Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Masonska Simbolika u Assassins Creed II.

600 pregleda · 36 odgovora · otvorena 20.05.2011. u 00:45

'Štovanje ljudovi. Prelazim Assassins Creed II nisam još završio igricu al sve što više prelazim imam neku sumnju da ima velike veze s Masonima i ostalim tajnim društvima. Posebno sam obratio pažnju na ovo "The Truth" kad je tražite vidit ćete previše piramida, jabuka, pentagrama... Imam osjećaj kao da su ih tajna društva inspirisala da naprave priču al nema ništa direktno... sad šta vi mislite dali ima veze s Masonima i ostalim vragovima ili to samo surova slučajnost ? Evo vam i jedan klip :

http://www.youtube.com/watch?v=_aM0haXy6bU
Ko pređe igru postane Mason
Ja mislim da G44Z3L zna puno o tome.
Njemu se obrati on ce ti sve reci.
Bože čime se ljudi zamaraju ...

I da postoje ti ku****i palčevi sigurno će nam biti gore da nas vode oni nego Bakir Izetbegović

Post dobio šamar od 100kaa

Ma znam i ja o Masonima načitan sam u vezi toga, ne samo o njima... Al kakve veze ima to sa Eziom, jel se priča Assassin's Creed II temelji na njima ili je to samo slučajnost ?

@MEDENI :

Haj sad ti to reci da ne postoje Masoni da ti sihire bacim...
vnd_ je napisao/la:
Ma znam i ja o Masonima načitan sam u vezi toga, ne samo o njima... Al kakve veze ima to sa Eziom, jel se priča Assassin's Creed II temelji na njima ili je to samo slučajnost ?

@MEDENI :

Haj sad ti to reci da ne postoje Masoni da ti sihire bacim...
Ne postoje Masoni, daj mi dokaz koji si osjetio na svojoj koži, a ne za koji si čuo ili vidio na netu/tvu/novinama

Medeni je napisao/la:
Ne postoje Masoni, daj mi dokaz koji si osjetio na svojoj koži, a ne za koji si čuo ili vidio na netu/tvu/novinama
Moram li osjetit nešto na svojoj koži da bi vjerovao da postoji ? Nisam ja osjetio, al su osjetili drugi... da živim u nekom većem gradu LA/ New York/ Washington sigurno bi vidio dosta simbola A u ostalom kako ti znaš da Bakir / Dodik / Nedžad kradu ? Jesu li tebi ukrali olovku iz pernice ? Nisu nego se narod buni čuješ priče, čitaš novine, gledaš na TV-u tako brate ako stvarno misliš da ne postoje ... u ostalom to je tvoje mišljenje poštujem ga.
vnd_ je napisao/la:
Moram li osjetit nešto na svojoj koži da bi vjerovao da postoji ? Nisam ja osjetio, al su osjetili drugi... da živim u nekom većem gradu LA/ New York/ Washington sigurno bi vidio dosta simbola A u ostalom kako ti znaš da Bakir / Dodik / Nedžad kradu ? Jesu li tebi ukrali olovku iz pernice ? Nisu nego se narod buni čuješ priče, čitaš novine, gledaš na TV-u tako brate ako stvarno misliš da ne postoje ... u ostalom to je tvoje mišljenje poštujem ga.
Kradu mojoj staroj iz novčanika, tako znam

Medeni je napisao/la:
Kradu mojoj staroj iz novčanika, tako znam
Ti misliš da ne postoje Masoni, normala j**o te možda se i uvjeriš da postoje a možda se ja i uvijerim da ne postoje Bog zna.

Nego jel neko zna išta u vezi Assassinsa i močnim Masonima ?
Medeni je napisao/la:
Pa bit same riječi "vjerovati" jeste da vjeruješ u nešto bez pogovora. Zato je glupo vjernika pitati npr. da ti dadne dokaz da Bog postoji.

Ono što ja vjerujem za tebe moze biti potpuna glupost i obratno.
Medeni je napisao/la:
daj ti dokaz da ne postoje?
Previse uzimate te masone.... Ne kontate da ce i hollywood i kreatori igrica koristiti "masonska" obiljezja, jer su masoni i sva prica oko njih trenutno u modi!
Ovako oni u igricu stave oko ili pramidu, pokrene se rasprava o tome, igrica dobije publicitet (bio pozitivan ili negativan, ali ga dobije).

I ne mora u zivotu sve da bude teorija zavjere....
Ma ovaj medeni je inace malo zaost'o sto se tice komentara ...

Evo igrao ovu novu igru na L.A. Noire na xbox-u . U uvodu igrice se pojavljuje piramida unutar koje je oko, sto je jedan od glavnih simbola illuminata :), ja se sjebo ... Ima jos "milion" igrica sa njihovim znakovima, ja sam takodje uocio u ovom novom wolfenstainu, i u COD-u . A kad sam gledao na yt ima ih jos puno,.

http://www.youtube.com/watch?v=8CKvoW9JWq8

btw.Ova igra L.A Noire je extra :D

@morgan
No KOMENT
reLo je napisao/la:
Ko pređe igru postane Mason
haahhah koji si ti spamer AHHAHah x
MorgaN je napisao/la:
Previse uzimate te masone.... Ne kontate da ce i hollywood i kreatori igrica koristiti "masonska" obiljezja, jer su masoni i sva prica oko njih trenutno u modi!
Ovako oni u igricu stave oko ili pramidu, pokrene se rasprava o tome, igrica dobije publicitet (bio pozitivan ili negativan, ali ga dobije).

I ne mora u zivotu sve da bude teorija zavjere....
Ne znam, ima mnogo boljih i efikasnijih načina da se dobije publicitet, opet mislim da nisu stavili to radi publiciteta ...
vnd_ je napisao/la:
Ne znam, ima mnogo boljih i efikasnijih načina da se dobije publicitet, opet mislim da nisu stavili to radi publiciteta ...
Danasnji marketing je cudo!
To su klasični simboli od pamtivjeka... ne masona i iluminata čisto.

Ima mnogo zanimljivih stvari u AC-u.

Javi se bratu, donesem ti ACB *:
eX je napisao/la:
To su klasični simboli od pamtivjeka... ne masona i iluminata čisto.

Ima mnogo zanimljivih stvari u AC-u.

Javi se bratu, donesem ti ACB *:
Skino sam je već al oću da prođem dvicu. Obavezno kaficu moramo piti nisam znao da si i ti u tim sranjima.
Sto se tice teme oko postojanja tih masona,uvjeren sam da takva drustva ustvari postoje i da su vrlo aktivni i da imaju mnogobrojno clanstvo diljem svijeta.Samo ako pogledas dokumentarac "Dolasci" (The arrivals) malo ces dobiti jasniju sliku o stanju u svijetu i glavim facama koje vode svijet.
Ja sam se bas sj3bao kada sam vidio koliko u crtanim filmovima ima masonskih znakova i ostalih obiljezja,NPR u WoW-u sam primjetio masonsko oko u Dalaranu,piradmida sa odsjecenim vrhom u Undercity-u,na macu od Lich kinga je ustvari prikazana glava od sotone (barem se tako crta u masonskom svijetu) koja se pojavljuje na svim djelovima Wow svijeta,u LoL-u na 5vs5 mapi sam primjetio oko,i konacno kada sam igrao ACB primjetio sam bas dosta tih masonskih simbola.Cak je i AC prica usko povezana sa masonima.
A ko li je drugi napravio igru osim masona?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.