Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

LJUDI ga spasili

476 pregleda · 28 odgovora · otvorena 17.09.2011. u 16:21

Znaci kapu skidam ljudima SVAKA CAST ovo su ljudi.Ovo se moze nazvat ljudskom vrstom.U Bosni ne da ti ne bi pomogli nego bi cak i slikali da mogu na fb staviti.Ali to je to takav smo narod i neka nam se desava ovo sto se desava.Zao mi je samo boraca koji su poginuli u ratu i dali zivot za ovu jadnu i mizernu drzavu.Dao bi sve da se mogu iseliti iz ovih govana
Danas svako sebe gleda, takav nam je narod, od naroda nemas koristi.
Zato sto brze da zavrsim ovu skolu (aBd), i odo negdje daleko, u beznadje, da negledam ovu bjedu i sirotinju, vec kad imam, pasos i auswais
Iskreno receno , najezio sam se kad sam vidio kako su ljudi , potpuni stranci za njega , uskocili da pomognu , zaista spektakularno. Sad , kod nas je malo ljudi koji bi ovako nesto uradili , ali vjerujem da ima i takvih , u manjini , ali ima Drago mi je da mu je dobro , i da ce se oporaviti
Svaka im čast, a to za BiH da neće pomoći varate se jer svaki je život vrijedan.
Nema sta svaka im cast
Stvarno mislite da i kod nas ne bi ljudi isto ovako postupili
Nevjerovatno, kod nas bi samo prošli, bar tako ja mislim
Nema šanse da bi kod nas tako neko uradio. Samo bi se skupili mahalaši da vide šta se dešava tako da bi mogli pričati kako su BAŠ ONI bili tu kad se to desilo, možda neko pozvao hitnu/policiju/vatrogasce, i nastavio hladno da gleda...
Ja lično bih stao i pokušao sve da uradim, bez ikakve šuplje priče bih, ali je činjenica da npr. u ovakvoj situaciji 1 čovjek može malo toga da uradi. Ovdje je njih 12 ako sam dobro čuo dizalo auto, ne bi jedan onaj sam mogao ništa :S
eE je napisao/la:
Stvarno mislite da i kod nas ne bi ljudi isto ovako postupili
Da stvarno mislim, ni u bosni ni u srbiji nebi ljudi uradili ovo.

Ovde cim ispadne neko sranje svako gleda svoje dupe i da se ne mesa, koliko je bilo zbodenih u tramvaju, vozu itd a da to niko nije video? a kamoli pomogao..

Da se u ovim prostorima to desilo ljudi bi opusteno prosli i "gledali svoja posla"
vLexinho je napisao/la:
Da stvarno mislim, ni u bosni ni u srbiji nebi ljudi uradili ovo.

Ovde cim ispadne neko sranje svako gleda svoje dupe i da se ne mesa, koliko je bilo zbodenih u tramvaju, vozu itd a da to niko nije video? a kamoli pomogao..

Da se u ovim prostorima to desilo ljudi bi opusteno prosli i "gledali svoja posla"
Isto ko Ado u LoLu
je napisao/la:
Vjerum mi da je tako

Lik opali zenu sakom u tramvaju i izadje, onde se krv proli a ljudi samo pobjegose na drugu stranu tramvaja

Vjerovao ili Ne

topic: Svaka cast ovim ljudima
Zapamtite, dovoljno je da samo jedna osoba pristupi pomoci, drugi ce pratiti. Pa eto izvolite kad se nadjete u prilici pomoci..
Pa normalno da ne bi kod nas niko pomogao. ne bi ni u drugim drzavama.
Pa ovo je i obislo svijet zato sto se rijetko dogadja, sta vi mislite u da po Njemackoj ljudi glume policajce i vatrogasce ? Pa gori su oni nego mi.

Kad pocnete tako srati i pljuvati po bosancima, koda su ostali narodi meleci.
Svaka cast ovim ljudima,zaista fascinantno
Odmah sam se naježio,STVARNO SVAKA ČAST OVIM LJUDIMA.Rijetko ko bi ovo uradio,ŽALOSNO.
a da je auto odletilo u zrak koji bi fail bio. Imao je srece, zapravo imali su srece
Oni se mogu nazvati ljudskom vrstom. Svaka im čast još jednom, ovo bi svakodnevno trebali gledati tj. pomagati jedni drugima ali šta je tu je
Svaka čast i veliki respekt i plus svim dobrim ljudima koji su priskočili u pomoć. Ako ništa, dragi Bog će im ovo vidjeti i primiti kao dobro djelo. Da je više ovakvih ljudi (pogotovo kod nas, gdje su ovakvi "primjeri" neznatni).

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.