Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[Diskusija] Browser igre

308 pregleda · 30 odgovora · otvorena 21.07.2011. u 21:39

Eh evo posto imamo mnogo pametnjakovica na ovom g.ba i posto ti isti pametnjakovici govore da ce ovo postati IF.ba pa evo bujrum ovu istu temu sam otvorio u IF-u pa da vidim kako cete vi svoje "pametne" komentare i svoje "pametno razmisljanje" koje nije na nivou 5 (petog) razreda izraziti u ovoj temi...jer mi u IF-u smo pretpostavljam poglupi jer smo zato i izabrani jer ne pripadamo tu...
napominjem samo sam copy paste sta sam napisao u IF-u..pozz

Eh ovako posto sam ja velikim obozavatelj browser igrica i igrao sam veliki broj njih kao sto su gladiatus,travian,ikariam,bitefight odlucio sam da vas pitam jeste li nekad igrali ove igrice koja je po vama igra najbolja,zasto,ili ako imate slucajno neka pitanja kako igrati,na koji nacin biti jak u bilo kojoj od ovih igara,sta je zanimljivo u tim igrama itd
Prije igrao gladiatusa, pa ogame-a al' sve mi postalo smor tako da sam prest'o .
Najbolja gladiatus nema se tu sta pricati Preporucujem svima gladiatus da odigraju.
Davno sam igrao: Gladiatus, Ikariam i Bitefight ali su mi s vremenom dosadile. Po meni najbolja browser igra koju sam igrao je Ikaram valjda zbog neke jednostavnosti i preglednosti igre, trenutno neigram nijednu jer sam se više usmjerio na ''čistokrvne ige'' koje ne zahtjevaju od mene da budem u njima pretjerano aktivan i da ih svakih 1h palim.
Od browser igara igrao sam:
-Ogame
-Travian
-Bitefight
-Hattrick
-Basketsim
-Gladiatus
( igrao sam vjerovatno još njih, al' nebitnih.. )
Browser igre su zabavne na neko određeno kratko vrijeme, poslije se previše zaokupiraš njima, makar onima što traže dosta vremena tipa Ogame/Travian/Bitefight, onda nastaje teški nolife, i kad se sve to završi, skonta se koji je waste of time/life to bio. Sportske browser igre su uredu, ne zahtjevaju dosta vremena i zabavne su svima koji vole taj sport koji igraju u browser igri. Naravno, bolje strane browser igara, pored ubijanja dosade, je to što ih se igra sa online korisnicima, upoznavanje, zajebancija, i sve što ide uz to druženje. Usput da napomenem, da se browser igre koje zahtijevaju dosta vremena, mogu igrati i uskladiti sa vremenom i potrebama i sasvim normalno igrati, ja to nažalost nikad nisam mogao, ko jest, svaka mu čast.
Trenutno od svih browser-based igara igram samo hattrick, a raduje me i to što vidim da i na gamersu ima dosta raje sa hattricka. Po meni igra puno zanimljivija i 'zrelija' od onih poput traviana, bitefighta i sličnih.

Što se tiče ostalih browser igara, mogu govoriti o onim koje sam nekada igrao:

- travian, po meni solidna igra, iako imam osjećaj da bi brzo dosadila da sam je duže vremena igrao
- bitefight, mišljenje kao i za prethodno, samo nekako još djetinjastija
- the crimes (ako se neko sjeća te igre), zanimljiva igra, solidno urađenja ali mislim da je zbog mnoštva bug-ova i malo čudnih pravila (npr. dozvoljeno do 20 multi acc-ova) i propala

I za kraj, ostavih ogame namjerno, iz razloga što je to po mom mišljenju najbolja browser-based igra ikad napravljena. Igrao sam je dugo, iznova i iznova počinjao, jedno vrijeme bio i u top 50; ali zbog nedostatka vremena, živaca i sna ipak odustao. Mnogo je drugačija od svih gore nabrojanih, iz razloga što je toliko složena i tako genijalno urađena igra; zahtjeva mnogo mnogo znanja, vremena, strpljenja i odgovornosti (oni koji su imalo ozbiljnije igrali znaju o čemu govorim).
Evo ovako prije sam igrao Travian, Bitefight i dan i noć.
Medjutim sad mi mrsko čekati ono vrijeme, udjem i na cs il' wow 10-20 minuta i izadjem.
Vjeruj mi bezze vrijeme gubis, bolje gdje na kafu otici
Igrao sam prije 2-3 godine Ogame, na 12 univerzumu. Prestao sam iz razloga što se zatvorila igraonica u kojoj smo svi "pičili" tu igricu, tako da mi se nije dalo više igrati. Takođe, igrao sam nešto malo 2 do 3 sedmice traviana, ali nije probudila u meni taj "žar" za igrom, tako da sam je iz tog razloga tako rano prestao igrati.
Trenutno igram eRepublik i preporučio bih svim ljubiteljima Browser igara da ga počnu igrati ako već nisu, neće se pokajati.

Toliko od mene
Trenutno ne igram niti jednu. U prošlosti sam igrao Ogame, travian nešto manje i eRepublik. Sada kako su me "zaganjale" obaveze, nemam vremena da obrišem si guzicu, a kamoli da igram kojekakve igrice.
Igrao gladiatus davno ... Ona mi je najjbolja od tih igrica i bio sam navucen na ovu igricu smjesno zadnji put kad sam igrao bio sam oko 70ti lvl na server 3 .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.