Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno

BRUJI MI COMP. :P

784 pregleda · 34 odgovora · otvorena 28.12.2006. u 23:45

e vako
kompjuter mi zuji, ko da nesto mrvi
kad otvaram neki program ili kad a palim
kad sam ga kupio bio je dobar, ali evo ima jedna godina kako zuji

usput, moze li mi neko preporucit kakav dobar antivirus
Imo problem prije 10ak dana,i ja mislio virusi ovo ono,a otisli mi magneti neki na hard disku bili i moro mjenjat hard disk,meni zujalo i pucalo isto sporet
i meni, ali nema nekih smetnji pri radu osim sto mi smeta usima
kod mene isto ko da nesto mrvi unutra
               Lord! je napisao/la:
samo ga malo udaris i rjesen problem sa strane ili odozgo

udaro sam, ne brini, i odozgo i odozdo i sa strane, cak i nogom, ali nista
               BREAKer je napisao/la:
udaro sam, ne brini, i odozgo i odozdo i sa strane, cak i nogom, ali nista

Cak i nogom ? ma nemoj nas zezat
I meni se isto desavalo,stopalo mi dok sam igrao tetrisa...Otvori komp uzmi usisivac,usisaj kuler i ocisti sve pomalo,podmazi ga i ima da fercera ko nov
               .oneLL` je napisao/la:
Imo problem prije 10ak dana,i ja mislio virusi ovo ono,a otisli mi magneti neki na hard disku bili i moro mjenjat hard disk,meni zujalo i pucalo isto sporet

pa hdd je magnetni medij :S... sav je velki magnet lol

a sto se tice problema, pogledaj kuler (kulere) na napojnoj jedinici, oni znaju zujat, meni su zujali pa sam ih moro mijenjat ...
Kod mene zuji samo kada ga upalim (ponekada) ali ne uvijek sta moze biti problem ?
               ^bX je napisao/la:
pa hdd je magnetni medij :S... sav je velki magnet lol

a sto se tice problema, pogledaj kuler (kulere) na napojnoj jedinici, oni znaju zujat, meni su zujali pa sam ih moro mijenjat ...

Da si ikad otvorio HDD u svom zivotu vidio bi da to nije samo veliki magnet, nego da ima jos pokretnih djelova kao sto je glava koja cita podatke sa magneta, a koja se s vremenom istrosi (usrani Maxtorovi HDD su najbucniji, krckaju i novi!!!).

Uzroci krckanja:
1. HDD
2. Ventilatori (oni koji imaju kuglice kad se izlizu jako buce, a cak znaju crtati od nesto)
3. Kuciste (mozda ti se rasklimala bocna stranica i sl.)

Rjesenja:
1. Pomiri se sa tim
2. Podmazi ili zamjeni ventilator
3. Stavi nekakve gumice na spojeve djelova kucista
Rješenje
               Chosen_One je napisao/la:
Da si ikad otvorio HDD u svom zivotu vidio bi da to nije samo veliki magnet, nego da ima jos pokretnih djelova kao sto je glava koja cita podatke sa magneta, a koja se s vremenom istrosi (usrani Maxtorovi HDD su najbucniji, krckaju i novi!!!).

Uzroci krckanja:
1. HDD
2. Ventilatori (oni koji imaju kuglice kad se izlizu jako buce, a cak znaju crtati od nesto)
3. Kuciste (mozda ti se rasklimala bocna stranica i sl.)

Rjesenja:
1. Pomiri se sa tim
2. Podmazi ili zamjeni ventilator
3. Stavi nekakve gumice na spojeve djelova kucista

hajd molim te nemoj mi se pravit pametan!!!

mogu te stosta naucit vezano za HDD-ove... zato decko molim te nemoj vise!

jedini magnetni dio na HDD-u je sam medij u stvari, tacnije ploca/ploce...

i kakvi ce drugi magneti otic...

ako ti znas da ima pokretna glava, ploce, mehanizam koji sve to diriguje, ne znaci da si pametan, pa da meni protivrijecis...

sigurno sam vidio mngo vise diskova od tebe, rasklapo, sklapo, testiro...

dosta je!

inace, sto se tice zujenja... sve se moze napraviti!!!... najvjerovatnije, gotovo 90% je da je otisao jedan od nekih kulera...

a posto sam se vec susreo s tim, gore sam ti fino rekao, prekontrolisi kulere na napojnoj...

posto kupujemo nekvalitetne napojne, dolaze nekvalitetni kuleri u njihovom sklopu, pa s vremenom dotraju i rasklimaju se, pa pocnu zvrcat... ode im elektro motor!...

toliko od mene.

edited:
nisam vidio onaj dio posta "mrvi"...

ako mrvi, onda je disk... pretrazuje podatke na disku... nista neobicno... pogledaj dok "mrvi", dali svijetli konstantno ona lampica koja pokazuje zauzece HDD-a...

usput, koliki je kapacitet HDD-a i kad si kupio racunar?
               ^bX je napisao/la:

ako ti znas da ima pokretna glava, ploce, mehanizam koji sve to diriguje, ne znaci da si pametan, pa da meni protivrijecis...

dosta je!

inace, sto se tice zujenja... sve se moze napraviti!!!... najvjerovatnije, gotovo 90% je da je otisao jedan od nekih kulera...

a posto sam se vec susreo s tim, gore sam ti fino rekao, prekontrolisi kulere na napojnoj...

posto kupujemo nekvalitetne napojne, dolaze nekvalitetni kuleri u njihovom sklopu, pa s vremenom dotraju i rasklimaju se, pa pocnu zvrcat... ode im elektro motor!...

toliko od mene.

edited:

ako mrvi, onda je disk... pretrazuje podatke na disku... nista neobicno... pogledaj dok "mrvi", dali svijetli konstantno ona lampica koja pokazuje zauzece HDD-a...

Ahhahahhahahhahahahhahah
Kakva ploca/ploce, eto potvrdio si svoje znanje
A jos uz to kazes da je to jedini magnetni dio, a sta je sa glavom, ona zasigurno nije magnetna (kad ne bi bila ne bi ti mogao radit na svom kompicu)
Ja vamo vodim servis, a on se nesto preserava, to nevalja radit bullshiteru
Uslikat cu ti sta je HDD proslo kroz moje ruke, a ti uslikaj koliko je kroz tvoje ruke pa ih uploadiraj pa cemo vidjet tko kome proturjeci

Ne da mi se prepirat s pametnijim, pa eto toliko od mene elektromotor
Kupi novi
               Chosen_One je napisao/la:
Ahhahahhahahhahahahhahah
Kakva ploca/ploce, eto potvrdio si svoje znanje
A jos uz to kazes da je to jedini magnetni dio, a sta je sa glavom, ona zasigurno nije magnetna (kad ne bi bila ne bi ti mogao radit na svom kompicu)
Ja vamo vodim servis, a on se nesto preserava, to nevalja radit bullshiteru
Uslikat cu ti sta je HDD proslo kroz moje ruke, a ti uslikaj koliko je kroz tvoje ruke pa ih uploadiraj pa cemo vidjet tko kome proturjeci

Ne da mi se prepirat s pametnijim, pa eto toliko od mene elektromotor

pa vidim tvoje znanje... ne znam ko ti dozvoli da servisiras... ne znas sta je ploca... srami se...

... glava je uredjaj koji na svojim stranama sadrzi dijamagnete, a unutar nje se nalazi zavojnica, pomocu koje se dobijaju magnetne silnice i vrsi se citanje, tacnije pisanje sa diska i na disk...

obrazuj se, propast ce ti poso...

elektromotor... znas sta je to... da da, kuler se vrti pomocu have, naidje malo povjetarca, on se zavrti i duva! ne da mi se objasnjavat i svoje dragocijeno znanje prosipat budali.

kolko god da je HDD-ova proslo kroz tvoje ruke, ti ne znas princip na koji on radi, sta radi i kako radi... mozda ih je prosli puno redajuci police i istovarajuci ih iz kamiona, te mozda ugradjujuci u kompjutere... ako mislis da si na taj nacin stakao znanje kojim ces mene ovdje brukat, grdno se varas pasa moj...

jos si ti mal, u tehnickom smislu te rijeci!

uci, pomoci ce ti
100% neki od kulera ili na grafickoj na napojnoj kucistu ili procesoru to se desava kada se napuni prasine ispod propelera i stvaraju se vibracije tako da ti kuciste zuji ili neka komponenta ako neznas ocistiti kupi drugi ako neces ni to nediraj nista zaj ebaces sve
               ^bX je napisao/la:

dosta je!

toliko od mene.

edited:

moram se samo grohotno nasmijati za ovo sto je rasklopio i sklopio hard disk a kako si kasnije zrak izvuko iz njega usisivacem hahahahahahahhahahahaha
               sulc je napisao/la:
moram se samo grohotno nasmijati za ovo sto je rasklopio i sklopio hard disk a kako si kasnije zrak izvuko iz njega usisivacem hahahahahahahhahahahaha

hahaha... mali suti!

nemoj me jos i ti vuc za jezik!

ne treba to ni meni, da se dzabe nerviram, a vjeruj mi ni tebi!
               ^bX je napisao/la:
hahaha... mali suti!

nemoj me jos i ti vuc za jezik!

ne treba to ni meni, da se dzabe nerviram, a vjeruj mi ni tebi!

pitam te ja koliko sam informisan u hard disku je vakum bez njega ne bi bilo 7000 obrtaja a cim ga otvoris gotovo kraj
               sulc je napisao/la:
pitam te ja koliko sam informisan u hard disku je vakum bez njega ne bi bilo 7000 obrtaja a cim ga otvoris gotovo kraj

e ja sad tebi kazem... hard disk je hermeticki zatvoren uredjaj, koji se tim stiti od vanjskih uticaja, vlage, prasine, etc...

medjutim, unutar samog diska ima zrak koji stalno struji, filtrira se, te hladi disk...

iz svega ovoga slijedi da unutra nije vakum! lose so informisan!

citaj vise literaturu, iznenadis se nekim stvarima

inace, nasim prepucavanjima i provjerama ko koliko zna i sta zna nista necemo pomoc momku koji je trazio pomoc!...

ja sam takva osoba, koja kad zna da je u pravu mora posto po to dokazati da je u pravu i vjeruj mi, rijetko kad grijesim ...

zato, ako ko pogrijesi, a ja ga ispravim, nemoj se pravit pametan pa ako nisi 100% siguran, nemoj mene pokusavat ispravljat... prijateljski savjet
samo kupis novi ventilator zamjenis sa starim i radit ce ventilator je oko 12 km

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.