Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

K1NAA

403 pregleda · 34 odgovora · otvorena 18.06.2011. u 11:54

Jutro/dan svima

Nakon prošle teme, u kojoj ste se izjasnili da ne provodite baš puno na računalom [ 2-3 i 4-5 h ] sada novo pitanje.
Koliko vremena sto provedete na računalu, bude "korisno"?

Tražim iskren odgovor i vaše mišljenje kako ga provodite.

Ja brat bratu provodim 20 % korisnog vremena, samo kad mi za školu treba nešto.Ne ponosim se tim al eto.Nisam ja kriv što ne znam ništa

/idejaiMZ

Hvala svima.
Ma ne bude ništa korisno.. da si stavio 0-10% tu bi opciju izabrao, a ovako sam 10/20. Jedino kad mi baš nešto za školu treba, mada ni tad ne tražim.
Nekome je korisno igrat cs  al meni nije prema tome 5 %  xd
Pretežno sjedam za potrebe, a ponekad rekreativno. 
Jedino msm da je korisno photoshoperima za 99 design :]

I zaboravio sam spamm
Kordinho je napisao/la:
Nekome je korisno igrat cs  al meni nije prema tome 5 %  xd
Ja ne mogu da ne prokomentarisem... Pratim posljednjih dana bash nerijetko napises post... Sve mi je jasno, nismu svi jednako pismeni, ali kako mozes napisati neko me :/ ?

Post dobio aplauz od aTiLa

nera_f je napisao/la:
Ja ne mogu da ne prokomentarisem... Pratim posljednjih dana bash nerijetko napises post... Sve mi je jasno, nismu svi jednako pismeni, ali kako mozes napisati neko me :/ ?
ma zezno se  ma zaboravi 
99designs, programiranje, web design,g.ba, fb 
90%.

Sve više manje provodim za računarom i većinom se to svodi na školske obaveze i neka "školska istraživanja", Programiranja i slično..

Mislim da vi pod tim "nekorisnim" smatrate samo igranje igrica? Ne, to je greška. U to sve spadaju i socijalni sajtovi tipa Facebook, Dernek, pa i tipa Gamers, i slično. Korisno je samo kada računar koristite za dobijanje nekih informacija(korisno surfanje), kada ga koristite za posao znači kada vam se "posao" praktično svodi na 2-3 programa, za školu neke radove i slično.

Naravno nije na odmet posjetit nekada neki site ili zabavit se malo, ali problem je što onda obično u tome nema granica, pa se ili druge obaveze zanemare ili i to malo "korisnog" rada.
40/50 % iskreno
jer zbog obaveza na faxu pa radi toga ispada toliko xD programiranje cudo xd hahah
Najveci dio vremena provodim igrajuci igrice .U igricama mozes izvuci nesto korisno .Nije svaka igrica napravljena sa ciljem ubiti nekog ( mada vecina jeste ) .Evo primjer portal 1 i 2 .Igrica je fenomenalna .Koristis mozak najvise ;)
Ako bi se korisnim moglo nazvati igrajuci neke igrrice ,onda mogu reci da koristim 60/70 % korisno racunar .
Realno, negdje oko 40 % ukupnog vremena provedenog na racunaru na dnevnoj bazi smatram korisnim.
U zadnje vrijeme skoro pa i ne igram igrice(i da hocu ne mogu jer imam krs komp.) tako da ubijam dosadu po forumima na kojim nerijetko naucim dosta korisnih stvari...

Prvo bi trebalo razgraniciti sta je to zapravo korisno vrijeme na racunaru?
Igrice opcenito su gubljenje vremena, recimo COD 2, igras ga 10 sati i kazes da je koristan jer si naucio ko je protiv koga ratovo, sta je dan D, ko je s kim ratovao, a sve si to mogao nauciti za pola sata..... 
Meni je npr. korisno kada procitam/pregledam nesto zanimljivo i korisno, npr. kako natjerati "mrtvu" grafu da proradi uz pomoc mikrovalne i malo folije 
I negdje oko 90 % grafickih proradi tom metodom(obicno se problem javljao kod 8800 serije gr. kartica nesto oko hladnog lema problem)
Zatim, kako napraviti najbolji protok vazduha u kucistu, gdje postaviti vent-ove i slicno......
pa rodjak,obicno je to oko 25 % ...zavisi kad mi šta treba za skolu ,il kad mi starom treba nac neku pjesmu(to je njem korisno -.-) il kad mu trazim nešto vako za poso 
U pokusaju da uradim nesto korisno prode mi 10 min, ostalo sve CS i Gamers.ba, facebook - 5 min. Naravno da je glup osjecaj kad vidis da samo "no-lajfas", a od toga nista korisno, trudim da uradim nesto, udem u PS, ali izadem nakon nekog uberlow uradenog rada. Ucim pomalo kodiranje, jer zelim napraviti neki korisni sajt koji ce koristiti mnogima, te da time povecam korisno vrijeme za kompom.
Pa trenutno korisno vrijeme provedeno za racunarom je mnogo vece nego za vrijeme skole. Radim 10h dnevno, od toga je 8h za racunarom. Kada se vratim budem jos nekih 4-5h aktivan na racunaru, od toga mozda 1-2h korisnog.

Dakle od ukupno ajmo rec 12h, korisno provedem 9h.
To kada izracunamo dodje 75%

Ali kada ne radim, tj kada idem u skolu onda je taj procenat nesto manji. U tom periodu za racunarom provedem prosjecno 10h. Od toga na korisno pada mozda 4h ( skolske obaveze, istrazivanja za neke privatne stvari, ps malo itd ), a ostalo vrijeme utrosim na vijesti, chatanje sa prijateljima, posjecivanje stranica tipa fba, g.ba itd.

Dakle 40% korisno vrijeme za racunarom.
ko je stavio ovo 80-90% i vise
ja mislim da bi to trebao biti neko tko zaradjuje pare preko interneta
kao bU npr.

kakve to koristi imate sto cete procitat lektiru na internetu i zajebat samog sebe , dodjete u skolu i dobijete 2 , jer ne znate neke detalje iz lektire koji ne pisu na internetu :(
i kakve koristi ima da procitas neku TUT npr za pravljenje web site-a ako na njemu neces zaradit pare.
Ma 99% nas provodi vrijeme igrajuci.

Starci misle da su to gluposti,mi ne mislimo.

"Sta je tu je"

Uglavnom onaj 1% ide u korisno provedeno vrijeme .
Za vrijeme škole, računar mi služi samo da odem na Facebook, na grupu mojeg razreda i da vidim ima l' kakvih vijesti u vezi testova (pitanja/odgovori), zadaća, da l' profesori ispitivaju danas itd.

A sada na raspustu... ništa korisno..
- Stavio sam 20 % , i to možda u rijetkim slučajevima . Kada mi nešto zatreba za školu ili nešto lično za mene . Ovo ostalo je manje - više gubljenje vremena .
Slabo kad šta korisno radim za računarom .

Većinom G.ba , Facebook , SK Gaming , MSN I ima još dosta nekih foruma što posjećujem i da naravno YOUTUBE <3

I igrice većinom CS , nekad igram malo half lajfa i odigram koju rundu PESa .

I uđem na steam je****t se sa ljudima . =D

Kada je škola počesto mi treba nešto sa NETa onda provodim i malo korisnog vremena ali nije ni to nešto puno 20 / 30 % .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.