Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija]Najzdravije Pice/Sok

951 pregled · 60 odgovora · otvorena 05.09.2011. u 22:51

Evo puno sam razmišljao o tome ali nikad da do zaključka dodzem pa rekoh da vidim vasa mišljenja.

Pošto se ja bavim sportom (trčanje,fudbal), meni je važno šta unosim u sebe,naravno ne pijem gazirana pića iako mi neki govore da postoje odredzena ali otom potom.

Da vidim vaša mišljenja, šta vi mislite koji je Sok u BiH najzdravije za piti ? U ovo se najvise odnose ona pića koja se mogu kupiti u svakoj prodavnici.

Stavite sliku tog soka (omot), i recite vase mišljenje.

(izostavite vodu )
KRYSTAL je napisao/la:
Brate, hiljadu kojekakvih istraživanja su dokazali da je 0.5L piva i vina dnevno super zdravo, a ako baš hoćeš sok, e onda lagano onaj ledeni od brusnice.. Mada svi ti sokovi imaju u sebi šećera koji nije zdrav, mislim da taj ledeni ima najmanje

Ovaj ISO Sport i ona Jamnica su zlo.. isto Coca-Cola samo malo manja doza šećera i ne štete jetri .. ali opet nisu zdravi..
Osim sto je zdravo, dokazano je da piva rehidrira organizam bolje od vode.
U toku treninga vodu, after treninga jednu sarajku od po litre i nakon toga vodu batali ove ku****e sokove
limunada i sok od jabuke.
UZI je napisao/la:
Uzmes narance i limun i cjedi brate. To je najzdravije
baš

nema etikete(mislim nema po proadavnicama), al zoha/zova je zakon za mene, najjaci prirodni sok, ak imas priliku probaj, ak vec nisi, jos je zdrav + ukusan sok, zoha 4ever :D

ima jedan vitalisov od zoh/ve, al ja dajem prednost prirodnom domacem
Danas ništa nije sigurno ..
Ovaj,ali imam par jarana koji ono 'drže' do toga šta piju,i najčešće konzumiraju Cappy pa ti to i preporučujem

Btw.što se mene tiče ja pijem sve i baš mi je lijepo
Jednom se živi zato sve proživi !

FRUCTAL CVEKLA

Ovo bi ti svaki doktor propisao , znaci to je najzdravije moguce na nasem trzistu
FANS7E je napisao/la:

nema etikete(mislim nema po proadavnicama), al zoha/zova je zakon za mene, najjaci prirodni sok, ak imas priliku probaj, ak vec nisi, jos je zdrav + ukusan sok, zoha 4ever :D

ima jedan vitalisov od zoh/ve, al ja dajem prednost prirodnom domacem
Zovaaaaaaaaaa njam

Ma domace sve treba.
Sok od sipka zova jabuka naranca limun

ugl domace i vindy
mah , najzdavije je ono sto ti sam napravis , sok od ruze , zohve , visanja itd , a ko nemas to na raspolaganju onda narandza ili limun , a ovi kupovni sokovi, vecina sadrze Emulgatore , i neki emulagtori izazivaju rak

Dodaci koji su štetni za zdravlje

a.) problemi s crijevima: E220, 221, 232, 224
b.) problemi s probavom: E338, 339, 340, 341, 45O, 461, 463,465, 466, u pakiranom sladoledu E407
c.) kožne bolesti: E230,231,232,233
d.) uništava vitamin B12: E220
e.) povećava kolesterol: E320,321
f.) nadražuje živce: E311, 312
g.)upala usne šupljine: E330 NAJOPASNIJI DODATAK (uzrukuje rak), nalazimo ga u Schweppesu od limuna, senfu, nekim bezalkoholnim pićima, konzerviranom mesu rakova, u nekim sirevima, nekim gljivama u konzervi.... i pored ostalog u siru za djecu-DANONINO
source : Index.hr
SampLe je napisao/la:
mah , najzdavije je ono sto ti sam napravis , sok od ruze , zohve , visanja itd , a ko nemas to na raspolaganju onda narandza ili limun , a ovi kupovni sokovi, vecina sadrze Emulgatore , i neki emulagtori izazivaju rak

Dodaci koji su štetni za zdravlje

a.) problemi s crijevima: E220, 221, 232, 224
b.) problemi s probavom: E338, 339, 340, 341, 45O, 461, 463,465, 466, u pakiranom sladoledu E407
c.) kožne bolesti: E230,231,232,233
d.) uništava vitamin B12: E220
e.) povećava kolesterol: E320,321
f.) nadražuje živce: E311, 312
g.)upala usne šupljine: E330 NAJOPASNIJI DODATAK (uzrukuje rak), nalazimo ga u Schweppesu od limuna, senfu, nekim bezalkoholnim pićima, konzerviranom mesu rakova, u nekim sirevima, nekim gljivama u konzervi.... i pored ostalog u siru za djecu-DANONINO
source : Index.hr
hvala puno
Karlovačka 0,33l
4Dz1 je napisao/la:
Svaka cast na temi al je glupa samo tako!
Logika je da ovo kupovno nije kvalitetno,a ako zelis zdravo i dobro za svoje tijelo pravi si sam limunade itd..
Jesi to od Čombeta naslijedio logiku hljeba ti?

Pola vas nema pojma o ljudskom zdravlju al' vi pametujete, naravno. Pola vas puši po 2 kutije dnevno al' vi opet znate šta je najbolje po ljudsko zdravlje. Lako je razmislit i dat savjet za tuđi život, počnite radit nešto sa svojima. I ne govorim samo tebi, da ne bi sad bilo pravdanja.

OnTopic: Pij šta ti se sviđa, svi ćemo umrijeti kad- tad. Neće ti kola produžiti ili skratit život, pusti pusta sranja i "babine gatke". Živi život punim plućima i boli te. Važnije je birati hranu nego piće.
Ja sam negdje citao da ti izotonicni napici nisu uopce zdravi jer blokiraju nesto u mozgu da bi mi mislil da nismo uopce umorni

Moje najdraze pice je:
Casanova7 je napisao/la:
Jesi to od Čombeta naslijedio logiku hljeba ti?

Pola vas nema pojma o ljudskom zdravlju al' vi pametujete, naravno. Pola vas puši po 2 kutije dnevno al' vi opet znate šta je najbolje po ljudsko zdravlje. Lako je razmislit i dat savjet za tuđi život, počnite radit nešto sa svojima. I ne govorim samo tebi, da ne bi sad bilo pravdanja.

OnTopic: Pij šta ti se sviđa, svi ćemo umrijeti kad- tad. Neće ti kola produžiti ili skratit život, pusti pusta sranja i "babine gatke". Živi život punim plućima i boli te. Važnije je birati hranu nego piće.
Dim cigare nisam u zivotu povuko,a alkohol nikad popio !

I hajde udaraj se mokrom corapom po glovi
4Dz1 je napisao/la:
Dim cigare nisam u zivotu povuko,a alkohol nikad popio !

I hajde udaraj se mokrom corapom po glovi
Kako si glup kume. Vidiš da sam napisao da ne govorim samo tebi. I ti bi malo treb'o glavu razradit.
ACAB je napisao/la:
Haj skontaj sta si napisao za te postotke pa edituj post da ti se ljudi ne smiju
Ustvari lik se tebi moze smijat koliko si neupucen, moj haver je jednom zavrsio u bolnici zbog povisenog secera jer je stalno pio ledeni caj. Najzdravije pice? Smijesno pitanje, narandza, limun, grejp i cijedi. p.s. i voda naravno
codex je napisao/la:
Ustvari lik se tebi moze smijat koliko si neupucen, moj haver je jednom zavrsio u bolnici zbog povisenog secera jer je stalno pio ledeni caj. Najzdravije pice? Smijesno pitanje, narandza, limun, grejp i cijedi. p.s. i voda naravno
Ti si jos gori od njega, fino procitaj sta sam napisao, ZA POSTOTKE, a ne za ledeni caj, malo izracunaj po njegovoj matematici ovo 30 % pa ces vidjet sta ces dobiti

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.