Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 9 bodova

Monkey Island 4

1.275 pregleda · 51 odgovor · otvorena 11.12.2006. u 00:30

Eh ovako, treba mi mala pomoc.
Kao prvo molim sve koji neznaju o cemu se radi da ne postaju nista.Kao drugo dodjem do onog dijela kada dobijem brod,vec sam pobijedio onog u arm wrestlingu tako da imam posadu(jedino ako treba naci jos nekog). Sta sad uradim ? Imam i brod i sve kako cu preci dalje ?
Eh sad je postalo opasno,dosao sam na monkey island i moram pokrenut vulkan,kako bacati ono kamenje da potrefim sredinu ??

Edit : skonto sam i to
sad monkey kombat pls heeeeeeeeeeeelp
               Schulz je napisao/la:
Eh sad je postalo opasno,dosao sam na monkey island i moram pokrenut vulkan,kako bacati ono kamenje da potrefim sredinu ??

Edit : skonto sam i to
sad monkey kombat pls heeeeeeeeeeeelp

auf to ti je zeznuto!
moraces tu fino uzeti olovku i papir i sve pisati!

na pocetu neces moci nikako pobjediti ali kad se ustelis. Pazite se majmuni!

moras im ono pravilo ja mislim odgovarati ono majmunskim jezikom, zato pisi sve kako ces na sta odgovoriti. Tu ces se namuciti dok skonts sve fazone, ali neka. Ja sam pokusavao da skidam sa neta prohode oko tog djela igre ali ovo je dio za koji ces se sam namuciti
Evo sta sta dobija:

aa dobija bb
bb dobija dm
dm dobija gg
dm dobija cc
aa dobija dm
cc dobija aa
gg dobija bb
cc dobija gg
gg dobija aa
bb dobija cc

Evo ti komande:

aoe iz dm na aa
aeo iz cc na dm
aco iz cc na aa
aeo iz dm na cc
oca iz bb na gg
oac iz gg na cc
oec iz bb na aa
aoc iz dm na gg
oca iz gg na bb
oae iz bb na cc
aco iz cc na aa
aec iz bb na dm

Iste su komande npr. iz aa na dm, kao iz dm na aa, i to vrijedi za sve.
Nisu ovdje sve komande, ali eto ti neke
               Chosen_One je napisao/la:
Evo sta sta dobija:

aa dobija bb
bb dobija dm
dm dobija gg
dm dobija cc
aa dobija dm
cc dobija aa
gg dobija bb
cc dobija gg
gg dobija aa
bb dobija cc

Evo ti komande:

aoe iz dm na aa
aeo iz cc na dm
aco iz cc na aa
aeo iz dm na cc
oca iz bb na gg
oac iz gg na cc
oec iz bb na aa
aoc iz dm na gg
oca iz gg na bb
oae iz bb na cc
aco iz cc na aa
aec iz bb na dm

Iste su komande npr. iz aa na dm, kao iz dm na aa, i to vrijedi za sve.
Nisu ovdje sve komande, ali eto ti neke

Sto pokaze ono Foul ?
Mozda nisu uvijek iste komande (foul=pogrjesno), morat ces ipak uzet olovku i papir, ako ti ne rade ove moje
Ja sam je obrnuo maloprije
               exec. je napisao/la:
Pa Shulz mogao bi neshta i sam preci ... hahahahah ....

presao sam dosta sam,ne trazim da mi niko prelazi,nego samo malu pomoc
               Schulz je napisao/la:
presao sam dosta sam,ne trazim da mi niko prelazi,nego samo malu pomoc

jesil prekucao??

ono na kraju sa onim velikim majunom ili sta je vec najbolje
               Kratos je napisao/la:
jesil prekucao??

ono na kraju sa onim velikim majunom ili sta je vec najbolje

Ma nikako da skontam ovaj monkey kombat
Kako sta zapisat,moze li neko pojasnit na tenane
               Schulz je napisao/la:
Ma nikako da skontam ovaj monkey kombat
Kako sta zapisat,moze li neko pojasnit na tenane

1. Zapisuj koje stav dobija drugi.
2. Zapisuj kako se prebacujes iz jednog stava u drugi tj. ono sto ti majmuni govore (promatraj)
1. Zapisuj koje stav dobija drugi.
2. Zapisuj kako se prebacujes iz jednog stava u drugi tj. ono sto ti majmuni govore (promatraj)

ma ja dobro si rekao!

ovaj monkey combat ti je najvise oko strpljivosti!
dugo ce ti trebat da skontas, zato pisi stalno. Kad zapises sve poteze onda ces sviju dobit!

kad sam ja to prelazio skino sam s neta te komande ali vjeruj mi nije mi to nista pomoglo. Najvaznije je da sam shvatis
Ma daj ljudi, trebaju ti dvije stranice:

Na jednoj pisi koja vrsta majmuna (poze) je jaca od koje, a na drugoj pisi koje komande onaj izgovara, a odmah pored njih poze sa kojih prelazi i poze na koje prelazi.

Npr: BB jaci od DM "ACO" sa DM na BB

Ovo sam samo nasumice dao primjer, ne znaci da je u igri ovako. Na tebi je da sve zapisujes, a ostalo ce samo po sebi doci.....

P.S. Jel' zna neko hoce li izlaziti neki nastavak? Obozavam ovu igru!
Posto se ne zna hoce li uopce izlaziti MI5, preporucujem tebi i svima koji vole ovakvu vrstu igrica da odigrate Grim Fandango.
Ove igre su graficki ptpuno iste, samo sto GF bar po meni ima ludju pricu, naravno, tonu zestokih sala kao u MI4, a i zavrsetak je za rasplakat se
Posto se ne zna hoce li uopce izlaziti MI5, preporucujem tebi i svima koji vole ovakvu vrstu igrica da odigrate Grim Fandango.
Ove igre su graficki ptpuno iste, samo sto GF bar po meni ima ludju pricu, naravno, tonu zestokih sala kao u MI4, a i zavrsetak je za rasplakat se

Sta se radi u tom Grim Fandangu? Cuo sam da je po mnogima to igra sa najboljim scenariom ikad napisanim....
Radnja se odvija u zemlji mrtvih (cistiliste u kojem svi pricaju engleski sa meksickim naglaskom ), a ti si u tom svijetu GrimReaper, kupis duse umrlih i time se pokusavas otkupiti vlastitu dusu i otici u raj, a inace je doslo do nekih namjestaljki...
Moras je odigrati 100%, toplo ti je preporucujem, a evo i ja cu je ponovno odigrati, ako budes imao problema slobodno se javi
Radnja se odvija u zemlji mrtvih (cistiliste u kojem svi pricaju engleski sa meksickim naglaskom ), a ti si u tom svijetu GrimReaper, kupis duse umrlih i time se pokusavas otkupiti vlastitu dusu i otici u raj, a inace je doslo do nekih namjestaljki...
Moras je odigrati 100%, toplo ti je preporucujem, a evo i ja cu je ponovno odigrati, ako budes imao problema slobodno se javi

ejj sad si i mene nalozio!

kad je izasla ta igra jos malo nam reci, kakav treba kompjuter da se igra. Jel isto tako ima smijesnih likova ko u MI4?
Jel teska za igrat? I jel na isti nacin avantura ko MI?
               Kratos je napisao/la:
ejj sad si i mene nalozio!

kad je izasla ta igra jos malo nam reci, kakav treba kompjuter da se igra. Jel isto tako ima smijesnih likova ko u MI4?
Jel teska za igrat? I jel na isti nacin avantura ko MI?

Takodje sam cuo da je veoma stara....
               ALmiGhTySoNe je napisao/la:
Takodje sam cuo da je veoma stara....

evo sad sam sve vidio!

hvala jos jednom na preporuci

igra je iz 1998 god i dobila je ocjenu 9.3/10 na gamespotu sto je jako dobro!

sad neznam samo gdje imam kupiti tako staru igru??
Ima torrent, skines 2 image-a, burnujes na cd-ove, instaliras i igras. Trebaju ti samo 2 prazna cd-a, brz internet i mnoooooogo zivaca......
Vise puta sam tastaturu razbio davno je to bilo p p presto sam takve igre iggrat kad sam otkrio RPG ...stvaro kad zapne zapne neci NISTA ! Pomoago sam se netom imaju sajtovi na kojima je svaki korak igre objasnjen nadi i citaj.
Sutra cu poceti da skidam Grim Fandango torrent. Nesto od 1.20GB (2 cd-a po 650MB). Jel' treba toliko da bude? Trenutno skidam Fallout 1 & 2, najbolji RPG ikada...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.