Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Wireless ping ?

138 pregleda · 15 odgovora · otvorena 04.08.2011. u 16:02

Trenutno sam na wirelles opremi od 2.4 ghz i brzina mi je
768/128 i nenormalno mi laga(90-250) , za jedno 10 dana planiram uvest opremu od 5 ghz i paket od 1024/256Kbps Kolike su šanse da će mi se ping smanjiti i koliki bi mi ping trebao bit ?
Wireless ti nije za igranja drug. Ne nadaj se da ces imati dobar ping. Jos pogotovo kad bude nevrijeme.
R0bb1 je napisao/la:
Wireless ti nije za igranja drug. Ne nadaj se da ces imati dobar ping. Jos pogotovo kad bude nevrijeme.
ma znam da nije, živim u mjestu gdje nema adsl-a tako da moram na wirelessu, a čuo sam da 5 ghz oprema dobra za igranje tako valjda posluži
Kod mene je wireless konekcija , takva kao sto ti zelis upravo uvesti .. Sto je naj normalnije za wireless , sama konekcija ce ti zavisit' od vremena vani , to je ono sto mi najvise smeta , malo kisice padne , odmah psujem .. Takodjer , sama karakteristika je da uvijek ide "okolo" , znaci skida ti sad 100kb/s , pa odjednom 30 etc. (tako je bar kod mene) .. Naravno , ima perioda kada je ajmo rec' solidna , ali za igranje bas i nije , jer znam po sebi , koliko me samo vrati unazad puta kad igram kantera , samo se nazivciram bezveze .. Udri adsl ako mozes , ako ne , jebiga , zadovolji se s tim
ALEJANDROO je napisao/la:
Kod mene je wireless konekcija , takva kao sto ti zelis upravo uvesti .. Sto je naj normalnije za wireless , sama konekcija ce ti zavisit' od vremena vani , to je ono sto mi najvise smeta , malo kisice padne , odmah psujem .. Takodjer , sama karakteristika je da uvijek ide "okolo" , znaci skida ti sad 100kb/s , pa odjednom 30 etc. (tako je bar kod mene) .. Naravno , ima perioda kada je ajmo rec' solidna , ali za igranje bas i nije , jer znam po sebi , koliko me samo vrati unazad puta kad igram kantera , samo se nazivciram bezveze .. Udri adsl ako mozes , ako ne , jebiga , zadovolji se s tim
Plus ugovorom moram bit vezan 2 godine, neznam probaću uvest ovo jer ovo što sad igram na 2.4 ghz to je strava i užas tako da ću to priključit pa šta bude bude (((

Evo pogledaj šta je napisao jedan:

Koristim wireless duze vrijeme, i ove antene od 2.4Ghz su shit zivi ping je uvijek velik na njima, ali imaju sad i ove antene od 5Ghz sto su uveli, fino dobijes antenu krovnu ruter i internet przi

Ali oprema je skupa, tako da ti nista drugo ne preostaje nego prebacivanje na kablovski net ili adsl
goldeN_ je napisao/la:
ma znam da nije, živim u mjestu gdje nema adsl-a tako da moram na wirelessu, a čuo sam da 5 ghz oprema dobra za igranje tako valjda posluži
Izbrisi sve nepotrebne stvari sa racunara, vidi imas li virusa.
I kod mene je wireles pa lag bude 40-50 nekad skoci do 100.
Jarane u mene je ta oprema i paket ping 30 - 40 sve ti zavisi od provajdera kako ti napravi ! Uživaj ;
Koristim tu opremu što želiš da uvedeš i mogu reci da sam zadovoljan ping mi se ucijek krece oko 20-30 ms... Ponekad zna i skociti ali to traje nekih 20-30 minuta ništa više. Kao prvo bolje ti je provjeri da li imaš dobar signal i tek onda kupuj taj paket jer i sam znas da si po ugovoru vezan par godina...
raSTaMAN_93 je napisao/la:
Koristim tu opremu što želiš da uvedeš i mogu reci da sam zadovoljan ping mi se ucijek krece oko 20-30 ms... Ponekad zna i skociti ali to traje nekih 20-30 minuta ništa više. Kao prvo bolje ti je provjeri da li imaš dobar signal i tek onda kupuj taj paket jer i sam znas da si po ugovoru vezan par godina...
provjerio sam sad sa svojom opremom od 2.4 ghz signal mi je 28 db eh sad znači sa takvim pingom ja bi bio prezadovoljan
Kako ti je sad u 3,4 ujutro net takav će ti bit na 5 giga uvjek :)))
tebi je provajeder vjerovatno Dinmark ili stokic a mislim da oni uzmiaju link od elte tako da nebi trebo imat problema što se tiče pinga :))
SKRBAE je napisao/la:
Kako ti je sad u 3,4 ujutro net takav će ti bit na 5 giga uvjek ))
tebi je provajeder vjerovatno Dinmark ili stokic a mislim da oni uzmiaju link od elte tako da nebi trebo imat problema što se tiče pinga )
ne trenutno sam na zoni, planiram se prebacit na wirac, a što se tiče pinga, najjmanji koji mi je bio je 46 i to je bilo u pola 3 navečer
jedino rjesenje je novi internet ,preporucujem adsl.... takodjer postoji mogucnost da ces ping smanjiti ako kucas ovo u konzolu

cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
rate 25000

Ako ti je konekcija sa uploadom 512kbit ili veća, ako je manja, kucaj:

cl_cmdrate 60
cl_updaterate 60
rate 9999

a ako ti je sranje bas ono ,onda

cl_cmdrate 20
cl_updaterate 20
rate 4000

nadam se da sam pomogao :)
Da ti nije možda Wirac net jer ja njega koristim i imam isti slučaj ista brzina , pkaet isto sve , brate dođe mi da plačem u 4 ujutro oću csa ping 189 , ne znam ni sam šta ću kažu i da ovi veći paketi su isto shit .
pa ta brzina je prespora uzmi kakav brzi paket bar od 2000+ pa ces bit zadovoljan... a sa 700 i kusur mozes samo sjest i plakat
cheezie je napisao/la:
Da ti nije možda Wirac net jer ja njega koristim i imam isti slučaj ista brzina , pkaet isto sve , brate dođe mi da plačem u 4 ujutro oću csa ping 189 , ne znam ni sam šta ću kažu i da ovi veći paketi su isto shit .
Trenutno mi je zona, planiram priključit virac ali 5 ghz opremu, u tebe je sigurno 2.4 ghz ko što je trenutno kod mene i to je tačno da sjedneš i plačeš od laga :@@

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.