Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 30 bodova

[CS] Problem sa fps-om

167 pregleda · 6 odgovora · otvorena 15.07.2011. u 22:29

Dobro vece,

Ovako drug mi ima problema nekih. c/p njegovog texta.

"Naime imam problem sa fps-om,ali nemogu nikako naci nacin da ga rijesim google sam zadnja 2,3dana u potrazi za rijesenjem.
Ali vecinom su teme problema sa fps onih koji imaju slab komp.Dok kod mene je druga stvar znaci imam eto moze se reci prejak komp
za kanter 2 gb rama graficka 512mb nvidia 8600 gts 3.0 ghz.Prije sam imao 100 fps zakucan.Eh sad je problem u tome uvijek na pocetku runde fps
padne na 40,50,60 onda nakon nekoliko sekundi se vrati na 100.Da napomenem: ugasen vsync,probao sam i sa ukljucenim vsync kad sam
nabavio crt monitor od 120 hz,al ponovo pada fps.Cak vidi se i na ss pokusavao sam smanjiti detalje ali ponovo isto.U nekim trenutcima zastopa kanter
i nakon 20 sec vrati se ponovo u normalu.Da jos nesto obarao sam sistem,pa da ne pisete imao sam isti problem ja sam oborio sisteam vratilo mi se u normalu
Eto ako imate kakv prijedlog bilo sta dobro bi mi doslo."

Ako si uradio sve provjerio imali virusa,ocistio malo komp od prasine... i ako opet fps pada odnesi na servis komp
Imao isti ali bukvalno isti problem ...Skeniro 1337x , obaro sistem i opet isto :@...

Instalrao GameBooster i rijesio sranje ....
GameBooster ti pogasi sve nepotrebne procese za vrijeme igranja !

HF : -]
1. skini Hfps , to je program koji za poboljšanje FPS-a , promjenit će glave u vojnika na csu tj. neče bit skroz drukčije samo će malo izgledat kao kockaste ali ne skroz biće normala ! ( http://gamma.nic.fi/~amaki/files/hfps_103.zip )

2. Stavi obični windows XP ili ako ti nije problem onaj Classic .

3. Stavi neki običan wallpaper da ne bude neki što puno zauzima , može onaj obični BLANK .

4. Otvori kompjuter i polako usisivačem počisti sve .

5. Defragmentuj kompjuter .

6. Skini anti virus i skeniraj ga .

7. Skini gamebooster pa preko njega pokreni Cs možda i on pomogne . ( http://www.iobit.com/gamebooster.html )

Eto mislim da sam barem malo pomogao .
Samo su virusi problem, imao sam ja istu situaciju. Obriši viruse uradi disk clean up, disk defragmente i to je to.
c/p

@ADzI Ako sam obarao sistem to znaci da je svjez nema virusa sigurno, a sto se tice kompa jutros sam cistio temeljno.

@Alice Gameboster ti gasi samo procese imam dovoljno rama i nema potrebe da gasim procese,a posto je skoro formatiran nemam puno stvari na kompu veoma malo procesa ima.

@ in5 Sve sam ja to pokusao.

@SIMBAz Jesi procitao temu?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.