siguran ako te negdje taj isti lik uhvati da imaš 90% šanse da se odbraniš od levata gdje mu je umjesto mozga samo nož u glavi.Preporučujem da svako od vas kupi specijalku jer je se skoro svako boji a nije skupa kao da vas neko ubode ili nešto.I pokušavajte je sakrivati da niko ne nađe.Uglavnom probajte pričom riješiti problem ako ne uspije hvatajte se noge il najbližeg pomagala kako drveta,kamena itd.

Naravno da sam za "izbjegavanje problema." Ali većina slučajeva se ne izbjegne nego se nastrada.

Nadam se da si me shvatio ako nisi mogu ti objasnit još ovoliko preko PM-a.
vLexinho je napisao/la:
Dodjes u Hadzice i objasnis nasilje na Mandrivi.
hahaha Mandriva mali, treba ga sve koljenom
Ma joj, znaš kako je kad si u školi koja je na lošem glasu xD Ne može bez toga, pa nije ni mene zaobišlo par puta, sreća normalan sam pa je prošlo bez povreda... A inače veliki sam protivnik toga i uvijek pokušavam odgovoriti obje strane ako ih znam. :r
Potukao se jednom u zivotu, i to nista posebno, nemam razloga jedino kad mi neko pocne da sere nesto mladjoj sestri.

Ne volim tuce, uvijek se moze sve rijecima rjesiti.
Sad je sve vise "mangupa" sa boxerima, nozevima, specijalkama, smijesno.
Treniram borilacki sport i on me totalno odvojio od tuce. Nadam se da cete me shvatit' ....
U bilo kojoj državi nema više tuče da se momci pošutaju na šake. To je davno izumrlo. Danas se toga što više treba kloniti jer nikad ne znaš koji će kreten izvadit pištolj, te lišit te života.
Protivim se nasilju,ali kad me neko ono max isprovocira psuje familiju i to,uh :D
Nikad se nisam pobio ni sa kim niti namjeravam iskreno. Bolje spriječiti, nego liječiti iskreno gledajući. Svako ko ima iole razuma, znaće da će krenuti te na racionalan način raspravom do problema i samim tim na pravedan način doći do konsenzusa. Ako i to izmakne kontroli, onda nemaš drugog načina. Tuča bi realno trebala da bude kao zadnja opcija svemu kad dodje do nekog problema. Ali ljudska priroda (većini ljudi bar, čast izuzecima) je takva da se odmah potuče.
potukao sam se mali milion puta :=)
nekad tucu stvarno ne mozes izbjeci pusti ti to rjecima da se zavrsi ko je naumio da se bije on ce se i potuc :=)

AKO SE PROBLEM NE DA IZBJECI TI GA NAPRAVI !
samo vi nedajte na sebe , pa kad naiđete na neku budalu što će vam izlupati glavu od beton toliko da ćeš izgledati ko Tevez.Vidim samo se bijete protiv starijih , najbolje da dignete revoluciju u državi , treba ove debile skinuti s vlasti , a vama ionako niko ništa ne može , pfff.
Tuko sam se dok su se ljudi na sake udarali,sada nozevi,palice,pistoljcici etc

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.