Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

BiH evropski prvak u sjedećoj odbojci

524 pregleda · 40 odgovora · otvorena 16.10.2011. u 20:56

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je sedmu uzastopnu titulu evropskog prvaka. U finalnom meču Evropskog prvenstva u holandskom Rotterdamu odbojkaši BiH jučer su savladali selekciju Rusije sa 3:1 (22:25, 25:23, 25:10, 25:23).

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića grupnu fazu takmičenja okončali su s četiri pobjede i bez izgubljenog seta. Maksimalnim rezultatima 3:0 savladali su ekipe Hrvatske, Srbije, Latvije i Rusije, u četvrtfinalu su bili bolji od Poljske također sa 3:0, dok su u polufinalu savladali Ukrajinu sa 3:1.

Zlatno odličje za BiH na EP-u osvojili su: Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić.

Bronzana medalja pripala je reprezentaciji Njemačke, koja je u susretu za treće mjesto savladala Ukrajinu sa 3:2.

Paraolimpijske igre:
Sydney 2000. - 2.mjesto
Atina 2004. - 1.mjesto
Peking 2008. - 2. mjesto

Svjetsko prvenstvo:
Teheran 1998. - 3. mjesto
Kairo 2002. - 1. mjesto
Roermond 2006. - 1. mjesto
Edmon 2010. - 2. mjesto

Evropsko prvenstvo:
Tallin 1997. - 3. mjesto
Sarajevo 1999. - 1. mjesto
Sorospatak 2001. - 1. mjesto
Laparanta 2003. - 1. mjesto
Leverkusen 2005. - 1. mjesto
Nyregyhaza 2007. - 1. mjesto
Elblag 2009. - 1. mjesto
Rotterdam 2011. - 1. mjesto

Kontinental kup:
Kettering 2011. - 1. mjesto

I eto naši sjajni reprezentativci su u sjedećoj odbojci čak evo 7 put za redom evropski prvaci, ja im čestitam i želim da i sljedeće godine postignu još i bolje rezultate. Tužno je što se u našoj državi ne posvjećuje pažnja na ove ljude koji su u ovom sportu osvjili sve moguće titule, ja im iz sveg srca želim sve najbolje i da i dalje nastave predstavljat našu državu u što boljem svijetlu.

Aferim momci,svaka vam čast..
Nakon ovoga mogu samo reći da se ponosim što sam BOSANAC !
Prvi put za ovo cujem i zahvaljujem ti od srca sto si postavio temu. Svaka cast momcima, samo naprijed. Treba se malo ugledati na njih.
Mislim da ovakva dominacija nije vidjena u povijesti covjecanstva.. Svaka cast momci, steta sto niko ne brine o vama
Sve čestitke, te se nadam da će ih još osvojiti. Kao što je dosta vas reklo, treba natjerati državu da se brine o ovim momcima/ljudima, jer zaslužuju svaki mogući respekt!
KillaOR je napisao/la:
Mislim da ovakva dominacija nije vidjena u povijesti covjecanstva.. Svaka cast momci, steta sto niko ne brine o vama
To i jest problem, zato sam i digo temu. Niko se ne brine o njima država im ne pomaže, u Rotterdamu kad su završili evropsko su morali sa autobusom doć kući, prvenstvo je završilo juče a oni će noćes nekada kasno doć kući. Nije se džrava mogla pobrinut da im kupe nekoliko avionskih karti a ljudi takve rezultate prave.
Za ovo stvarno nisam znao, svaka čast
To su ljudi koje ne zanima politika i sve gluposti u državi.
Oni rade što vole i najbolji su i tome

Čestitke od ♥
Bar smo u nečemu na vrhu evrope , kad nam ne daju u fudbalu ,košarci u rukometu , daju nam u ovome !

Bravo ljudi vi ste ponos čitave Bosne i Hercegovine !

Respect !
Bravo momci ,cestitke od srca.
♥ BiH
moje sjedeće kolege
Hvala im na svemu ♥ big RESPECT ♥ ♥ i sve najbolje ♥
Svaka im cast i sve cestitke od ♥

samo neka nastave tako 8-)
SVAKA CAST MOMCI

♥
Cestitam momcima

Ali mislim da je lose to sto se svrstavamo u top 10 zemalja na svijetu sa najvecim postotkom invalida
Nazalost, i politika se bila pocela mjesati u ovo. Sjecate se kad fantomi nisu imali gdje da smjeste upravu?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.