Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 35 bodova

ADSL 2 racunara

239 pregleda · 9 odgovora · otvorena 22.08.2011. u 20:04

Et, slikovito ako moze .

Sta gubim , sta dobijam ... sta , kako , itd ?

Potrebno kupiti itd ?

Hvala , )
Ne gubiš ništa, samo ti je potreban router imaš onaj tp-link on košta oko 40-50 KM.

@edit: Ti trebaš dobiti besplatan router od bh telecom.
Treba ti samo jos jedno kablo iz modema do kompa i toj to.

Gubis sto ce ti biti malo sporiji internet, dobijas sto ces moc koristi od jednom na dva kompa.
Rješenje
http://pokit.org/get/?175ee0b8daba2cc2abdb509f4332f137.jpg

i nazoves njih da ti puste simultane konekcije na tvoj username

Post dobio aplauz od skile

Nzm imam ovaj ADSL 2/2 Router koji mi je dosao uz ovaj paket od 2mgb ... sada sam zvao da mi promjene paket , waljda ce ( tjekom sedmice ili nesto slicno pojma neam )

Mislim , moguce izvodljivo sa ovim ruterom ili moram qpovati taj drugi ?:-X
b0k1 je napisao/la:
Nzm imam ovaj ADSL 2/2 Router koji mi je dosao uz ovaj paket od 2mgb ... sada sam zvao da mi promjene paket , waljda ce ( tjekom sedmice ili nesto slicno pojma neam )

Mislim , moguce izvodljivo sa ovim ruterom ili moram qpovati taj drugi ?:-X
Ne moras nista brate, mozes i sa onim mojim kineskim sranjem, taj sto imas 2/2 imam i ja, ne treba ti vise, ako neces i wireless. Ako zelis zovni mene na kucnu adresu da ti dodjem ♥
Znaci ako ti je ona modem dto na njemu pise ADSL 2/2+ router onda ti je potrebna samo ona mala antenica, ako zelis da u cijloj kuci imaš net, a ako zelis preko "kabla" tako reci da umrezis onda samo kupu kablo, spoji na modem i prkeo 196.168.1.1 Pusti 2 konekcije : )
Ko sto je _MesY reko ides 192.168.1.1 username i pw admin onda ides setup wizard izaberes drzavu next pa user name od neta i sifru 2 puta napuni ti se nesto resetuje ti se modem na mozes na 2 kompa i automatski se konektuje na net kad upalis komp.....tako je u mene brat na jednom ja na drugom on tamo fb ja cs cim on yt otvori ili nekek igrice odma ping 500 i onda se gonjamo po kuci :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.