Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Hardware mogucnosti

114 pregleda · 14 odgovora · otvorena 21.09.2011. u 20:06

E ovako ljudi zanima me par stvari, mada znam da ce vecina reci isto sto i ja mislim al ko pita ne skita.
Naime ovo mi je trenutna konfiguracija :

CPU - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2,20GHz (2 CPU-s)
Memorija - 2048MB RAM
Grafička karta - NVIDIA GeForce 8600 GTS
Zvučna karta - Realtek HD Audio output 5,1
Operativni sistemWin 7

I kompjuter je svjeze formatiran, provjerenim CD-om tako da iskljucujem mogucnost problema u OS-u.

Fazon je u tome sto mi je PC veoma spor, non stop stopa , ili pak kad sve pocnem zatvarati pocne da stopa, a ugl otvoreni su mi chorme sa 2-3 taba , msn , i eventualno neka browser igra..

E sad jel napajanje otiso, ili nedostatak rama ( sto ja mislim da jeste) ili neki 3ci djavo.. Al ovo je nepodnosljivo.. Sta vi predlazete ?
Otvori kompjuter i obrisi prasinu sa komponenti i sa CPU coolera...
Pogledaj da se nije nesto odvojilo..
Vjerovatno nedobiva kompjuter dovoljno hlađenja pa zato...
A konfiguracija je OK..
E ja da dodam , usisavam ga svakih 1 mjesec... hladim ga kad god stignem tj: provjetravam.. tako da brate mislim da nije do toga..

@Edit :
Nebitno jel PC formatiran ili ne, redovno radim Defragment, brisem gluposti sa HDD-a , skeniram PC non stop, eto sto sam i gore rekao cistim, usisavam, cak imam i produzni sto ga cuva od grmljavine...
Savage je napisao/la:
E ja da dodam , usisavam ga svakih 1 mjesec... hladim ga kad god stignem tj: provjetravam.. tako da brate mislim da nije do toga..

@Edit :
Nebitno jel PC formatiran ili ne, redovno radim Defragment, brisem gluposti sa HDD-a , skeniram PC non stop, eto sto sam i gore rekao cistim, usisavam, cak imam i produzni sto ga cuva od grmljavine...
Pokusaj promjeniti termalnu pastu.

moguce

taj proc je 65nm obrade, star je najmanje 3-4 godine...

Nije ti do RAM-a, ja sam imao na svojoj kanti 2GB RAM.a i Win7 sve frecralo ko ludo, samo fps u CS-u 70.
BR1cK je napisao/la:

moguce

Nije ti do RAM-a, ja sam imao na svojoj kanti 2GB RAM.a i Win7 sve frecralo ko ludo, samo fps u CS-u 70.
Cek ti mislis da je do hladjenja ?
Jesi li probao resetovanje maticne ploce, samo izvadi bateriju na ploci i sacekaj par minuta pa onda vrati bateriju, naravno prvo ugasi kompjuter xD
Koji je HDD, posto on zna da usporava kompjuter, jos ako je star, iskljuci ga i ponovo ukljuci.. ako je sata promijeni mu mjesto na ploci.
Soviet je napisao/la:
Jesi li probao resetovanje maticne ploce, samo izvadi bateriju na ploci i sacekaj par minuta pa onda vrati bateriju, naravno prvo ugasi kompjuter xD
Koji je HDD, posto on zna da usporava kompjuter, jos ako je star, iskljuci ga i ponovo ukljuci.. ako je sata promijeni mu mjesto na ploci.
Ma radio sam sa baterijom ima 3 mj nije do toga,,
Al sam zaboravio i HDD spomenuti. Star je kolko i PC otprilike 3 godine, do sad formatiran 5 puta. Probat cu i to .. Mada ja idalje sumnjam na nedostatak RAM-a
BR1cK je napisao/la:

moguce

Ja imam sad 2GB rama i Win7 fps u CS-u 100 zakucan

A skini kuler sa procesora, uzmi alkohola ocisti staru termalnu pastu,pa na nesi novu
aMeR_1 je napisao/la:
Ja imam sad 2GB rama i Win7 fps u CS-u 100 zakucan

A skini kuler sa procesora, uzmi alkohola ocisti staru termalnu pastu,pa na nesi novu
koje reko da je problem sto mi je fps 70 do rama

problem je u procesoru.
BR1cK je napisao/la:
koje reko da je problem sto mi je fps 70 do rama ???

problem je u procesoru.
ma j**o FPS ne igram igrice... pogotovo ne vise CS-a u wowu mi je super FPS, ali problem je sto stopa kad ne pokrecem nista zahtjevno :S igram i NFS World ne stopa igra, igram WoW ne stopa, al kad se pokrene chrome, i jos nesto uz njega e onda i word mi stopa :S
a da nam jednostavno pastas temperature iz aide ili nekog drugog programa pa da nastavimo pricat, i btw jesil siguran da imas 32 bitni OS ?
Savage je napisao/la:
ma j**o FPS ne igram igrice... pogotovo ne vise CS-a u wowu mi je super FPS, ali problem je sto stopa kad ne pokrecem nista zahtjevno :S igram i NFS World ne stopa igra, igram WoW ne stopa, al kad se pokrene chrome, i jos nesto uz njega e onda i word mi stopa :S
Moze biti da si surfajuci naletio na neku sliku zarazenu virusom. I sada, svaki put kada otvoris Chrome ona dodje do izrazaja, znaci probaj ocistiti cookies, history i svakako CCleaner ako nisi vec.
Meni tako na Operi neki .tmp file bio ubagovan, zarazen, i naravno nije klasicni virus koji ce detektovati AV, nego j**e net i brzine, sto naravno usporava aplikaciju a i sam OS.
polar je napisao/la:
a da nam jednostavno pastas temperature iz aide ili nekog drugog programa pa da nastavimo pricat, i btw jesil siguran da imas 32 bitni OS ? :r
64 bita je OS
Savage je napisao/la:
64 bita je OS
Pa stavi 32 bitni OS, jer 64 bitna sedmica lose totalno radi na racunarima koji imaju ispod 3 gige rama, stavi 32 bitnu i siguran sam da ce ti komp sljakat dobro
polar je napisao/la:
Pa stavi 32 bitni OS, jer 64 bitna sedmica lose totalno radi na racunarima koji imaju ispod 3 gige rama, stavi 32 bitnu i siguran sam da ce ti komp sljakat dobro :)
ma ne mislim da je do toga ... al eto prvo cu provjeriti sav hardver, pa onda to lagano je format uraiditi :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.