Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Facebook vaša prošlost

589 pregleda · 38 odgovora · otvorena 30.09.2011. u 15:15

Vijest odbijena :(
al' evo ipak hoću da napišem da svi vidite šta to ustvari bude s vašim podatcima sa facebooka.
copy-paste vijest !

"Student iz njemačke je pomoću zakona europske unije uspio natjerati facebook da mu posalje sve podatke o njemu. Nakon sto je iskopirao podatke koji su mu stigli dobio je 1200 stranica njegovog facebook zivota. Facebook je javno priznao da sve te podatke lahko mogu koristiti pripadnici američkog fbi-a. Takodje priznaju kako se podatci koje korisnicu pisu koriste i za mnoge reklame. Zatečen ovim student je odmah poslao inspekciju u organizaciju facebooka. Inspekcija će 5 dana pratiti rad na svim biroima facebooka kako bi utvrdili za sta se sve koriste podatci korisnika. Iako mnogi korisnicu obrisu njihove objave ili slike sve to ostaje sačuvano. I nakon poslanog zahtjeva student je dobio sve njegove komentare , lajkove , slike , grupe ,statuse i mnogo toga iako je on mislio da je to davno obrisao.Među tim podatcima dobio je i sve njegove razgovore sa chata. On je na facebooku već 3 godine i dobio je 1200 stranica debelih 12cm. Vjerovatno se sada pitate kako i vi da zatražite sve vaše podatke sa facebooka. Idite na ovaj link, bit ćete prebačeni na facebook zahtjev o vasim podatcima: http://adf.ly/2xi3F Na pitanje "Molimo, navedi zakon po kojemu zahtijevaš podatak?:" se morate osloniti na europski zakon o podatcima korisnika tako da tu trebate upisati: "Section 4 DPA + Art. 12 Directive 95/46/EG“ U drugom koraku morate postaviti sliku vaše lićne karte ili pasoša. Nakon nekoliko dana trebali bi ste dobiti e-mail od facebooka sa svim vašim podatcima. U slučaju da dobijete e-mail sa samo malim djelom vaših podataka i poruku da facebook ne može da pronađe sve podatke o vama. Onda trebate prijetiti zakonom firmi. Ako to učinite trebali bi ste nekoliko sedmica kasnije dobiti poruku od sjedišta facebooka iz Amerike sa svim vašim podatcima."

Zašto ovo pišem? Da znate da se sve na facebooku prati i da facebook na osnovu toga što firme od njih uzimaju reklame tako zarađuje milijarde, što je krađa jer bi ste vi trebali biti plaćeni za vaš rad i vi bi trebali dobiti te pare a ne oni !

EDIT: Ako mi nevjerujete popunite ono s linka !

I evo vam slika
Ovo je istina,Facebook surađuje također sa CIA-om,netrebate se čuditi oko ovoga. Da se mogu vratiti 2 godine unazad, i da sam znao u šta će se razviti facebook,NIKAD nebih napravio account!
Nabijem ti taj adfly... Otvorio temu nebi li zaradio centa na linku.
Pa šta mi mogu ukrasti sliku, ime prezime, to je public (javno) i ništa mi ne mogu naškoditi pomoću toga, ćorava posla.
Šuplja priča.
Kao sto ovaj rekao sta mogu sa mojim podacima normala hajmo sad svi staviti passworde kartice toliko smo glupi nidze veze i da je imam dao bi im kad nikad para nema
bRUTAL je napisao/la:
Pa šta mi mogu ukrasti sliku, ime prezime, to je public (javno) i ništa mi ne mogu naškoditi pomoću toga, ćorava posla.
Razgovori...za svakakva sranja mogu koristiti tvoj ID
Meni se Facebook odavno gadi, točnije od kako su počeli ubacivati nove stvari. Koristi mi samo kada idem u grad, pa da se dog sa rajom i to je to.

Uglavnom, samo pazite šta stavljate i nemorate se sekirati šta će "javnost" saznat o vama.

Još će se sada uvesti, kako sam čuo, čitanje tuđih inboxa... Stari i dobri MSN ♥
bRUTAL je napisao/la:
nije to samo ime prezime,slika Zamisli samo jedno dijete(nazovimo ga tako) od 10 godina,koje je prijavljeno na FB-u(svjesni smo da toga danas ima) i sad on objavljuje svoje slike na FB...i nakon nekog vremena neki pedofil se nadje i znas kako to vec ide,on moze da uznemirava to dijete... Ja na FB nemam ni jednu sliku, jer ne shvatam potrebu za slikama,like-ovima...Udjem na FB 2 x dnevno i to onako,radi reda
amsi je napisao/la:
nije to samo ime prezime,slika Zamisli samo jedno dijete(nazovimo ga tako) od 10 godina,koje je prijavljeno na FB-u(svjesni smo da toga danas ima) i sad on objavljuje svoje slike na FB...i nakon nekog vremena neki pedofil se nadje i znas kako to vec ide,on moze da uznemirava to dijete... Ja na FB nemam ni jednu sliku, jer ne shvatam potrebu za slikama,like-ovima...Udjem na FB 2 x dnevno i to onako,radi reda
Ako može šta od mene napravit' sem frajerčinu nek izvoli =D
Evo za ove pametnjakoviće koje tvrde da ne mogu ništa stim.

Kao prvo ćitajte saradjuju sa nekim firmama koje na osnovu vaših statusa i svega toga prave svoje reklame pomoću kojih se bogate, vaš chat je takođe saćuvan , pa skontaj kol'ko puta sam prićao na chatu o nećemu što se ne bi trebalo saznati i sad ćujem da to neko sve prati iako ja obrišem , cia , fbi i svi ti američki mangupi mogu kad god hoće pokupiti sve vaše podatke , slike , razgovore , dogadjaje na kojima ste bili ali baš sve.

Još nešta ako na stranici vidite like za facebook kao što imate na sarajevo-x.com ili oni statusi i to. Sve te stranice facebook prati i sve što lajkate ili napišete tu takođe stigne u facebook.

Btw. za momka sto kaže oko adf.ly-a :D pa jbg brate moram i ja malo zaraditi :D
KillaFromManilla je napisao/la:
glup, ruzan, siromasan ne mogu mi nista!
+1
Znao sam da FBI može kad god hoće uzeti nečije podatke na fb-u, ali da mogu uzeti svu, ama baš svu historiju chata, lajkovane grupe/ stranice i sve te gluposti, to stvarno nisam znao. Ako je ovo istina, a mislim da jeste, kajem se što sam se uopće registrovao na Facebook.

Iskreno, ja na Facebooku provedem najmanje 2-3 sata dnevno, što je jadno. Ali postoje ljudi koji budu na Facebook-u po 10-15 sati, pa čak i 24 sata. To jeste ovisnost, od koje se baš teško odviknuti.

Po meni bi najbolje bilo da se ukinu sve ove društvene mreže tipa Facebook, Myspace, Twitter... itd
Stvarno bih volio da grupa hakera "Anonymous" uspije srušiti facebook, da se više nikad ne digne.
Toliko od mene, pozz.
H3L1uM je napisao/la:
Znao sam da FBI može kad god hoće uzeti nečije podatke na fb-u, ali da mogu uzeti svu, ama baš svu historiju chata, lajkovane grupe/ stranice i sve te gluposti, to stvarno nisam znao. Ako je ovo istina, a mislim da jeste, kajem se što sam se uopće registrovao na Facebook.

Iskreno, ja na Facebooku provedem najmanje 2-3 sata dnevno, što je jadno. Ali postoje ljudi koji budu na Facebook-u po 10-15 sati, pa čak i 24 sata. To jeste ovisnost, od koje se baš teško odviknuti.

Po meni bi najbolje bilo da se ukinu sve ove društvene mreže tipa Facebook, Myspace, Twitter... itd
Stvarno bih volio da grupa hakera "Anonymous" uspije srušiti facebook, da se više nikad ne digne.
Toliko od mene, pozz.
Navodno će za 2 mjeseca izvršiti napad,i stvarno ako ikako mogu pomogao bi im
mrxilix je napisao/la:
Navodno će za 2 mjeseca izvršiti napad,i stvarno ako ikako mogu pomogao bi im :P :D
Da :) Ma da ih hoće hakovati pa makar :)
LaquE je napisao/la:
Meni se Facebook odavno gadi, točnije od kako su počeli ubacivati nove stvari. Koristi mi samo kada idem u grad, pa da se dog sa rajom i to je to.

Uglavnom, samo pazite šta stavljate i nemorate se sekirati šta će "javnost" saznat o vama.

Još će se sada uvesti, kako sam čuo, čitanje tuđih inboxa... Stari i dobri MSN ♥
+1 znam kako ti je..

BTW ko voli knek izvoli, facebook nikad nikom nije donio nesto dobro. Zato cak ni pjesme ne okacim.
Gamers mi je bolji 16x of FB-a!
Najviše je žalosno to što današnja mladež svašta je spremno staviti na fb, a kasnije kad se budu trebali zaposliti, njihova će firma imati slobodan uvid u njihovo "djetinjstvo".

Bravo Mark, bravo.
Fb ovo, fb ono pretjerujete ba :/
daha je napisao/la:
Fb ovo, fb ono pretjerujete ba :/
slazem se

sta ste napali na FB toliko koda je neznam ti sta

fino imas opciju zaledi racun ili tako nesto i poselami se
Ne daju mi podatke *amicu im

Dobro je neko iznad napisao, corava posla

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.