Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 70 bodova

[Lan] ping

403 pregleda · 22 odgovora · otvorena 13.10.2011. u 18:06

Dobro vecer , Imam jedan problem, a to je : Umrezio sam kod jarana racunare i sada kada igramo cs obojica pocne da laga bude 300 ping? znate li do cega je moze li se napravit ?

konekcija je 2mb/s - adsl

Nagrada bodovi
jesil napravio retove na oba racunara ?
premali ti je upload na paketu, morate smanjiti rateova da bi sve sljakalo kako treba (probaj da ih smanjujes za po 10% pa vidi kad ping prestane sa ludovanjem)
jesil napravio dvije IP adrese ?
Prvo sto kaze ovaj provjeri ratove..i sve ostalo sto se tice toga....
pokreni hl sa glavnog racunara, a ne sa ostalih
i na kraju ti ostane ako ovo ne uspijeva da ponovo umrezis
napravi dvije ip adrese i tebi ce dolaziti protok 1mb/s ali ti nece lagati uopste, ako bude lagalo samo rate popravi i to je to.
Halo ljudi nisam retardiran da ne znam rejtove pravit omg
reoN1 je napisao/la:
Pa jednostavno jačina konekcije nije dovoljna ako se ne varam taj paket ima 128 Kbit upload.
reoN1 je napisao/la:
Znaci 2mps ti je brzina to je download 200kb po sekundi na dva racunara je po 100 znaci mora da ti laga jos ako ti je koja stranica pokrenuta kao youtube i to nema te sanse
Rejtove trebas podesit na osnovu tvoje konekcije
ResidentEvil je napisao/la:
Znaci 2mps ti je brzina to je download 200kb po sekundi na dva racunara je po 100 znaci mora da ti laga jos ako ti je koja stranica pokrenuta kao youtube i to nema te sanse
Svi programi su ugaseni ! :s
reoN1 je napisao/la:
Pa vidio kad uzmes adsl 2mbs i podjelis na dva racunara bice ti po 100kb download a kod nas kad je 200kbs bude nam ping oko 70 80 jedino kada retove smanjimo bude manji znaci kad podjelis bice ti normala veci i da retove napravis kako treba opet ce ti biti 150 200 ping 100 % znaci veoma tesko da ce te moci igrat preko jedne konekcije
reoN1 je napisao/la:
nije bitan download...bitan je UPLOAD...
mal ti je paket da bi igrao na 2 compa...
imao sam isti paket i isti problem...nije ni do cega...samo uzmi jaci paket i to je to ;)
pozz
reoN1 je napisao/la:
Mal ti je upload na paketu, imao sam isti problem i nemoguce ga je rijesiti bez povecanja paketa.
reoN1 je napisao/la:
A da napises koliki ti je upload pa da se svi smijemo koliko si retardiran :D
Koliko si se mučio oko toga i kolko si bodova dao na kraju si sve zeznuo a da na početku to glavno nisi pogledao.

Imaš taj paket upload speeda kako kažu 200kb/s znači ako ti je na jednom kompu 200kb/s na dva će se podijeliti pa će biti 100kb/s što znači da nema teoretske šanse da igrate normalno.

Povećanje paketa možda ublaži ping al to ti je to nemoj se patit bezveze kad problem rješit ne možeš osim mjenjanje paketa.Dao si 500 bodova na glupost a to na početku nisi provjerio ...

gl
Upravo sam se nasmijao.
Ako su racunari uvezani doslovno u LAN ne preko hamachi-a ili cega vec, i ako koriste ethernet kablove, brzina je 100mbit upload/download izmedju da 2 racunara, modza i 1000mbit u zavisnosti od maticne.
Sta pricate mal upload na paketu jbg?
Orusei je napisao/la:
Upravo sam se nasmijao.
Ako su racunari uvezani doslovno u LAN ne preko hamachi-a ili cega vec, i ako koriste ethernet kablove, brzina je 100mbit upload/download izmedju da 2 racunara, modza i 1000mbit u zavisnosti od maticne.
Sta pricate mal upload na paketu jbg?
Ja samo želim da se prestaneš pravit pametan kad pojma nemaš , hajd pročitaj temu i nađi na gugl-u o LAN pingu i upload speedu.Upload speed i download speed nije isto.Samo se nemoj pravit pametan kad pojma nemaš
riime je napisao/la:
Ja samo želim da se prestaneš pravit pametan kad pojma nemaš , hajd pročitaj temu i nađi na gugl-u o LAN pingu i upload speedu.Upload speed i download speed nije isto.Samo se nemoj pravit pametan kad pojma nemaš :-X
1. Znam da upload i download nije isto
2. Imam tri racunara umrezena 24/7, kada prebacujem nesto koristim FTP lokalni server i uvijek je 10mb/s (100mbit)
Kazes: Dobro vecer , Imam jedan problem, a to je : Umrezio sam kod jarana racunare i sada kada igramo cs obojica pocne da laga bude 300 ping? znate li do cega je moze li se napravit ?

konekcija je 2mb/s - adsl

Nagrada bodovi.....

"......Umrezio sam kod jarana racunare...." zasto onda dajes brzinu tvoje internet konekcije. poslije toga na koji nacin si radio umrezavanje?
dali je to veza sl: racunar - switch/hub - racunar ili je relacija
racunar - racunar...

nije problem u mrezi vec u necemu drugom sto se ispostavlja kao krajnji rezultat visok PING izmedju 2 racunara....

evo nekih potencijalnih zezancija:

ako ti racunari preko neta rade savrseno (oba znaci) provjeri kabal kojim umrezavas ta dva racunara. dodijeli im staticke IP addrese, pokusaj da prevlacis neke velike pakete preko mreze tako sto ces share neke foldere u kojima imas ili ces staviti te neke pakete (paket - file il jednostavno ping komandu il nesto slicno) pa vidi kako se mreza ponasa sama sa sobom...) pogledaj koji su ti SP na racunarima posto ne mozes nikako umreziti na fin nacin sp2 i sp3. provjeri na viruse nadji dobar antivirus pa presnekiraj oba kompjutera, provjeri drivere na racunarima od graficke kartice do svega....

i da ti dam malo vise opisa o postanju problema nekog. ne mozes tek tako reci imam problem visok mi ping na kanteru to ti ispadne isto kao da nazoves automehanicara i kazes mu auto ne moze da mi ide i samo to znas. ne znas ni dali imas goriva u autu ne znas ni dali ti je guma probijena i sl. znaci moras sve to prije svega provjeriti pa tek onda upitati ljude po tom problemu, ako to ne znas onda nemoj postati po forumima takve probleme vec nosi direktno racunar na servis.... u neki profesionalniji i sl...

jer ja kao auto mehanicar ne mogu znati dal je tebi guma probijena il nemas goriva.... tako da mi nista ne znaci to sto ne mozes auto upaliti, boga mi....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.