Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 24 boda

zasto mladi odlaze iz bih

1.442 pregleda · 29 odgovora · otvorena 08.01.2007. u 21:03

ovako dajem 24 boda onom koji najvise napise
o tome zasto mladi odlaze iz bih.
to je veoma stresna tema za nasu zemlju posto
preko 30% mladi imaju namjeru da odu iz bih.
plus treba mi za gradjansko
Svak misli samo na sebe pocevshi od politicara koji gledaju samo da te ''ogule'' i da zarade sto vishe a za narod ko nas sisha;
Standardi u drugim zemljama su bolji;
Ovo mi je sad palo na pamet kad se sjetim editovat cu
hmm....Po meni Mladi odlaze iz BOSNE I HERZEGOVINE
jer misle da ce nesto uspjeti ako odu u diasporu..
Kaze ja nemam posao i cim budem imao prvu priliku odma idem iz BiH.Kako ce neko uspjeti ako samo klosari po cijeli dan,krade maloj djeci pare ispred skole.Dzeparosi kako ce moci preziviti kad budu imali 60-70 godina?ponovo ce krasti? Sta npr. oboli od neke opasne bolesiti,nemoze se kretati ustajati iz kreveta itd. Kako ce onda prezivit?
Npr. sad mi seremo starcima ja cu vako ja cu tako...Bolje frends nego roditelji? ko te hrani, ko te odrzava?
Mislis sada imas frendove i uvijek ces ih imati? NIKADA!
Roditelji ce uvijek pomoci svojoj djeci a frends ne
Malo sam skrenuo sa teme al et...
Da se vratim na temu.
ODES IZ BIH IMAS BOLJU BUDUCNOST?
Tako svi govore, na sta ce licit bih kad bi svi tako odlazili iz zemlje? ne bi se zvala drzava.Mi mislimo u DIASPORI bolje 1000 puta nego u bih...NE NE I NE
Imam ja rodjaka u SWE.Momak zivi u malom stanicu sa jednom sobom, u toj "velikoj" sobi je kupatilo i KUHINJA.
Momak radi od 5 ujutro do 8 sati navece.Kakav je to zivot?NIKAKAV!
Trebamo se borit i izborit za nasu DRZAVU.
Ovi sto se sele "SELJACI" u diasporu z*** boljeg zivota ubrzo se vrate vjerujte mi..Trebaju da se ljudi iz drugih drzava dolaze kod nas da zive,umjesto sto mi idemo po drugim zemljama..
I to sto nasi rodjaci tj. rodbina kada dodju vamo kupuju sve i svasta,nemora znaciti da oni imaju NOVAC,jer je u drugim drzavama skroz skuplje nego kod nas...
Sry za ovoliki post..i za to sto sam malo fulio temu..jer ovo sam dugo drzao i sad sam rekao...

EDIT:
i da zaboravio sam reci.
Kod nas politicari su jedni veliki LOPOVI.Kod nas ko ne krade taj nema,al doci ce i tome KRAJ.bar se nadam
ko bi ost'o u zemlji gdje se na gamerskom forumu stavljaju ovak'i topici tt
edit : nvm
vi govorite kod vas skupo kod vas ovo, ono..a kak je u hrv..je da je bolji standard i to kolko sam cuo...ali zasto masa ljudi ide u bih-a kupovat neke stvari zato sto su jeftinije...istina kod vas je jeftinije ali su i place manje..politicari u svakoj zemlji kradu i gule 4. stalez kako bi rekli...radnistvo...tako je to
Ja idem iz BiH cim zavrsim skolovanje sa tim punim 18 godina

Idem napravit Biznis Otvorit Banku PAJSEROM naravno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.