Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Knjige Prijedlog

181 pregled · 21 odgovor · otvorena 23.05.2011. u 12:09

Pozdrav Gejmeri i vi pripadnice ljepseg spola.

Eh ovako,meni trebam jedno dvadesetak knjiga za ovo ljeto.Razmisljao sam o nekim stivima od Erich-a Marie Remarque.Vase misljenje o njemu?

Zato,pitam vas sta mi vi preporucujete od knjiga koje bi mi mogle ovo ljeto lijepo zaciniti uz nocne izlaske i bazene ?

Ja znam da ovdje ne bih trebao postavljati ovakvu temu al' posto ima i ovdje dosta vas koji citaju knjige.

Spameri zaobidjite,imam broj Chuck-a Norris-a xD

Voliiim vas <3

Hvala svima puno! puno ste mi pomogli sta bih ja to mogao traziti u biblioteci.negdje oko 20 % knjiga sam proctaio koje ste nabrojali,al' opet hvala svima.
Pa kao što već kažeš imaš čitav ljetni raspust ja ti preporučujem sve dijelove Harry Potter-a. Ja sam lično pročitao tri dijela i drama su. Po meni bolji od filma. Ako već nećeš Harry Potter-a ima jedna knjiga koja mi se pored ove strašno svidjela, a to je Sjećanje jedne gejše. Nećeš se pokajati ako pročitaš ovo što sam ti predložio. živio
preporucujem Cudo u Poskokovoj Dragoj od Ante Tomica
http://www.yu4you.com/Cudo-u-Poskokovoj-Dragoj-Ante-Tomic,knjiga,11789,sr
knijga pre-dobra znaci nasmijala me cak i do suza ima mnogo humoristicnih situacija,prociatj neces se pokajati!
Pročitao sam od njega samo " Na zapadu ništa novo i nije mi nešto .

- Moja preporuka " Maupassant na vodi " . Priče su kratke ali s dozom fantastike .

Preporučam : Božićna Prica od njega

GL !
Iskreno drug ovdje su ti svi No lajferi ! 90 % gamersa nije otvorilo knjihe u zivotu , cast izuzecima . Jedina knjiga koju sam procito i dobra mi je Da Vinci Cod eto I da u 1 razredu Jezevu Kucicu
~ Gilgameš
~ Tom Sojer

2 najbolje knjige koje sam pročito ;)
Najveca tajna (David Icke)

Post dobio aplauz od KilluminAti

Robert Ludlum! Samo cu ti to napisati! <3
Procitas od Dragoslava Mihajlovica "Kad su cvetale tikve" i miran si za cijelo ljeto ;)
Mario Puzo - Kum (prvi dio sam lično pročitao i odličan je,eh planiram i druga 2 pa još ne znam kakvi su)

Laza Lazarević - Sve će to narod pozlatiti
Dan Brown - Velika obmana
Dan Brown - Digitalna tvrđava

Možda neki dio Tolkinove trilogije (LOTR) i Junaci Pavlove Ulice
SaltCityBoy je napisao/la:
Dan Brown - Velika obmana
Dan Brown - Digitalna tvrđava

Možda neki dio Tolkinove trilogije (LOTR) i Junaci Pavlove Ulice
Obje su vec predproslo ljeto odradjene..:)
Starac i more - Ernest Hemingway

Ako pročitaš , uradi analizu i pošalji mi <3
Simon Singh - The Code Book: The Secret History of Codes and Code-breaking

Simon Singh - Fermat’s Last Theorem
Mandriva je napisao/la:
Starac i more - Ernest Hemingway

Ako pročitaš , uradi analizu i pošalji mi <3
Pročitaj je ti i sam uradi analizu,nećeš se pokajati. :P

@ OT

Franc Kafka - Proces

Zeleno Busenje

Zločin i Kazna

Ruža

Romeo i Julia

Antigona
Ako te zanima nauka i vjera,imas knjige od

Harun Yahya - Kur'anske mudzize

Izvoli link : http://us1.harunyahya.com/Detail/T/EDCRFV/productId/827/KUR%E2%80%99ANSKE_MUDZIZE

Ja sam davno procitao tu knjigu,kada sam poceo citati,jednostavno nisam mogao prestati,cijelu noc sam je citao hehe.

Ako te ne zanima ova tematika,ima vec prijedloga tipa "kum" itd.

Pozzzzz.
Dan Brown The Lost Symbol.
Ja koje sam posljednje citao su Antigona i Hamlet, dosad najbolja tragedija, tako da ti nju preporucujem..
Tema me je veoma zaintigrirala , jer rijetko se kad desi da neko iz mase postavi temu o istom.

Ako si vec procitao dosta knjiga preporucio bih ti slijedece:

Herman Hesse - Stepski vuk
Dostojevski - Zlocin i kazna

Prvu knjigu sam procitao u jednom dahu , dok sam drugu citao 3 dana :D
cjNor je napisao/la:
Tema me je veoma zaintigrirala , jer rijetko se kad desi da neko iz mase postavi temu o istom.

Ako si vec procitao dosta knjiga preporucio bih ti slijedece:

Herman Hesse - Stepski vuk
Dostojevski - Zlocin i kazna

Prvu knjigu sam procitao u jednom dahu , dok sam drugu citao 3 dana
Ako si procitao Steppenwolf za jedan dan, i u potpunosti shvatio njegov smisao, cestitam novi si Herman Hesse

@ topic
Ne znam tacno koju vrstu volis, i sta najvise volis ali ako zelis nesto da te zabavi i da ti ne bude dosadno a nije sund procitaj bilo koju knjigu od Sidney Sheldona (preporucujem Operacija Sudnji dan kako se kod nas prevodi ili Gnjev andjela, Golo lice i tako dalje )
Ako zelis nesto ozbiljnije procitaj knjige kao sto su Ana Karenjina, Zlocin i kazna, Stranac, Braca Karamazovi(ako ti se da toliko citati ), Crveno i crno, U ime ruze, Zvonar bogorodicne crkve / Zvonar crkve Notre Dame itd.
Nadam se da sam ti pomogao
Preporucujem ti "Najlijepše priče klasične starine" Gustava Schwaba

znaci u knjigi se radi o Grckoj Mitologiji (njihovim starim Bogovima,Zeusu,Aresu itd)

sad je na tebi dali te ova tema zanima pa ako hoces procitaj odlicna je 9-)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.