Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] Zadnja knjiga koju ste procitali?

483 pregleda · 40 odgovora · otvorena 25.07.2011. u 15:28

Dobar dan korisnici. :)

Evo dosadno malo, ubija vrijeme, pa kontao da malo diskutujemo kao i jučer.

Da li volite čitati? Ako da, koji žanr, koja vam je knjiga najdraža, pisac?

I glavno pitanje, koja je zadnja knjiga koju ste pročitali?
1000zašto1000 zato neda mi se plemisati ima preko 1300 stranica sva objašnjenja tehnologije mehanike faktički života pogledajte i vi  i da sad se sjetih čitam još

Proces od Franca Kafke, meni licno najbolja knjiga koju sam do sada procitao, a procitao sam ih mali milion, sto klasika sto nekih novijih bestselera..
Zločin i kazna.
Volim čitati , ali ne knjige. Najviše volim pročitati neki magazin o Autima .. Zadnja knjiga koju sam pročitao , hmmm , ja mislim da je bio Robinson Crusoe u petom razredu tako nešto...
Volim čitati nekad u slobodno vrijeme. Uglavnom sam više vani i za pcem provodim vrijeme. Najdraži pisac mi je Dostojevski jer sam bio baš fan njegovih knjiga. A zadnju knjigu koju sam pročitao i koju preporučujem da pročitate je Džozef Marfi - Moc Podsvesti . Knjiga je fantastična, svako ko je pročita neće se pokajati.
Ne volim literaturu, najviše volim naučna djela i knjige...

Zadnja knjiga -
R. Dawkins - Najveća Predstava na zemlji
Volim citati i cesto citam. Volim Puskina, Dostoyevskog, J. London. F.Fitzgerald, F.Kafka, Nietzche, Karl Marx...

Zadnje 3 knjige koje sam procitao, tj prije koji dan su bile Kapital od Marxa i Zlocin i kazna od Dostoyevskog. Strasne dvije knjige.
HAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH a svakakvih budala ovdje 
Volim knjige fantazije, a zadnja koju sam pročitao je Harry Potter and Chamber of Secrets (Hari Poter i Odaja Tajni).
Pišem poeziju/prozu, a u glavnom ko piše i dosta čita.

Zadnja koju sam pročitao je od Andrića Sarajevske priće koju sam uzeo na sajmu, inače to je samo nova zbirka starih priča raspoređenih po tematici. Sarajevske priće, Beogradske priće, Priće o moru, Priće o malim ljudima i osobenjacima etc..

Trenutno sam počeo da čitam Izdaju od S.Đ. Peris, a na listi prioriteta prvo mjesto zauzima Koliba koja trenutno nije kod mene već sam posudio i molim boga da opet dođe u moje ruke. ^^
Mislim da je Khaled Hosseini -Gonič zmajeva bila zadnja koju sam procitao ne obavezno ..a imao sam neke lektire poslije...
Citam kad moram ili kad mi neko preporuci nešto poucno i dobro!

Zadnja knjiga: Ajsela
Autor: Halit Ertugrul

Zadnja knjiga koju sam pročitao bila je i lektira u osmom razredu ja mislim, Dnevnik Anne Frank koji mi je ostao u sjećanju i jedna od najdrazih lektira koje sam čitao tolom tih osam godina. 

Zadnja knjiga koju sam proctao je:

A trenutno citam:
Nisam baš neki ljubitelj knjiga , zato što sad u školi većinom imam dosadne lektire jer sam još 8 razred , i znaš kako je dosadno sve , ali volim nekad pročitat knjigu koja nije mi za lektiru i nije za moj uzrast volim neke knige poput djela Agathe Christia i slično .
Naravno da volim čitati, ali ne sve knjige. Mrzim one osjećajne knjige, ili, naprimjer, duga opisivanja krajolika i situacija... Daleko su mi draži neki trileri, knjige koje imaju nevjerovatne rasplete radnje, knjige koje te drže čitajući sve do kraja...

Ovo ljeto sam pročitao od Marija Puzoa "Kuma"

Trenutno čitam, a pri kraju sam, "Ime ruže" od Umberta Eka (knjigu čija je cijena inače 45kn, a ja sam je kupio za 20kn u Omišu. Knjiga jeste korištena, ali kakve to veze ima?  )

Sljedeće na repertoaru su, kao što piše na mom profilu, ove knjige:

Boyd Morrison: "Potraga za Noinom arkom"

Jo Nesbo: "Đavolja zvijezda"

Giorgio Faletti: "Ja ubijam"

Usput, ako koga interesuje, mogu slobodno reći da je "Ime ruže" jedna od najboljih knjiga koje sam pročitao u posljednje vrijeme! Tople preporuke! 
Bas ne citam knjige a zadnju koju sam procitao bila je Kamasutra i 80 poza do dobrog sexa. Ali uvijek sam bio drugaciji

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.