Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Sony vegas renderuje sporo

111 pregleda · 10 odgovora · otvorena 05.07.2011. u 19:48

znaci video dug 1 minutu i 4 sekunde u najnizoj kvaliteti potrebno je da renderuje 48 minuta sto je LUDO koliko bi trebalo tek u HD 2-3 sata.. Znaci nije 'vako bilo prije neki dan sam formatirao i instalirao fresh win7,i odtad spor vegas ko puz ..
Konfa:
Intel Pentium (R) Duo Core 3.00 ghz
2 GB Kingston DDR2 RAM
ATI HD 5450 1 GB DDR3 VRAM
Windows 7 Ultimate 32 bit

Sve radi normalno (igre,programi,hlae i ostalo) ali Vegas boze sacuvaj
neko ima rjesenje mozda treba nesto podesit u postavkama neznam bas puno o tome..
Hvala
mozda ti je preopterecen comp ? jel imas bespotrebnih stvari?

@EDIT

Nemislim sta ti je ukljuceno nego instalirane bespotrebne stvari? imasli puno igrica stvari da ?
Msen je napisao/la:
mozda ti je preopterecen comp ? jel imas bespotrebnih stvari?

@EDIT

Nemislim sta ti je ukljuceno nego instalirane bespotrebne stvari? imasli puno igrica stvari da ?
ma kakvi,samo vegas ukljucen restartao sam komp 40 puta nista opt sporo.. kad zavrsi renderovanje file izadje nekoliko MB evo sad gotovo renderovanje (low quality) trajalo 40 minuta file velik 1.88 MB :S
Ovo je TERRIBLE :S
EDIT: neam nista puno instalirano skoro nista,samo hlae,vegas,CS i AC2
MaRiJo4EvEr je napisao/la:
ma kakvi,samo vegas ukljucen restartao sam komp 40 puta nista opt sporo.. kad zavrsi renderovanje file izadje nekoliko MB evo sad gotovo renderovanje (low quality) trajalo 40 minuta file velik 1.88 MB :S
Ovo je TERRIBLE :S
EDIT: neam nista puno instalirano skoro nista,samo hlae,vegas,CS i AC2
Magic Bullet ubija render
I meni se isto desilo kad sam radio klip za onaj battle neki dan, zato nisam ništa ni uploadov'o. Guglao, tražio, niko veze nema šta je :S Pratim temu...
Ja imam Sony Vegas pro 8.0 precracked...
Nemam nikakvih problema,sličnu config. imam kao kod tebe, ne znam šta bi konkretno moglo biti,evo ti moj settings pa vidi je li slično:

Meni na ovim podešavanjima video od 6-7 min. renderuje oko 45-60 min.

nikolAAAa je napisao/la:
onda neznam sta cu njega koristim da ubacim posbeno napravljene boje ionako necu dobit na battle jedino da iskljucim magic bullet pa da pokusam color correctorom ili necim?
nikolAAAa je napisao/la:
Neunistava
Magic Bullet Editor .

Il povadi sve boje iz gore spomenutog programa ili maštaj o movie-u

Mada,ja znam jedan način al je veoma komplikovano da ti objašnjavam
MaRiJo4EvEr je napisao/la:
onda neznam sta cu njega koristim da ubacim posbeno napravljene boje ionako necu dobit na battle jedino da iskljucim magic bullet pa da pokusam color correctorom ili necim?
Imas 2GB DDR2 RAMa. Oces vise? Nema

Meni na 12GB DDR3 RAM i quad core phenom ii procesor treba mi 15 minuta za 0:45 sec clip, sve ostalo iskljuceno, priority na Realtime, ako hoces Magic Bullet Looks, dodaj vise rama, jedino rijesenje je to.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.