Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[HELP] Boot Problem

83 pregleda · 6 odgovora · otvorena 04.06.2011. u 11:25

Pozdrav!

Dobio sam od frenda Windows XPsp3 na USB.Prebacio sam ga na PC i jednom sa nerom spržio kao običan disc na CD a zatim korisio mod "Creat Bootable CD". Obični nije booto nikako.[U biosu su postavke bile da boota HD prvo, zamijenio sam i stavio CD room da boota.]A ovaj koji sam korisio mod "Creat Bootable CD" ni on ne može.Otvori neki crni ekran iščita i samo se PC resetuje.Mene sada zanima kako mogu napraviti bootable CD

Postoji li još kakav Program ili nešto? Osim Nere ili Cdxburnera s kojim bi mogao napraviti bootable CD ali da radi 100%.A kad SETUP.EXE pokrenem izbaci ovo:

Pokušavam da kliknem na "Install Windowx XP" ali ono je zatamljeno i nedozvoljava klik

Pa kad se pali komp. odmah se ucita instalacija...nemoras cekati dok se komp. upali pa da ga pokrenes...

Ako nije to citiraj me probacu ti pomoci
ko ti je bootable cd/dvd kada ti se pali pc pisace ti press eny key o boot from cd ....... ti kliknes onda pratis sta ti pise za dalji proces
Sve što trebaš jeste napravit .iso fajl od tog foldera i snimit ga na CD

Za to uzmi ovaj program i odradi to:
Klikni

Post dobio aplauz od reLo

Da li ti automatski pokrene autoplay (drugi screenshot da li ti iskoci sam od sebe, a da ne pokrenes setup.exe) kada ubacis CD.

Jer ukoliko ne pokrene logicno je da nije bootabilan :), neka me ispravi neko ako grijesim :D.
Lancashire je napisao/la:
Sve što trebaš jeste napravit .iso fajl od tog foldera i snimit ga na CD

Za to uzmi ovaj program i odradi to:
Klikni
pratio sam tvoje upute malo me je kraj zbunio..ali sve u svemu hvala svima problem riješen ! LOCK
moras od toga napraviti bootable cd a ne samo obicni cd.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.