Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Online - RL prijateljstva

909 pregleda · 40 odgovora · otvorena 05.08.2011. u 15:54

Podrav radni narode. Kao sto ste primjetili, zbog raznoraznih gluposti koje su se izdesavala, jedan period nisam bio aktivan na forumu ali sta je, tu je. Odlicio sam da pokrenem jednu zanimljivu diskusiju u kojoj vjerujem svi mozemo ucestvovati.

Online prijateljstva ? Prvo, zelio bih znati koliko imate online prijatelja. Prijatelja sa kojima se nikad niste upoznali a smatrate ih pravim prijateljima?

Online prijateljstva prenesena na RL. Imate li prijatelja s kojima se druzite (prijatelji citaj prijatelji, ne poznanici) a da ste se povezali preko igrica.

Za pocetak, ja cu ukratko ispricati svoju pricu. Moja dva ponajbolja druga u stvarnom zivotu su Armin Palo b0k1 I Predrag Vasiljevic 100kaa.

Armina sam davno upoznao, dok je josh gasio kompove nama, klincima dam u ne bi lagalo, a peleta sam upoznao u net klubu u kojem je radio (tomu je predhodilo online prijateljstvo).

Naravno da je prevelik broj ljudi koje sam upoznao sto preko kantera/dote to preko gamersa.

Da li mislite da se danas previse `ulaze` na online prijateljstva koja se u praksi rijetko ostvare…

Mastu na volju (kako se vec ka`e ).

Najzanimljivi ce biti nagradjeni cvokom.
Sto se tiče online prijateljstava, imam 2 jako dobra prijatelja, a sa online na rl mogu smatrat samo jednog.
Počeli smo pričat i osnovali smo klan na CS-u, saznao da je dobar s mojim rođakom, upoznali se i eto sad zajedno treniramo rukomet.
Sto se tice online prijatelja najvise sam ih upoznao preko mmorpg igrica, neki od njih su mi postali bas dragi ali nikad nisam imao priliku da ih upoznam u RL.
Pošto provodim mnogo vremena za računarom, upoznao sam osoba te preko wowa/preko csa. Primjerice, upoznao sam Adema 'GWC' većina ga znaju kad je došao na prijmeni u srednju školu (nažalost nije primljen jer sam mu loše šaptao matematiku i pao je radi mene). Isto sam upoznao browneea malog i maY takodjer jer su živjeli blizu mene (maY sada ide u školu koju sam ja završio) pa sam ga uvijek viđao na odmoru. Što se tiče online prijateljstva, to upoznaš nekog RL pa vidiš friendse dodaš, chataš pa izadješ vani i sl. Većina prijatelja koje sam upoznao na taj način, kasnije sam u RL, a takodjer neke koje nikad nisam upoznao, ali i dalje chatam online.
Ja danas upoznajem Deu, veoma sam sretan i ovim putem pozdravljam njenog Babu tajkuna Franju.
- Online prijateljstvo je sranje da budemo odma jasni .

Jednostavno nemozeš ti njemu vjerovati preko tastature kad se on predstavi drugačije,ponaša drugačije .

Takođe real life prijateljstvo ne postoji .

Znači nepostoji osoba za koju se moze reći da je "pravi prijatelj" znači je***o ne postoji,svi će ti prvom prilikom okrenuti leđa,zašto najviše zbog para ali opet nisu ni pare uvjek razlog .

Moja politika je da se ne vezem ni šta puno jer znam da ću kad tad to izgubit i onda ko debil da mislim o tome .

Znači normala,mozemo mi pričat i sve to al oni ne znače skoro ništa .
Od najboljih prijatelja nikoga nisam upoznao preko neta, vjerovatno sto je u moje doba internet bio misaona imenica.. Jos jedan razlog tome je taj sto nikada nisam hodao po turnirima, niti sam prevelik znacaj davao igrama, tacnije Couter-Strike-u..

Ono ljudi sto sam upoznao preko neta, je preko gamersa, tacnije na G.ba bike turama.. Najblizi od njih svih sam sa BXM-om i naiLom, jer u principu idemo na iste partije i cugamo na istim mjestima Cugeri moji..

Nekako je moje misljenje da je bolje upoznati ljude u rl life, a samo preko neta odrzavati te kontakte..
Online prijatelj sa kojim sam najbolji i svak idan pricam preko skypa je mersimthebody odnosno Mersim Hasanbasic
upoznali se preko ovog gamersa kad je postavio oglas da prodaje graficku i to sam kupio od njega vjerovao mu uplatio pare na racun pa sam mi poslao i tak nastavili pricat preko skypa i ev ima godina dana otkad pricamo i i igramo MW2 zajedno,ah ja i prodao mi je i samsung omniu i zatim me zarazio iphonom xD
Upoznao ih par prije 1 godinu dana i njih smatram prijateljima, iako ih nikad nisam vidio .. Cujemo se katkad na fejsbuku iako vise ne igramo zajedno .. Ovih putem ih pozdravljam ako ovo citaju :)
Naravno , imam mnogo prijatelja koje sam upoznao preko interneta , najvise radi kantera.
Ustvari imam mozda 2-3 prava online prijatelja , ostalo su samo poznanici ...
Darda je napisao/la:
- Online prijateljstvo je sranje da budemo odma jasni .

Jednostavno nemozeš ti njemu vjerovati preko tastature kad se on predstavi drugačije,ponaša drugačije .

Takođe real life prijateljstvo ne postoji .

Znači nepostoji osoba za koju se moze reći da je "pravi prijatelj" znači je***o ne postoji,svi će ti prvom prilikom okrenuti leđa,zašto najviše zbog para ali opet nisu ni pare uvjek razlog .

Moja politika je da se ne vezem ni šta puno jer znam da ću kad tad to izgubit i onda ko debil da mislim o tome .

Znači normala,mozemo mi pričat i sve to al oni ne znače skoro ništa .
+1,mislim isto kao i ti,ali
NAJBOLJI PRIJATELJI SU VAM VAŠI RODITELJI,zapamtite to !!!
sto se mene tice,za pravog prijatelja smatram jedino sef-a.

Mahira sam upoznao preko hostinga,a od tad i radim kod njega.Djece mi,boljeg coveka ne mogu ni zamisliti.
Najbolji prijatelji su mi RL prijatelji , ništa onlajn i ta sranja ...
- Imam dosta prijatelja koje sam upoznao preko CSa , tipa GOLDSTARA koji mi je jedan od najboljih prijatelja ako ne i najbolji , tu su Asko , KABOOM , entel , besh4 i tako dalje. ^.^
Nije bitno to što su online ako provodimo 24h zajedno i izlazimo stalno mislim da ne možeš porediti RL i Online , ali sigurno mogu postat dobri prijatelji.
- Online prijateljstvo meni nije nikakvo prijateljstvo , jer dosta sam imo online frendova/frendica al sve to traje nekolko vremena i onda kraj , jer nije to kao u RL kada možeš svašta radit , sjećat se toga i pričat zajedno o tome . Sjećanja i jesu možda jedan od glavnih stvari koji trebaju postojat u prijateljstvima .

- u RL imam dosta prijatelja i kad sam s njima uvjek se ponašam drukčije nego kad sam pred nekom rodbinom , nekim starijim osobama i slično , jer kada sam među prijateljima uvjek sam u centru pažnje uvjek sam ono kao neki je*****š A dok sam sa starijim osobama , nekim poznanicima i slično ( osobe koje baš ne poznajem dobro ) ponašam se pravo ozbiljno i većina mi i govori da se dosta starije i ozbiljnije ponašam nego što jesam .
Ma preko CS i ovog site sam upoznao bruku raje al ono nisu mi to prijatelji ima ih par kao djani, cajna,ljusha, modje, hara,dario i tri tacke.

Sve su to drugovi sa kojima uvjek mogu zapalit buxnu il' kafu popit
Kamaru likova upoznaš preko neta! Kanter, COD, forumi, facebook... I upoznaš ih u prolazu u gradu.

Iskreno, nemam nekog posebnog online prijatelja... Mogu se istaći samo nekoliko likova: rason, prince_alex (znam ga i uživo, predobar drug).

Archia (Armina) i Murila (Asmira) sam prvobitno "upoznao" na gamersu i fb. Posle smo se sretali na bazenima i u školi.

Volio bih upoznati: smoki, KajotY, vLex, 53m1r, miire, Eldin, rason, FaTaL, jacky, riddle, Nermin, bU.

Razlog: Neke jer su mi pomogli u dosta situacija, a ostale... Da se mogu hvaliti da ih poznajem.
Preko neta sam upoznao par ljudi, nazalost nisu iz mjesta gdje ja zivim, jedan je u Zgrebu koji je dosao maksuzije u Sarajevo na okupljanje jednog starog communitiya, a drugi clan je na relaciji Vitez -Sarajevo dobro nama poznati reLo.
A sto se tice ORLfriendshipa sve zavisi kakve ljude upoznas i kako te ti ljudi prihvate i obrnuto, ali opet tesko je danas naci prijatelja pravog.
Znam dosta momaka koje sam upoznao preko cs-a , pa smo se tako i upoznali u rl ( liryo , xpally , zus , chester , sila , nedy , jacky , pura , nodi , belmin , ... ) .
kenaN_ je napisao/la:
Ja sam VILLA7 upoznao preko kantera, i et sad smo k'o dobri
i et' sad smo k'o dobri ? hahahaha, marš čmaru.

Ko ti plaća kahve, i duhani te čitavu školsku godinu, jel smrade ?

♥

btw: Osmi kenaN_, online sam upoznao i TRL-a, a sada ga znam i u rl. mDn, za desetke momak, samo što ima solufe k'o rum pločice ♥
VILLA7 je napisao/la:
i et' sad smo k'o dobri ? hahahaha, marš čmaru.

Ko ti plaća kahve, i duhani te čitavu školsku godinu, jel smrade ?

♥

btw: Osmi kenaN_, online sam upoznao i TRL-a, a sada ga znam i u rl. mDn, za desetke momak, samo što ima solufe k'o rum pločice ♥
Pa brateeee, shvati me

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.