Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

MovieMaking Pitanje

193 pregleda · 9 odgovora · otvorena 28.07.2011. u 16:19

Pozdrav gameri :)
Eo posto je danas sve vise i vise ovih Moviemakera nadam se da ce mi neko odgovorit.
Znaci hocu da uradim neki movie, sve to lijepo uradim, znaci snimam sa hlae-om i sve to dobro uradim, napravim movie u sony vegasu i bude odlicne kvalitete ali kad ga upload na youtube preko sony vegasa bude katastrova, uopste nebude preko citavog onog prozora kako vec i nemoze da se gleda u 720p.
A da ga upload onako bez sony vegasa onda bude puno, 2 ili 3 gige i nemoze se upload.
Znaci mene zanima ima li ikakav program ili sta vec da se brze upload, a da kvaliteta ostane ista!
Nadam se da ste me skontali i da ce mi neko pomoc :)
Hvala!
Ovako ... znaci u hlae trebas koristit 1280x720 rezoluciju ... jer to je hd rezolucija ... kad zavrsis sve u vegasu edit i to .. render uradi u .wmv formatu ... sto se tice youtubea .. uvijek ce ti biti slabija kvaliteta nego kod tebe na compu .. a sto se tice programa da ti ubrza upload... takvo nesto ne postoji
Probaj s nekim drugim render settingsom

Rendering settings by bioniC
http://www.youtube.com/watch?v=N2BVZ6Y9tr4

Rendering settings by miire
http://www.gamers.ba/forum/32/86993/moviemaking-sony-vegas-v3-/

Samo prati njihove tutoriale,naravno mozeš i na youtube samo ukucat 'sony vegas hd rendering tutorial' .

Ako đe zapne javi na PM tu sam 

Edit:Kao što reče alice moraš u HLAE snimat s 1280x720 rezolucijom za 720p ili 1920x1080 za 1080p .

Preporučio bih ti da skineš s net-a neki profesionalan config,veoma brzo ćeš se navići na to 
ELECTROSTYLE je napisao/la:
Ovako ... znaci u hlae trebas koristit 1280x720 rezoluciju ... jer to je hd rezolucija ... kad zavrsis sve u vegasu edit i to .. render uradi u .wmv formatu ... sto se tice youtubea .. uvijek ce ti biti slabija kvaliteta nego kod tebe na compu .. a sto se tice programa da ti ubrza upload... takvo nesto ne postoji
Bolje da uradi u 1080p rezoluciji

1920x1080, ako ima monitor pogodan za to.
BannedOTF je napisao/la:

Lako je da mu kazes da uradi u 1920x1080, a i da ima monitor za to, trebace mu mnogo prostora na HDD i vremena da to snimi.
BannedOTF je napisao/la:

ne dipr .... sta ce mu 1080p ... duze treba render ,, smarat se samo vise .. 720p za yt .. uz dobar codec .. nista vise ne treba
KRY1337 je napisao/la:
Lako je da mu kazes da uradi u 1920x1080, a i da ima monitor za to, trebace mu mnogo prostora na HDD i vremena da to snimi.
Ionako sve što snimate bude dugačko maksimalno minutu, uz intro koji traje nekih 10-15 sekundi, vjeruj mi, ima on i mnogo više prostora za to
BannedOTF je napisao/la:
Ionako sve što snimate bude dugačko maksimalno minutu, uz intro koji traje nekih 10-15 sekundi, vjeruj mi, ima on i mnogo više prostora za to
Pretpostavljam da lik snima sa 300 FPS u HLAE, znaci za 1 sekundu mu trebaju 300 screenshota iz igre, a jedan screenshot na 1920x1080 je skoro 2mb kad snimas sa HLAE, kad to skupis sve, ispadne da mu treba 600mb za 1 sekunda, aj sad uradi matematiku i videces koliko mu treba za bar 30 sekunde.
KRY1337 je napisao/la:
Pretpostavljam da lik snima sa 300 FPS u HLAE, znaci za 1 sekundu mu trebaju 300 screenshota iz igre, a jedan screenshot na 1920x1080 je skoro 2mb kad snimas sa HLAE, kad to skupis sve, ispadne da mu treba 600mb za 1 sekunda, aj sad uradi matematiku i videces koliko mu treba za bar 30 sekunde.
Pa šta? To je logika snimanja u HD ...

Post dobio šamar od miire

BannedOTF je napisao/la:
Pa šta? To je logika snimanja u HD ...
hajd' suti.

Post dobio šamar od miire

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.