Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

(Šokantni snimci) Borba osmogodišnjih dječaka u kavezu.

370 pregleda · 35 odgovora · otvorena 22.09.2011. u 20:02

Dobro veče.

Da napomenem admine i modove da ne brišu temu neka je barem malo ostave da i ostali ovo vide.

Veliku Britaniju potresa skandal nakon što je na internetu procurio video na kojem pokazuje održavanja tuča između djece u razdoblju od 7-10 godina. Što je najgore u tim tučama su i prisustvovali očevi te djece i bodrili ih kako bi pobjedili. Na videu možete vidjet da je to sve organizovano u dvorani i da su ljudi plaćali novcem kako bi došli gledat ovu nedužnu djecu. U ovom videu se bore 2 dječaka jedan od 8 drugi od 7 godina. Nakon 10 minuta borbe sedmogodišnji dječak se rasplakao pa se meč morao prekinuti.

Interesuje me šta vi mislite o ovome? Da li je ovo uredu?

Ja mislim da njihove roditelje treba odma osudit za doživotnu robiju, zarađivat pare na vlastitom djetetu i to na ovaj način, mislim da to nije normalno.

http://youtu.be/_nOyS6qESlQ

Uživajte.
Ma sasvim normalna stvar, neka ih pustaju da se udaraju da ojacaju na pocetku odma

Ha ya
- Mislim da ova tema nije primjerena za GAMERSKI portal (:

Nigdje veze tuku se djeca pa šta ? :r
ja mislio sad ce ga ubit kad oni dole ko macici se valjaju
Na tajvanu djeca sa 5godina se fajtaju nisu ni prohodali
Msm glupo je to sto rade ? ali i 7-8 godisnja djeca treniraju box pa se sutaju po ringovima.

ako djete hoce da se udara nek se udara a to ako ga stari tjera onda mu starog treba razvaliti
je napisao/la:
U današnje vrijeme je sve normalno , pa čak i to. (:
Stvarno je tužno šta se sve dešava u pojedinim zemljama. Dobro tuče (ne opravdavam, al' ako neće biti posljedica nisam protivnik ). Al' pogledajte samo šta se radi u Africi gdje roditelji djecu od "malih nogu" uče da puše marihuanu, cigarete, imaju spolne odnose...
Ne znam sto su prenapumpali ovo, uopse nije nikakva K1 borba nit su im dozvoljeni udarci vec obicno hrvanje. Btw. kako li onda djeca vjezbaju po skolama za borilacke vjestine, sto im to nije cudno ako ovo jeste, nidje veze. Jedino sto ne valja je okruzenje koje nije za djecu, vidi se piće, polu-gole zenske po ringu, jedino je to greska, ali ovo nije nikakva borba.
Jestel vi normalni gore?

Djete od 7 godina da se tuče u ringu i to sa starijim po 3 godine od sebe? Uredu i ja sam se tuko sa frendom kad zakuhamo al ne na taj način.

I ovdje roditelji zarađuju pare na tome i oni ih vode u ring.

To normalno? ako je to normalno ja ne znam šta je sa vama.

Kažu kako u Engleskoj omladina propada pa vidi šta rade od djece pa se onda tuže vladi kako nema para, kriza etc..

@ codex

'Piše' da nisu dozvoljeni laktovi, pesnice, noge etc.. al da si pročitao ovo detaljnije gdje sam i ja vidio bi da oni to nikako ne poštuju nego se bore čime stignu.
Ima djece na selima koji rade poslove što ne bi neki momci od 20 godina mogli izdržat pa što se to ne prikazuje ? Ima djece nemaju za hljeba i kradu da prežive... to nikog nije šokiralo ? Mislim da ovo i nije toliko šokantno to je isto kada djeca treniraju UFC imaju borbe i odma ljudi bolesni ?
xpally je napisao/la:
- Mislim da ova tema nije primjerena za GAMERSKI portal (:

Nigdje veze tuku se djeca pa šta ?
Izvini na citiranju ali morao sam. Da ti nema ovakvih tema ovaj portal bi davno "umro". Jer znaš i sam koliko se često dižu gaming teme tako da je taj komentar suvišan.

@TOPIC:

Ne znam po meni ovo nije uredu, jer on misli da je dobro da se djeca od osam godina bore u kavezu.
Ovo je inace MMA, znaci po pravilima do 12 godine ne smiju se udarati, ovo je sasvim normalno, ovo se u zetri kod nas ima trenirati.

Ne znam sta je sokantno ovdje, poslije 12 godina se smiju udarati pravo ..

Sokantno uopste nije ..

I da .. MMA i K1 nije ni slicno ... K1 je profesionalna liga u Kick Boxu dok je MMA - Mixed Martial Arts.
Iskreno nemam ništa protiv ovoga, nije robstvo, treniraju , ne vidim ništa pretjerano ...
gore je kad ovo vidiš već te u kavezu.
Nije nesto strasno, djeca se ne udaraju nego neka vrsta hrvanja + dobijaju pare ni za sto

ja kontam sad ubi ga sakama lol 8-)
Najgore kad roditelje zele da budete kao oni , ili to prave od vas .
HEAD$HOOT

ma idioti ovi sto organiziraju
Ovo vam nije treniranje nego borba za pare. I njegov otac živi od toga što se njegov osmogodišnji sin tuče za pare. Ovdje navodno nisu dozvoljeni udarci, noge, laktovi etc.. ali oni to sve koriste pogotovo kada se bore stariji protiv mlađih jer ne gledaju na godine.
Ne znam sta je ovdje sokantno,vidis da je velika dvorana,opremljena svime i svacim,sto znaci da je i legalno.Djeca treniraju ovo kao sto neko dijete trenira fudbal.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.