Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kopcanje na drugi racunar

147 pregleda · 5 odgovora · otvorena 28.08.2011. u 14:01

Imam hs-ov net i od negdje trceg mjeseca su uveli stalnu ip adresu koja sprijecava recimo da prikljucim net na laptop kao sto je prije moglo vec samo na racunar koji sam imao kad su mi tek priljucli net.
E sad sam dobio novi racunar i kad sve tamo prikopcam i napravim konekciju net mi ne radi valjda zbog t eip adrese. Jel zna neko kako mogu to napraviti ili promjeniti taj IP ,tj. da mi bude kao na ovom racunaru ili moram njih zvati da mi dolaze to praviti ...
Što se tiče HS i ovog novog prikljucivanja na net, na papiru možeš nakačit dva kompjutera na modem. Jedan na USP drugi na UTP. Na papiru to radi ali je totalno pian in the ass. Stalno prolupaju ip adrese pa moraš resetovat modem i tako u krug. Najlakše bi ti bilo da kupiš router.
Ili jednostavno prekucas MAC adresu sa starog na novi racunar, recimo pomocu TMAC Adress Changer-a. Nema potrebe da ti objasnjavam kako i sta uradit, jer je vrlo jednostavno, osim ako si zaostao mentalni sklop 

Post dobio aplauz od skile

Sykes je napisao/la:
Ili jednostavno prekucas MAC adresu sa starog na novi racunar, recimo pomocu TMAC Adress Changer-a. Nema potrebe da ti objasnjavam kako i sta uradit, jer je vrlo jednostavno, osim ako si zaostao mentalni sklop 
Eo sad cu to probati , thx
ako hoces da doznas koja ti je mac adressa onda kucas u cmd getmac i ako hoces da promjenis mac adresu, ides: control panel- network and internet-network connections onda bi trebao da imas ono local are connection tu kliknes desni klick i ides properties i imas onda tu configure kliknes tu ides onda advanced network address i kucas novu mac adresu u to polje kod value :

mac adresu mozes da bubas al et ako ne zelis skini sebi program TMAC v5 R3 dostpuan je na torrentima :D
sa tim program mozes automatski da promjenis mac adresu ... al et gore sam ti naveo kako da rucno promjenis ...

Nadam se da sam ti nesto pomogao ;)
Sykes je napisao/la:
Ljubim te u guzicu evo radi , hvala puno moze lock i aplauz za ovoga 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.