Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Podesavanje Routera

81 pregled · 4 odgovora · otvorena 05.08.2011. u 10:29

Pozdrav!
Imam router TP Link slican ovom sa slike... i koristim Adsl paket bh telecom-a

Naime...taj router je spojen s mojim kompom..preko kabla...eh sada...dobio sam laptop...i zelio bih koristiti wirless po kuci...i sada pokusavao sam na razne nacine napraviti konekciju...ali ne ide...zapravo...samo jedan kompjuter moze biti na netu...mogu ja koristit wirless..ali onda...ovaj drugi komp...ne moze an net i obrnuto...
Pa ako...neko zna kakvu soluciju da ta dva kompa djele tu konekciju i trebali li podesavati router...
Unaprijed hvala... :)
Imam ja u kuci 3 kompjutera ugl na bratovo mi je router slican tome... Ja po citavoj kuci imam wireles na laptopu i imam jos jedan stari komp malo ga napuco samo da radi kupio mu ovaj usb koji vidis iznad slike i samo ga ubacim i imam konekciju.

Eh sad trebalo mi je 5 dana da namjestim sve to.

Ugl. prvo moras ruter instal na glavnom kompu i tu ti sve radi ..... nezz stacno moras neke kablove izmedju routera i modema dodati tako nesta ako treba pogledacu i to .... ugl BEZ usb sticka ti mogu samo 2 kompa tako se povezati a to su ti glavni komp i jos jedan komp na kom instaliras wireles cd .... Ja na laptopu svom ne koristim usb jer mi je nabavio jaran original wireles cd i sve rega radi ( odem u podrum imam konekcije  )

Aa preko usb je jako jednostavno ja sam samo pratio upute na kutiji i eto radi mi   Znaci ubacis usb u komp koji oces da spojis ubacis cd u koji ti je doso uz taj usb .... i znaci instaliras sve, sve i onda ce ti na kraju pisati nesta da moras pritisnuti neko dugme na routeru ugl. odes do router pritisnes to dugme sacekas malo ...

Odes na komp na koji si stavio taj usb u konekcijama ti se izbaci ime pc-a na kom je router kliknes na to i ukucas pw koji si ukuco kad si instaliro router....

Ako ne mogne reci da ponovim 

:* gl

EDIT: Kad sam prvi put pokuso imo sam isti problem ja vamo na laptopu se nakacim buraz nemoze nikako ili obrnuto  Znaci bilo je ko ce se prvi nakaciti ( glupo :$ ) Onda pokusavo dosta toga dok nisam stigao do konacnog rezultata 

Post dobio aplauz od skile

Razer4life je napisao/la:
Drug hvala ti na pomoci ali mislim da ce nesto ovako..ici
http://kakonapraviti.net/ruter/podesavanje-wireless-rutera.html

posto ti spominjes USB Stick a meni to ne treba nego ja bih samo podesio da glvni komp koji je na kabl... djeli konekciju s laptopom bez tih instalacija ...i usb stickova... 
Napisao sam ti i za to samo cd instal 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.