Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

stalna konekcija

210 pregleda · 6 odgovora · otvorena 27.06.2011. u 03:00

Imam billion modem koji je ujedno ruter i za telefon i za TV.
Mene zanima kako da napravim da mi je comp stalno konektovan na internet, i da li ću šta poremetiti TV i telefon?
Nece. Stavi modem u router mode samo.
AlienzZ je napisao/la:
Nece. Stavi modem u router mode samo.
gdje, kako? nigdje u opcijama ne mogu da pronađem router mode
u browser ukucaj 192.168.1.254 (moja greska bio sam stavio za paradigim sada je uredu)

username : admin
password : admin

idi na setup wizard pa OK onda upisi svoj username i password od neta, onda sacekaj malo pogasit ce se lampice na modemu kada se opet konektujes modem ce ti biti u routed modu, ako kada budes htio vratiti na staro uzmi iglu/cackalicu i na modemu pritisni malo dugme.

ili

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

odaberi tacan naziv svog modema i prati upustva
Lima je napisao/la:
u browser ukucaj 192.168.1.254 (moja greska bio sam stavio za paradigim sada je uredu)

username : admin
password : admin

idi na setup wizard pa OK onda upisi svoj username i password od neta, onda sacekaj malo pogasit ce se lampice na modemu kada se opet konektujes modem ce ti biti u routed modu, ako kada budes htio vratiti na staro uzmi iglu/cackalicu i na modemu pritisni malo dugme.

ili

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

odaberi tacan naziv svog modema i prati upustva
Sumnjam da je 192.168.1.1, kod mene je isti način spajanja svega, Logosoftov paket zar ne?

Neka kuca u cmd ipconfig i uzme default gateway, to mu je adresa modema. Npr meni je drugačiji (nez napamet koji) a ionako svi billionovi routeri imaju isti default.
Nađi IP za podešavanje postavki modema, zatim pokušaj pročačkat i pronać opciju PPPoE/PPPoA, valjda se tako zove, to ti je da ti bude stalno konektovano, a Bridge mode ti je ono ručno, desni klik i Connect, kao što ja koristim.

Sad sve zavisi od modema do modema, drugačiji interfejs itd.

Eo vako je u mene:

Kod mene je sad naštimano na manualno konektovanje, a kad stavim PPPoE/PPPoA, onda je stalno konektovan.

Post dobio aplauz od skile

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.