Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 30 bodova

[rQ]Prijedlozi

335 pregleda · 17 odgovora · otvorena 12.10.2011. u 20:40

Evo jedan jednostavan zadatak za vas.

Potrebna su mi vasa misljenja.

Kao sto neki od vas znaju imam svoj yt channel. (http://www.youtube.com/user/StyloGFX)

Sta bi zeljeli vidjeti? npr. tutoriale, speed arte, neke ps/c4d packove itd.

Tko napise neki konkretan i dobar prijedlog dobiva bodove.
Hfala. ♥

Tema ne smeta skiletu, a ni 100ki. (sutnja znaci odobravanje)  
Registruj se na neki forum na kojem se ljudi bave onim sto i ti,vidis ako ima kakvih tema kako da napravi neko nesto i ti to uradis i das im link i tako ces sebi posjete nabijat Sub. itd.Ili napravi svoj forum i pozovi raje (mada je ovo teze) i radi to sto radis.

Najbolje bi bilo kada bi pravio tutorijale na nasem jeziku jer je njih malo na yt.Takodjer mozes praviti tutove o razlicitm tehnikama rada,nesto na svoj nacin nesto vidis od nekog da je dobro pa probas tako i ti.Skines i GIMP slicno kao ps i pocnes i sa njim da pravis,stavljas linkove na fb,ovdje na g.ba i ako si jos negdje registrovan.Pocnes prvo u ps-u radit tutove i ides dalje.Bilo bi dobro kada bi komentarisao dok to radis 

Eto moj prijedlog

Dva posta ispod:
Za igrice nemoj ni pomisljat ima 121421 video na yt o igricama,one ti oduzimaju puno vremena a da bi video izgledao dobro morao bi i komentarisati i praviti nesto tipa "Lets Play ......" te imati dobar komp 
Ja bih pisao ovdje ako nije problem. Bilo bi lijepo da sve to imas na čenlu. BIlo bi dobro da na nasem jeziku napises tutove i da stavljas primjere svakoga ugl. da imas sve u jednom AiO  Nadam se da ce ti dobro ici 
Izvoli, slika sama govori (pisao na Engleskom, furao se malo) :

btw. Mislim da bi bilo špica da staviš sebe kako igraš PS3 i nešto komentarišeš il' npr. dodju ti raja, igrate PS3 i onda se snimite, stavite na YouTube. Takvi likovi imaju dosta viewsa i subscribera.
Najbolje bi ti bilo svega po malo.Malo tutoriala svega po malo jer tako ces privuci vece mase gledaoca jer neki ne rade u ps itd. Sve po malo a najbolje bi ti bilo da pravis tutoriale na engl. barem po meni jer privuci ces i strane gledaoce jest da se neki ne snalaze sa engl. jezikom ali onaj ko ista radi oko racunara zna engleski nece neko sa 4. osnovne baviti oko toga ali mozes i na bosanskom jeziku ali imat ces manje gledaoca ako su ti gledaoci bitni dok mozes i kombinovati jedan na nasem jedan na engl. opet razmisli.
Kad bi pogledao sta raja najvise gleda po YT sve bi ti bilo jasno, naravno uvijek Tutorijale, imat cemo svi "mi" korist od toga, a ti naravno :) tako da razmisli

EDIT : Pisi tutoriale o stvarima koje se najvise gledaju ( programiranje, Photoshop, CS, Web Dizajn itd...)
Nisam ti mogao odgovoriti jer ti je inbox bio pun 

btw, prijedloge pišite ovdje
tekts je predug...

poslano preko pm
Tutorijali su po meni najjakiji. Npr. Ako si photoshop master (  ) onda radi to.Imaš 1000000 fora za tutorijal tipa. fotomanipulacija,foto montaža,retuširanje,raznorazni efekti.
Speed art ti je dobro išao i dobio si pozitivne ocjene.
Ali mnogo ljudi griješi kad pravi tutorijale jer sve prebrzo urade ili ne objasne dobro.Moj savjet nešto lako ali sve,ama baš sve objasni 

Imaš puno subova i možeš nešto postići,a imaš dar za PS, iskoristi to 8)
A sta je tebi cilj? Dobiti sto vise viewsa ili nesto drugo?
ja kad bih imao kanal pravio bih neke tutove. Ne znam sad koliko dobro ti radis, ali prvo radi neke pocetnicke normalno, i tu stavi u jednu grupu, vremenom predji na naprednije i naprednije, i doci ces do nivoa znanja koji zapravo imas. Pogledaj prethodno tutove drugih ljudi, vidi cega ima puno, a ti radi suprotno, radi ono sto oni nisu objasnili, valjda kontas sta hocu reci.
Jednostavno samo radi SpeedArt iz razloga jer od takvih videa najviše možeš dobiti Views, Likes, Sub's etc.I vidio sam to ti najbolje ide.Nemoj samo BackGrounde raditi kao SA (speedart) pokušaj neki Wallpaper uraditi.
Trebao bi praviti tutove u raznim programima , probaj u sony vegasu , jer bas to meni treba 

al' takodje probaj u ps-u , neke programe za gledanje tv-a na kompu , napravi tutove o podesavanju emulatora i tako to..

ako ti crtanje ide od ruke , pokazi kako se crtaju neki slozeniji crtezi , a ti ih prije tog naucis crtat na dragoart.com ^^
Mislim da su to Tutorijali i tu će najviše dobiti Lajkova i Pretplata. 
Ovako.
Pošto si dosta dobar u photoshopu, praviš Logoe i mnogo dobrih radova u psu mogao mi organizovati sekciju gdje bi uploadovao ps packove. Takođe dosta sam naučio iz tvog speed art videa.
Ne znam kakav si sa tutorialima ali mogao bi nam objasniti, pošto si i u c4d dobar, kako se radi u c4d, bar one osnove programa. Takođe sve ono što znaš bi trebao prestaviti na videu da i ostala raja zna. Ali takođe videe zaštiti watermarkom da se ne bi desilo kao miiretu da neko napaćeno derište kopira i postavlja videe na svoj y2be channel.
Konkretno.
Po meni što ti je channel raznovrsniji to ćeš imati više subscribera, viewa, komentara i rejtova.
Ipak na tebi je da odlučiš.
Moj ti je prijedlog, pošto si dobar sa slikama, fotošopovima itd. radi takve stvari, a između ostalog npr. neke snimke ako imaš u životu šta zanimljivo da snimaš, iz škole bezveze na času kad vas pola spava ti izvadiš fon i snimiš i uploadaš ^^ Ono da razbije monotoniju. Pa napraviš neki reprezent svoj uz neku pjesmu što jede malu djecu 
Pa npr. radiš logoe, template, dizajne ha hu, pa ako je neki koji se raji svidi, za nekih 6 mjeseci od uploada staviš kako si radio, giveaway i to 
Ako igraš igrica možeš i to snimat', vidio sam već prijedloge, npr. vas 4 sjede za ps3, TV ispred vas vi na podu, kamera iza vas snima sve, i onda od nekih pola sata snimke isjeckaš 5 minuta kvalitete 
Eto sretno, nadam se da si me razumio ^^
Do something interesting, that noone already did.
Pa radi tutorijale How to , možeš vLoger biti zezancije i to , možeš Speed Art , možeš tutorijale kako preći igrice tj. chapter 2 chapter 3 i to.

Ma brate šta ti najviše voliš to radi. 
Rješenje
Kao prvo, trebaš popularizovati svoj YouTube kanal, izreklamirati ga malo na poznatijim portalima, Facebook-u, Twitteru i sličnim mrežama i sajtovima koje koristi veliki broj ljudi.

Ako ćeš raditi klipove na temu Fan Arta, Digital Designa, Photoshop radova i tutorijala.... Hm, poželjno bi bilo prije svega da u jednom kratkom spotu sastaviš svoju biografiju i prezentuješ neke svoje radove. Tako će ljudi i posjetitelji biti unaprijed informisani i imati će uvid u tvoje kvalitete i slike.

Kada govorimo konkretno o sadržaju YT klipova, temu koju ćeš obrađivati u njima - ja predlažem tutorijale na bosansko/hrvatsko/srpskom jeziku. Prvo, mnoštvo ljudi koji rade u nekom od virtuelnih programa za obradu i kreaciju slika (čitaj PS), treba za početak i napredovanje tutorijale, a pošto i na našim prostorima ima dosta takvih - treba i tutorijala na našem jeziku, kojih je jako malo na YT-u, stoga je to tvoja šansa.

Možeš, prije svega, raditi tutorijale za sigove, onda wallpapere i logo-e, jer to se većinom traži i cijeni kod raje. Kasnije možeš krenuti i s portofoliom, web designom (ako si upućen i znaš ga raditi), zatim photomanipulation i ostale zahtjevne radove.

Također, ja bih ti preporučio da napraviš i uopšteni tutorijal o PS alatkama, primjeni, načinu obrade i stvaranja željenih slika, dodavanju brusheva, rendera i fontova... Bilo bi poželjno da i s vremena na vrijeme osvježavaš kanal sa nekim trikovima, kraticama i zanimljivim načinima kako da urediš neki rad i(li) sliku.

Eto, napisah se ja, na tebi je da odlučiš da li ćeš me poslušati po pitanju ovog. Sve ne prijateljski napisano. Izvinjavam se na eventualnim gramatičkim greškama, ovo sam odradio brzinski.:-*

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.