Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 140 bodova

[HELP]Konekcija puca pri downloadu.

281 pregled · 7 odgovora · otvorena 21.06.2011. u 04:35

Ćao sove.

'vakooooooooo: J**e me konekcija već mjesec dana, problem je sljedeći,: Krenem skidati neki film, preko torrenta, ili firefoxa nije bitno, uglavnom bilo koji file koji je veći od odprilike 100MB, skidam ga nekih 3-4 minute, i brzina downloada krene padat' postepeno.
Sa 500KB/s postepeno pada do 0.1 KB/S, i nestane konekcije. Da bi' opet bilo konekcije, moram iskopčat modem iz utičnice, i restartovat računar.
Prvo sam mislio da je do torrenta, pa mi je skile dao da podesim neke opcije, opet ista stvar.

Eto, ako neko zna riješenje nek pomaga, biće još boba.
i u pitanju je smeće od neta, telemach.

Rješenje
Nazoves ISP i prijavis bug, a probaj koristiti internet download manager, cupa max brzinu iz konekcije al ti laguju ostale stranice.

Post dobio aplauz od skile

vLexinho je napisao/la:
Nazoves ISP i prijavis bug, a probaj koristiti internet download manager, cupa max brzinu iz konekcije al ti laguju ostale stranice.
Kod nas kad nazoveš isp , treba ti 4trafike po 160 dopuna od 10 km , s kućnog nazoveš...roditelji te se odreknu.

Bezobrazno al et.

Meni je normalno , a t3l3mach mi je.
Vjerovatno su ti kablovi sjebani, moraju ti oni doći da poprave. Ista stvar se dešavala kod mene. Pukne net ili je low brzina, a kad rr modem moram čekati po 5 minuta da dođe net. Ljudi mi došli kada sam im preko foruma poslao PM sa podatcima.

http://forum.telemach.ba/index.php
mozda si u postavkama limitiro upload na 1 kb/s ? jer ako je tako, onda ti ni download nece biti brzi od tog ;) ali predlazem ti, da nazoves te kod kojih si prikljucio internet pa nek ti oni promijene IP ili sta vec rade kad ti nesto nije udure :D i de mi reci preko kojeg ti je kabla prikljucen racunar sa modemom ? mreznog ili USB ?
Ma ja barete Telemach i meni isto bude , koju su oni levati ,samo zavaljuju narod ....

Nezz i ja skidam preko torrent i isto kao kod tebe bude normala 400 i onda spadne na 50 pa na 20 pa na 1 .... nezz brate , to je do njih zovi ih .... Neka dođu na lice mjesta i pogledaju ,neka se uvjere ....

:-(:-(:-(:-(

Evo brate broj pa ih zovi , ja ih stalno zovem, kad ti se javi ona automacka sekretarica odmah pritisni 2 ,to ti je služba za korisnike ...

033 75 65 55

:)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.