Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Spajanje TV-a sa kompjuterom

115 pregleda · 11 odgovora · otvorena 03.10.2011. u 15:09

Pozdrav dragi forumasi!

Imam LCD tv povelik je...i sad bi htio da ga spojim sa racunarom.
Na TVu imam skoro sve ulaze..(PCI in,HDMI ulaz,s-video-scart itd itd,, a na grafickoj DVI,VGA,TV/s video in...e sad me zanima koji kabal da uzmem da imam najbolju sliku i zvuk..znaci ako moze objasnjenje i slika kabla ili vise njih nevazno...

Procitao one dvije teme na gamersu ,tako da mi nemorate njih postavljat

Hvala
HDMI definitivno

Edit: Greska sto navodis sta imas na tv fino kazes ove mogu koristiti...
Uzmi onaj kabal sto je razlicit na jednom ulaz vga jedan hdmi ako nista uzmi vga i gotovo
Sleepyxx je napisao/la:
HDMI definitivno

Edit: Greska sto navodis sta imas na tv fino kazes ove mogu koristiti...
Uzmi onaj kabal sto je razlicit na jednom ulaz vga jedan hdmi ako nista uzmi vga i gotovo
Problem je sto nemam HDMI utor na grafickoj :I
Mirko_Bosanac je napisao/la:
Problem je sto nemam HDMI utor na grafickoj :I
Imas onaj dodatak za HDMi tj. ako nemas ulaz u kucistu za HDMi, prikljucis HDMi u taj pretvarac i prikljucis ga u VGA, a gore u TV normalan HDMi.

- ako ne mozes naci taj pretvarac, jednostavno uzmi VGA onda, ali je losija slika i ne daje ti zvuk na TV, nego na zvucnike svoje ili slusalice samo.
Ne moze se VGA u HDMI, sta to pricate. Moze ali nikako nije isplativo a i samo unekim slucajevima radim... Ako imas S Video na grafickoj uzmi njeg da ide u scart. On prenosi oboje ja mislim.
DVI uzmi ako ti tv ne podrzva usmi dvi to VGA i spoj a za sound moras iz zvucne kupi kablone nisu skupi i prikljucis.Zasto?Zato sto VGA,DVI,HDMI ne prenose zvuk.

+moras imati VGA kabal
Ajd budem vec nesto skontao... :/
Imaš jedan konverter za HDMI kabl,probaj naći po tehno shopovima,reci im,da ti treba komponenta za konvertiranje VGA u HDMI,mora biti,vidio sam ih u nas ovdje.
mrxilix je napisao/la:
Imaš jedan konverter za HDMI kabl,probaj naći po tehno shopovima,reci im,da ti treba komponenta za konvertiranje VGA u HDMI,mora biti,vidio sam ih u nas ovdje.
eh to bi mi pasalo...posto HDMI daje jako dobru sliku i zvuk cuo sam
Istina HDMI (High-Definition Multimedia Interface)
Samo ime govori da je vrhunski kabl.
cekaj ali zasto bi uzimao hdmi kabal kao oda ce biti velika razlika u kvalitetu slike ako vga ne prenosi zvuk znaci kada bi uzeo vga to hdmi ne bi bilo zvuka=bezveze bacanje para
M1X1 je napisao/la:
cekaj ali zasto bi uzimao hdmi kabal kao oda ce biti velika razlika u kvalitetu slike ako vga ne prenosi zvuk znaci kada bi uzeo vga to hdmi ne bi bilo zvuka=bezveze bacanje para
Vidit cu vec..pitat cu po shopovima

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.