Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Željo - Hajduk (Šta se to događa?)

2.603 pregleda · 129 odgovora · otvorena 06.10.2011. u 20:06

Dobro veče.

Večeras na Grbavici se trebao odigrati prijateljski susret između Željezničara i Hajduka iz Splita. Utakmica nije odigrana zbog nereda koji su se desili. Navodno prvi incident je započela grupa navijača Hajduka 'Torcida' koji su prije na sat utakmice ušli na stadion i počeli su uništavati postavljenu koreografiju domaćih navijača, a potom i fizički krenuli u obračun sa nekolicinom simpatizera Plavih koji su se zatekli u tom momentu na tribini.

Prema nezvaničnim informacijama s Grbavice, došlo je i do upotrebe vatrenog oružja.

Navijači Željezničara blokirani su na putu ka stadiona kod zgrade Elektroprivrede, i policija im ne dozvoljava da prođu ka stadionu preko mosta. Upravo na tom području je i došlo do žestokog obračuna, a polupano je mnogo privatnih automobila.

A sada ono najzanimljivije :

Pripadnici Torcide koji su bili ušli na stadion istjerani su vani, a kako sazaje portal SCsport.ba, ne radi se o navijačima Hajduka iz Hrvatske, nego o simpatizerima Splićana iz BiH.

I evo opet jedan incident u našem fudbalu.

Nakon Banja Luke i Mostara sada i u Sarajevu. Pa na što je spao naš fudbal?

Ali ova zadnja rečenica 'Pripadnici Torcide koji su bili ušli na stadion istjerani su vani, a kako sazaje portal SCsport.ba, ne radi se o navijačima Hajduka iz Hrvatske, nego o simpatizerima Splićana iz BiH.' dokazuje ko je to ustavri radio, jer pravi navijači Hajduka znam da ne bi učinili ovako nešto jer su sve ove godine u dobrim odnosima i sa Željom i sa manijacima.

Mene interesuje kako vi sve na ovo gledate, šra vi mislite o ovome?

Molim admine da ne kantiraju temu jer želim čut mišljenja ostalih.

Mi dodjemo u miru a ovako vracate ? Pi**a vam materina !

Post dobio šamar od 100kaa

codex je napisao/la:
E cuj prijateljska utakmica, radije bi reko da je neprijateljska =D Samo je zanimljivo kako se ovakve stvari ne dogadjaju u kosarci, NLB zajednicka liga se igra vec duze vrijeme i ne pamtim da je kakav incident bio, dok je u fudbalu nemoguca misija da se odrzi jedan (ne)prijateljski mec kamol i liga.
Ne bude incidenata ovog tipa Koliko sam upucen bude nacionalistickih ispada od strane srpskih,hrvatskih navijaca navijaca(Partizan,CZ,Zagreb itd.. ) kad su igrali protiv Bosne ili Bosna - Igokea(vidi opet dva bosanska kluba). Nema se u kosarci gdje uletiti na onako malom terenu i pobiti se, vidio bi da bi toga bilo Gdje god igraju balkanski timovi, tu ce uvijek biti nereda i u vrlo rjetkim slucajevima Bosnjaci zapocinju nerede, ali MI izvucemo najdeblji kraj. Sve je stvar politike.

@topic

SRAMOTA Sad ispade kao poboljsanje statusa Hrvata hahahha imaju bolje stanove i kuce, nego muslimani,Bosnjaci u Federaciji BiH. I sta uvijek krivite policiju ? Ljudi su kao i mi, obavljaju svoj posao kako im je naredjeno. Ne mogu oni kontrolirati neku grupu koja nije najavljena da ce uopste doci na utakmicu. Samo je trebalo jos da batine dobiju i bio bi vrhunac ovih desavanja.

@unreal svaka cast, +1 za taj post.
Tuga, žalost i sramota vidjeti sve ovo
dođoše Hrvati iz Hercegovine i napraviše nered? i da jesu , nije ni čudo, s obzirom da je 12 navijača GOŠK-a napadnuto od strane manijaka, kojih je bilo preko sto, i tu pokazali muda.
ajde šta se raspravljate, onlajn navijači i huligani, da vam nije televizora ne bi ni stadion vidili.
admine pobriši temu.
Ma sve je to stoka i jedni i drugi.
Znao sam,jer u ovoj državi to je tako.
Ljubav se zove imenom tvojim, Željo♥
Dosta torcida sta bi se desilo da Crvena Zvijezda dodje na gostovanje i da oni naprave problem ili grobari mozda?
Sjecam se kad mi je drug reko da ih je 5 hiljada doslo na gostovanje u Bec da dodju ovdje kod nas to bi bio haos.
KAKAV CRNI STATUS VAS HRVATA U BOSNI VI NISTE HRVATI U BOSNI NITI SU GRADJANI REPUBLIKE SRPSKE SRBI U BOSNI VI STE JE***I "BOSANCI U BOSNI".Kako ste toliko retardirani citava ta dole Hercegovina to je toliko retardirano da to treba pobiti sta vi koji ku**c glumite vi i vas status.ZIVIT U MULTI ETNICKOJ DRZAVI vi ste bosanci radi takvih ljudi ova drzava propada ONO ZIVI U MOSTARU I STAVI ZASTAVU HRTVATSKE I NAPISE MOSTAR.Vi ste toliko primitivan narod da je to za ne povjerovat.Dok je vas neandertalaca koji misle da je republika srpska = Srbija i da je hercegovina = Hrvatska u meni ce biti jos vise govana da vas mogu SRAT U SRED GLAVE DEBILNE.CAO !!
Ivaaa je napisao/la:
Što je Hajduk kriv? Jel fino rečeno da to nisu navijači iz Splita već seljačine iz Kiseljaka (odakle već) ... Ovi su zaustavljeni na ulazu u Sarajevo od strane policije.

Ne možeš reć da i Manijaci nisu krivi. Dapače, dragi su mi al svi su krivi.
manijaci nisu sami sebi pokidali koreografiju i transparent

Nemoj se ljutit sto sam ovo napiso , kao sto je ocito navijaci iz splita nisu nista ocito uradili , a ovi cobani iz pi****a , dodju i useru 90ti rodjendan zelji.

Navijam za hajduk i za zelju , ostali me klubovi ne zanimaju

@unreal (post iznad) , +1

@kina , da da , torcida slucajno poslana na nasu tribinu , slucajno dobili batina , slucajno unistili koreografiju , slucajno unistili transparent ..

nemoj se svadjat s tim sto si ga citiro , momak ti lijepo kaze da to nije uradila prava torcida iz splita nego retardi iz kiseljaka i livna.
je napisao/la:
Zašto da briše? ja hoću da vidim šta većina misli o ovome. Uredu je i nekako da se pobiju navijači, al šta imaš ti dizat ustanak na prijateljskoj utakmici dva kluba zato što je tvoj narod zapostavljen u ovoj državi? Idi seli se biće ti bolje (al neće) negdje drugo.

@ NIXON

Šta je sad država kriva? Da je odobrila policajcima da ih na smrt pretuku bunili bi se kako je policija nepravedna i glupa a kad ovako neće da udara opet je glupa pa šta bi vi?
amsi je napisao/la:
Ne bude incidenata ovog tipa Koliko sam upucen bude nacionalistickih ispada od strane srpskih,hrvatskih navijaca navijaca(Partizan,CZ,Zagreb itd.. ) kad su igrali protiv Bosne ili Bosna - Igokea(vidi opet dva bosanska kluba). Nema se u kosarci gdje uletiti na onako malom terenu i pobiti se, vidio bi da bi toga bilo Gdje god igraju balkanski timovi, tu ce uvijek biti nereda i u vrlo rjetkim slucajevima Bosnjaci zapocinju nerede, ali MI izvucemo najdeblji kraj. Sve je stvar politike.

@topic

SRAMOTA Sad ispade kao poboljsanje statusa Hrvata hahahha imaju bolje stanove i kuce, nego muslimani,Bosnjaci u Federaciji BiH. I sta uvijek krivite policiju ? Ljudi su kao i mi, obavljaju svoj posao kako im je naredjeno. Ne mogu oni kontrolirati neku grupu koja nije najavljena da ce uopste doci na utakmicu. Samo je trebalo jos da batine dobiju i bio bi vrhunac ovih desavanja.

@unreal svaka cast, +1 za taj post.
Lol pa ne moraju se u dvorani mogu napolju, opet kazem mecevi se igraju i to vec duze godina, ovdje jedan mec ne moze proci bez krkljanca.
tankeNz je napisao/la:
ocigledno ne znas o cemu pricas.Na pocetku utakmice navijaci Hajduka iz LIVNA(HRVATI IZ HERCEGOVINE) su uletili na teren pored policije i SKINULI TRANSPARENTE MANIJAKA , te im UNISTILI KOREOGRAFIJU. STo se mene tice neka su ih nasutali i da sam ja bio tu i ja bi ih sutao
Đesi rambo nisam te prepoznao
Citiram iz dnevnika : "Torcida je zabunom poslana na tribinu gdje su transparenti"
A to što su rusili transparente to bi svaka navijacka skupina uradila.

TH1950

tankeNz je napisao/la:
ocigledno ne znas o cemu pricas.Na pocetku utakmice navijaci Hajduka iz LIVNA(HRVATI IZ HERCEGOVINE) su uletili na teren pored policije i SKINULI TRANSPARENTE MANIJAKA , te im UNISTILI KOREOGRAFIJU. STo se mene tice neka su ih nasutali i da sam ja bio tu i ja bi ih sutao
Ja dobro znam o čemu se radi i šta je i kako je bilo, tako da molim tebe da me ne savjetuješ. A vjerujem da bi ti uradio isto jer puno je u svijetu danas takvih poput tebe "primitivaca".
- Čuo sam od prijatelja da to nisu bili pravi Torcidaši , već neki Hercegovci . Ispravite me ako griješim .

Nacionalizam , dovoljno je reći . To je ono što naše navijače najviše dovodi do svih tih silnih nereda ...
K1NAA je napisao/la:
Đesi rambo nisam te prepoznao :r
Citiram iz dnevnika : "Torcida je zabunom poslana na tribinu gdje su transparenti"
A to što su rusili transparente to bi svaka navijacka skupina uradila.

TH1950

;)
kome ti je**š mater?

Post dobio šamar od 100kaa

Čime se vi bavite, bolje igrat LoLa
codex je napisao/la:
Lol pa ne moraju se u dvorani mogu napolju, opet kazem mecevi se igraju i to vec duze godina, ovdje jedan mec ne moze proci bez krkljanca.
ma znam o cemu pricas, ali NLB je nesto skroz drugacije, organizacija na niovu, sad je jos usla nekolicina timova koji igraju u EuroLeague. Tamo jedino ko se tuce su navijaci poslije utakmica gradskih derbija, ali to se u Srbiji lahko rjesava( palica i sve izudarati )

Ne moze proci bez krkljanca, jer svi u Bosnu dodju da naprave neki nered. Mi gdje god smo otisli, sve uljudno i kulturno(ne kazem da nema ispada, bude i toga), cak nas i Hajdukovi navijaci fale kako je sve odlicno bilo na Hajdukovoj proslavi godisnjice...
codex je napisao/la:
Šabane prvo se informisi pa pametuj, na kosarci je zabranjen dolazak gostujucim navijacima i to je jedini razlog zasto nema nereda.

I btw jedna od najjacih podgrupa torcide, torcida mokosica je raznesena na ulici i to u svakom pogledu, nek se bogu zahvaljuju sto su kornjace stigle, inace se ne bi vratili odakle su dosli
shiikari je napisao/la:
Zašto da briše? ja hoću da vidim šta većina misli o ovome. Uredu je i nekako da se pobiju navijači, al šta imaš ti dizat ustanak na prijateljskoj utakmici dva kluba zato što je tvoj narod zapostavljen u ovoj državi? Idi seli se biće ti bolje (al neće) negdje drugo.

@ NIXON

Šta je sad država kriva? Da je odobrila policajcima da ih na smrt pretuku bunili bi se kako je policija nepravedna i glupa a kad ovako neće da udara opet je glupa pa šta bi vi?
Ko je bola zapostavljen? Koliko znam u Hercegovini se bolje živi nego u Zenici, Tuzli, možda bolje nego u čitavoj Bosni. Ta zapostavljenost ili "majorizacija" je propaganda političara željnih fotelja. Nit planiram nit ću ići negdje drugo, mi smo ovdje starosjedioci.

@unreal
kako bosanci kad živimo u Hercegovini?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.