Dobar dan dragi gameri. Šta vi mislite o osobama koji su krajnje izbušeni i koji imaju tetovažu. Imate li neko specifično mišljenje o njima ili vam i ne smeta? Da li ste ikada planirali raditi nešto slično? Ja sam već uradio septum što se tiče pirsinga i ako će mi to isfurati za par godina/sedmica/dana. Što se tetovaže tiče, nikad ne bi radio, jedino tetovažu koja traje 20 godina, da kad udjem u duboku starost mogu bez nervoze da znam da će biti otklonjena (a da neskidam laserom). Vaše mišljenje u vezi svega?
Diskusija
[Diskusija] Pirsinzi, tetovaže
618 pregleda · 52 odgovora · otvorena 29.08.2011. u 16:18
Dok sam bio manji kleo sam se da nikad tetovažu neću uraditi. Qrac, sad samo čekam dok nabijem šta godina i love, i odmah pod mašinu
Ni protiv pirsinga niti protiv tetovaža nemam ništa protiv, rega su mi, mada lično pirsing nikada ne bih stavljao.
Dobra diskusija
Najviše me čude ovi što govore "pa zamisli se kad doživiš 70 pa ustaneš bla bla bla"
Jarane moj, ja i ne planiram iskreno doživjeti 70, a i ako doživim, libu me ku**c, takav sam kakav sam i ne zanima me šta ko misli o meni. Da mi je do toga, nosio bih fensi frizuru, armani bokserice, čole ko je***e tegle i slušo nešto što mi ne godi. Tetovaža postaje dio tvog tijela i samim tim dio tvoje osobnosti i ona predstavlja ono što jesi. Nikada ne bih istetovirao neku glupost poput imena neke osobe (wtf) ili neku reto tribal koji svaki drugi klinjo nosa po gradu. Sve što drugi vide na vama je odraz vas samih, zapamtite.
Ni protiv pirsinga niti protiv tetovaža nemam ništa protiv, rega su mi, mada lično pirsing nikada ne bih stavljao.
Dobra diskusija

Najviše me čude ovi što govore "pa zamisli se kad doživiš 70 pa ustaneš bla bla bla"
Jarane moj, ja i ne planiram iskreno doživjeti 70, a i ako doživim, libu me ku**c, takav sam kakav sam i ne zanima me šta ko misli o meni. Da mi je do toga, nosio bih fensi frizuru, armani bokserice, čole ko je***e tegle i slušo nešto što mi ne godi. Tetovaža postaje dio tvog tijela i samim tim dio tvoje osobnosti i ona predstavlja ono što jesi. Nikada ne bih istetovirao neku glupost poput imena neke osobe (wtf) ili neku reto tribal koji svaki drugi klinjo nosa po gradu. Sve što drugi vide na vama je odraz vas samih, zapamtite.
Što se tetovaža tiče, nikad nebi tetoviro nešto što mi ne znači. tj. neku sliku bezveze. A pirsing nikad...
Svako ima pravo da radi na svom tijelu ono sto zeli, ipak je to njegovo tijelo.. Sto se tice pirsinga, za djevojke mi je ok, mozda cak i privlacno, posebno na jeziku ili obrva.. Za muskarce mi je to prepederasto, ali eto svako ima pravo na svoj izbor.. Pirsing nikad licno ne bih radio.. Kad su u pitanju tetovaze, to je vec druga prica.. Tetovaze su po mom misljenju umjetnost novog doba.. Po tetovezama ne mislim one seljacke tipa istetovirano neko ime na nadlaktici, koju 90% Sarajeva ima, vec pod tetovazama podrazumjevam crtez koji ima svoje znacenje, simboliku i skrivenu smisao.. Kada sam bio mladji, htio sam uraditi jednu preko citavih ledja, medjutim kako bi kostala oko 600KM, odustao sam.. Mozda nekad i uradim nesto, ali zbog posla ruke ne dolaze u obzir, kao ni ostala vidljiva mjesta..
Uglavnom, tetovaze su za ljude koje boli ku**c sta ce neko misliti o njima
Takvi bi svi trebali biti, ali samo mala manjina ima tu srecu da su finansijski neovisni od svojih poslodavaca
Uglavnom, tetovaze su za ljude koje boli ku**c sta ce neko misliti o njima
Takvi bi svi trebali biti, ali samo mala manjina ima tu srecu da su finansijski neovisni od svojih poslodavaca
Poceo sam polako sa pirsinzima,imam jedan maleni na uhu i ne kontam se zaustaviti na tome 
Protiv toga nemam nista,dok je u granicama normale

Protiv toga nemam nista,dok je u granicama normale
Iskreno, veliki sam protivnik i pirsinga i tetovaža. Samo sebi uništavate kožu iz razloga što ćete biti "mangupi u društvu". Slažem se, svako ima svoje mišljenje i nekome se sviđa, ali zamislite sebe npr. sa tetovažom preko cijelog ramena, a imate 70 godina, ili sa rupum u obrvi. Eto, mislim da ste shvatili. Ko voli, nek' izvoli.
btw. Evo na šta mislim :
btw. Evo na šta mislim :
Meni ne smete sve dok je umjereno. Kod cure pirsing na pupku i nosu normalna stvar, ali usne i jezik jednostavno ne dolazi u ubzir. Kod muškaraca nigdje, jer je baš glupo vidjeti izbušenog muškarca.
Što se tiće tetovaža i to mi također ne smeta, dok je i to umjereno, a ne da te ljudi na ulici gledaju sa čuđenjem. Normalno je istetovirati ime drage i voljene osobe na nekom dijelu tijela (podlaktica, nadlaktica, prsa...).
Znači svako ima pravo da sa svojim tijelom radi šta želi, ali treba biti svjestan posljedica, jer kako će npr tetovaža zmaja izgledati kada budete imali 60+ godina. I također voditi računa o bezbjednosti i na kojim se mjestima tetovirate i bušite.
Što se tiće tetovaža i to mi također ne smeta, dok je i to umjereno, a ne da te ljudi na ulici gledaju sa čuđenjem. Normalno je istetovirati ime drage i voljene osobe na nekom dijelu tijela (podlaktica, nadlaktica, prsa...).
Znači svako ima pravo da sa svojim tijelom radi šta želi, ali treba biti svjestan posljedica, jer kako će npr tetovaža zmaja izgledati kada budete imali 60+ godina. I također voditi računa o bezbjednosti i na kojim se mjestima tetovirate i bušite.
Post dobio aplauz od KillaOR
Iskreno rečeno, nemam ništa protiv ljudi koji rade pirsinge/tetovaže. Njihova tijelo - njihova stvar, mi se u to nemamo šta miješati. Možemo imati svoje mišljenje po tom pitanju, ali isto neće promijeniti puno toga. Što se tiče samih pirsinga, nije da mi izgleda "cool" ili moćno, al' opet zavisi od osobe do osobe. Recimo, lijepo je vidjeti neki pirsing na ženskom tijelu, ima ljudi kojima baš "stoji". Što se tiče muškaraca, ne znam, ja ne volim kad ga vidim na muškom tijelu; jednostavno nije niti atraktivno, niti moćno, gotivno,... Prepederkasto je, kao što KillaOR reče.
Kada govorimo o tetovažama, to mi se nešto više dopada od pirsinga, no ozbiljne tetovaže, one koje ćete trajno nositi na svom tijelu (ne dječije, da se razumijemo). Također, treba izabrati pogodno mjesto na tijelu gdje napraviti tetovažu, te posebnu pažnju obratiti na izbor tetovaže (pogotovo ako je planirate nositi duže vrijeme). Ima dosta lijepih i na prvi pogled interesantnih, al' danas je većina low. Volim simpatične maskote, likove, skice i slične stvari, al' opet sve zavisi kako ko voli - u to ne bih ulazio.:)
P.S: Napominjem da i u ovom treba biti umjeren, stvarno je žalosno vidjeti nekog ko je ispunjen pirsinzima i tetovažama po cijelom tijelu.:-X
Kada govorimo o tetovažama, to mi se nešto više dopada od pirsinga, no ozbiljne tetovaže, one koje ćete trajno nositi na svom tijelu (ne dječije, da se razumijemo). Također, treba izabrati pogodno mjesto na tijelu gdje napraviti tetovažu, te posebnu pažnju obratiti na izbor tetovaže (pogotovo ako je planirate nositi duže vrijeme). Ima dosta lijepih i na prvi pogled interesantnih, al' danas je većina low. Volim simpatične maskote, likove, skice i slične stvari, al' opet sve zavisi kako ko voli - u to ne bih ulazio.:)
P.S: Napominjem da i u ovom treba biti umjeren, stvarno je žalosno vidjeti nekog ko je ispunjen pirsinzima i tetovažama po cijelom tijelu.:-X
Ni jedno na sebe nikad u zivotu
Dobro cura na uho pirsing tu im i treba da ide ali sta ce muskarcu koji qrac sto momak gore kaze musko treba da se razlikuje od zene jbt
a tetovaze da ne spominjem koje razne i teske bolesti vuce sa sobom ako se lijepo ne uradi i sterilno 8-)
Dobro cura na uho pirsing tu im i treba da ide ali sta ce muskarcu koji qrac sto momak gore kaze musko treba da se razlikuje od zene jbt
a tetovaze da ne spominjem koje razne i teske bolesti vuce sa sobom ako se lijepo ne uradi i sterilno 8-)
Ja mislim da to nije loše. Velika je opasnost od infekcije ili da ne zakačiš pirs za nešto... Ljudi to vole, uživaju, tako se uljepšavaju... 
Inače, sumnjam da ću raditi neku tetovažu... Ali imam probušeno uho - 2 rupe.
I planiram još usnu i tunel, ali ne uskoro.

Inače, sumnjam da ću raditi neku tetovažu... Ali imam probušeno uho - 2 rupe.

I planiram još usnu i tunel, ali ne uskoro.
Po meni su tetovaze prava umjetnost. A kako i ja planiram da uradim obadvije ruke kroz nekoliko godina onda nema dileme dali ja to volim.. I dolazimo do onog djela koji vecina vas i vidi a to su one tetovaze kucne radinosti...tetovira ime ili neko sranje na ruci ramenu...o .hebem ti . Ja nemam nista protiv tetovaza ali ako je urađena u profesionalnom studiu i koju je radio profesionalac recimo Ami James
...
A ovaj iznad sto je napisao da se zapitamo kad budemo imali 70 sto imamo tetovazu ili rupu od pirsinga....Pa djete drago bolje se ti zapitaj kad budes sa 70 ustajo iz kreveta i trazio ranom zorom da povuces "crtu" jer ti nije nesto dobro ...Valjda konts sta zelim da kazem... AA
???
I uvjek cu prije odobriti tetoviranje nego bilo kakavav porok cigare, droga, alkohol . . .
Toliko od mene ali svako ima svoje misljenje. Ovo je moje a za tvoje me boli tuki....
I da napomenem da ove tetovaze sto mislim raditi svaka ce imati svoje znacenje...ali ce to biti fino "zapakovano" u jednu cijelinu..ako razumijete...

Ali najaci su mi oni likovi koji idu u teretanu 2/3 godine nabace misku i onda urade tribale ....
@ KillaOR
BRAO MACA ♥
...A ovaj iznad sto je napisao da se zapitamo kad budemo imali 70 sto imamo tetovazu ili rupu od pirsinga....Pa djete drago bolje se ti zapitaj kad budes sa 70 ustajo iz kreveta i trazio ranom zorom da povuces "crtu" jer ti nije nesto dobro ...Valjda konts sta zelim da kazem... AA
???I uvjek cu prije odobriti tetoviranje nego bilo kakavav porok cigare, droga, alkohol . . .
Toliko od mene ali svako ima svoje misljenje. Ovo je moje a za tvoje me boli tuki....
I da napomenem da ove tetovaze sto mislim raditi svaka ce imati svoje znacenje...ali ce to biti fino "zapakovano" u jednu cijelinu..ako razumijete...

Ali najaci su mi oni likovi koji idu u teretanu 2/3 godine nabace misku i onda urade tribale ....

@ KillaOR
BRAO MACA ♥
sto se tice pirsinga , to kod cura moze onako furka stomak , nos , usna fazoni , a kod muskaraca nekako pederski 
a sto se tice tetovaza ja ne bi nikad uradio ko nekog pantera , tribal il tako nesto , uradio bi nesto sto mi predstavlja neko znacenje 8-)

a sto se tice tetovaza ja ne bi nikad uradio ko nekog pantera , tribal il tako nesto , uradio bi nesto sto mi predstavlja neko znacenje 8-)
Imam probuseno uho , ali ne nosam nausnicu jer mi je duga kosa :S
Volio bi tetovazu negdje uraditi na ruci , ali ruzno bi izgledalo jer sam mrsav :S
Pirsing je curama lijepo vidjeti na stomaku i na nosu , a tetovazu iznad dupeta
Volio bi tetovazu negdje uraditi na ruci , ali ruzno bi izgledalo jer sam mrsav :S
Pirsing je curama lijepo vidjeti na stomaku i na nosu , a tetovazu iznad dupeta
čim napunim 18 preko leđa, il prsa
Ne smeta mi , onome kome se svidja sto da ne nek radi :S
Ja licno ne bih iz vjerskih razloga
Ja licno ne bih iz vjerskih razloga
Nemam ništa protiv ljudi koji to sebi prave, nekima to čak i dobro stoji (:D). Al' ja lično to nikada neću sebi tetovažu, il' nedo Bog pirsing. Meni to ono stvarno ružno izgleda, pogledajte košarkaše. Iako volim košarku, i treniram je skoro 7-8 godina, košarkaši najviše to sebi izradjuju, i baš je bezveze to vidjet. Hajd' kad' to neki "crnjo" sebi, pa to i ne zgleda loše, al' kad vidim nekog što je bijel ko sir, a pun tetovaža, onda stvarno ne znam, zgadi mi se, jednostavno. I jedan veliki minus tetovaža je taj što se ne mogu skinut' kad se ostari. To ono baš ružno izgleda. Zamislite sebe k'o djeda, 70tak godina, a ruka puna tetovaža..
bb.
bb.
Znači nemam baš ništa protiv niti jednog niti drugog nek' svako proba ono što mu srcu volja
Imao sam jaku želju da stavim pirs,što sam i uradio ! Nosio sam ga jedno 3 mjeseca i dosadilo mi je jer sam 'skontao' da to svi furaju i da baš nije nešto COOL kako sam ja mislio.
I mogu samo reć' da se stvarno kajem što sam to uradio,i znam da nemogu vratit vrijeme ali eto to neka vam bude kao savjet..Uvijek dobro ali DOBRO razmislite prije nego se odlučite na takvo nešto
Imao sam jaku želju da stavim pirs,što sam i uradio ! Nosio sam ga jedno 3 mjeseca i dosadilo mi je jer sam 'skontao' da to svi furaju i da baš nije nešto COOL kako sam ja mislio.
I mogu samo reć' da se stvarno kajem što sam to uradio,i znam da nemogu vratit vrijeme ali eto to neka vam bude kao savjet..Uvijek dobro ali DOBRO razmislite prije nego se odlučite na takvo nešto
Nek se metalci pucaju, meni ne smeta dok se klone od mene 
A pirsinzi i tetovaze su islamom zabranjeni, čak i oni sa vjerskim oznakama, samo da znate.

A pirsinzi i tetovaze su islamom zabranjeni, čak i oni sa vjerskim oznakama, samo da znate.
Iskreno, oboje mi je bezveze i nepotrebno, koza nije samo list papira koji mozes zamjenit. Jedino eto gledajuci sa umjetnicke strane postoje 3D tetovaze koje bas dobro izgledaju:
cyber_tatoo01.jpg
cyber_tatoo03.jpg
Spider-Man-Tattoo.jpg
scorpion.jpg
cyber_tatoo01.jpg
cyber_tatoo03.jpg
Spider-Man-Tattoo.jpg
scorpion.jpg
Dosta ljudi radi tetovaže u posveti nekome; npr. posveta ratnom drugu pa se uradi neki emblem ili nešto kreativno. Neki rade jer im je to fetiš, a neki jednostavno po meni pretjeruju jer imaju pare a ne znaju šta će s njima. Meni je to uredu do neke mjere, ali dosta ljudi gledaju to kod nas kao neke nakaze; tipa "Jao ima tetovažu drogira se ubiće me wtflolomg etc.". Tako isto i za pirsing. To je uredu do neke mjere, ono meni nije čudno kad vidim likove izbušene, ali opet dosta ljudi to gleda kao negativnu stvar.
Uglavnom, njihova stvar. Meni ne smeta. Ako je on/ona sebi ljepši/a ako uradi pirsing ili tetovažu, ko smo mi da o tome sudimo?
E: Pirsing ne bih radio, ali tetovažu možda nekad i bih
Uglavnom, njihova stvar. Meni ne smeta. Ako je on/ona sebi ljepši/a ako uradi pirsing ili tetovažu, ko smo mi da o tome sudimo?
E: Pirsing ne bih radio, ali tetovažu možda nekad i bih
Prvo ja niti jedno nebi uradio
Za tetovazu to vjeran ne dopusta jer Allah dz.s. kaze: "onaj ko uradi tetovazu nikad u Dzenet nece uci"
Muhammed a.s. je prokleo osobu koja pravi tetovaže i osoba kojoj.
se prave tetovaže...
A prising mi je bzvz vidjeti kod muskaraca
Za tetovazu to vjeran ne dopusta jer Allah dz.s. kaze: "onaj ko uradi tetovazu nikad u Dzenet nece uci"
Muhammed a.s. je prokleo osobu koja pravi tetovaže i osoba kojoj.
se prave tetovaže...
A prising mi je bzvz vidjeti kod muskaraca
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.