Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Uklanjanje pozadine

142 pregleda · 12 odgovora · otvorena 12.10.2011. u 16:31

Pozdrav ekipa :D
poceo sam nesto maalo prckat po PS-u
i sad nemogu nikako da skontam kako uklonit sa neke slike pozadinu :D
npr imam Logo teama koji ima bijelu pozadinu kako sad uklonit tu bijelu pozadinu :D svaka pomoc dobro dosla :D spammeri zaobidite temu ;))
magic eraser
desni klik na gumicu i tu nadjes
samo kliknes na pozadinu i postaje transparentna :D
fotografije .gif formata nemozes na ovaj način ukloniti pozadinu
Uklonis layer, tacnije lijevo pa dole

Evo slika -

Pritisni to oko.
Orusei je napisao/la:
Uklonis layer, tacnije lijevo pa dole

Evo slika -

Pritisni to oko.
Lik ima rasterski spremljenu fotografiju u nekom formatu (jpg,png, gif) i kako misliš da će mu se pojavit layeri? Dobije samo jedan

@topic

Veoma jednostavno, uzmeš magic erraser i pobrišeš to bijelo, ali ako nekada imaš nešto složenije pa ne mogneš sa njim uzmi "Magic select tool" i sa njim označiš npr. sebe, i pritisneš Shift Ctrl + i i samo obrišeš pozadinu iza =)
Lancashire je napisao/la:
Lik ima rasterski spremljenu fotografiju u nekom formatu (jpg,png, gif) i kako misliš da će mu se pojavit layeri? Dobije samo jedan :r

@topic

Veoma jednostavno, uzmeš magic erraser i pobrišeš to bijelo, ali ako nekada imaš nešto složenije pa ne mogneš sa njim uzmi "Magic select tool" i sa njim označiš npr. sebe, i pritisneš Shift Ctrl + i i samo obrišeš pozadinu iza =)
Ah nisam procitao sve >.>
Onda kako su ostali rekli, magic erasier/magic select tool.
Orusei je napisao/la:
Ah nisam procitao sve >.>
Onda kako su ostali rekli, magic erasier/magic select tool.
Samo ces dobiti bezveze samar brate moj
RedTube je napisao/la:
Samo ces dobiti bezveze samar brate moj
Zasto? Sta sam pogresno rekao?
Lancashire je napisao/la:
Lik ima rasterski spremljenu fotografiju u nekom formatu (jpg,png, gif) i kako misliš da će mu se pojavit layeri? Dobije samo jedan :r

@topic

Hvala svim uspio sam :)))
Orusei je napisao/la:
Zasto? Sta sam pogresno rekao?
Sto nisi procitao temu svu
Ako nermin vidi pusa bokic :D samar
RedTube je napisao/la:
Sto nisi procitao temu svu
Ako nermin vidi pusa bokic samar
Prije ćeš ti dobiti šamar nego on.

@ topic :

Gledaj tutove sa yt imaš ovdje nekih tutova kao što su FAQ Photoshop što je smoki pisao itd.

Objavi nam radove da vidimo kako napreduješ
riime je napisao/la:
Prije ćeš ti dobiti šamar nego on. :-X

@ topic :

Gledaj tutove sa yt imaš ovdje nekih tutova kao što su FAQ Photoshop što je smoki pisao itd.

Objavi nam radove da vidimo kako napreduješ :D
Znam samo covjeka opominjem
Uzmeš magic select tool i selektujes dio logoa bez pozadine i ides cut->New->500x500(primjer samo) ->paste i to je to
riime je napisao/la:
Prije ćeš ti dobiti šamar nego on. :-X

@ topic :

Objavi nam radove da vidimo kako napreduješ :D
elow :D
hvala ti :D
sram me objavljivat :D
iz par razloga:
1. svaki logo koji sam uradio za svoj klan je djelomicno ripped ili samo neki stvari izmjenjene uz dozvolu onog ko je pravio logo :D pa mi je malo glupo to stavljat xD
2. svaki logo koji sam SAM uradio su samo slova xD neznam jos ubacit kako treba stvari i sam uradit :SS tek sam juce poceo xD

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.