Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Smak svijeta-21. Maj

387 pregleda · 28 odgovora · otvorena 19.05.2011. u 19:42

Propovjednici "naoružani" majicama, brošurama, knjigama i posterima po cijelom New Yorku šire priču o smaku svijeta. Tvrde da su do tog podatka došli koristeći složeni numerički proračun na temelju zapisa iz Biblije.

Tvrde da će prije smaka svijeta biti "veliki zemljotres".

"U knjizi Ortkrovenja se navodi da će biti veliki zemljotres širom svijeta. Ne znamo da li će se u svakom dijelu svijeta dogoditi istovremeno, zbog vremenske razlike", kazao je Manny za AFP.

Da će se smak svijeta dogoditi 21. maja 2011. godine izračunao je Harold Camping, predsjednik kalifornijskog Porodičnog radija koji se emitira širom SAD-a.

U Bibliji piše da se potop dogodio 17. dana drugog mjeseca i kada se to prevede na gregorijanski kalendar dobije se datum 21. maj.

"Spasenje je još moguće, no kada nastupi 21. maj više neće biti vremena za spasenje. Bog će zatvoriti vrata i tada ostaje samo pet mjeseci za one koji se nisu spasili. Patit će do 21. oktobra, a zatim će Gospod sve uništiti vatrom", tvrdi jedan od propovjednika smaka svijeta 21. maja.

Izvor Sarajevo-x

Zanima me koliko vas zaista vjeruje u ovo...Ja licno nevjerujem..bila je i neka baka koja je rekla da ce 2010 biti smak svijeta pa nije bio :D

Bujrum u nedjelju na rostilj....
Samo dragi Bog zna kad je smak svijeta, a to što ovi nešto računaju, to mačku o rep mogu okačit.
rason je napisao/la:
Mozda ,mozda ,svi su predznaci vec bili , i + holy war se sprema ,nesto sam nacuo na dnevniku da ovi iz al quaide i iz bliskog istoka neki jos (osim izraela koji je na strani amerike) zovu da se bore protiv svih na vlasti (kada se skonta ,masoni ) i tu ce bit sranja ,"more bit bidne more bit ne bidne" :D :D :D

steta smak svijeta ja tamam mislio premium u pon kupit jbg :( :D
Kolko ja znam u predznake i koju su svi jos nisu bili 100000% 9-)
http://www.youtube.com/watch?v=mQ50BpcTheU

Suvisni su komentari ... i vi znate sta se desilo i sta nije ;)
Samo u novoj eri su se, tokom 21 stoljeća dogodile brojne, brojne negativne stvari: bolesti, nestašice hrane (glad), ratovi, ustanci. "Od oka", 40% svih tih stvari se tiče društva i ekonomije. I, ako malo pogledaš bolje, vidjet ćeš da nije prošlo niti jedno stoljeće bez velikih ratova (sem možda na vrhuncu Srednjeg vijeka. Jebiga, Crkva je sve vladala). Samo Gospodar zna kada će biti smak svijeta, a i samo On zna koliko će trajati ova naša mala Zemlja. Ja lično vjerujem da će se desiti taj 3. svjetski rat za vrijeme mojeg života, i da će se desiti na tlu Afrike (strateški važna polja).

Usput, kad smo već kod Allaha dž.š., vi ste upoznati sa činjenicom da je rečeno da će se smak svijeta desiti na petak?

A i ne može bit smak svjeta 21. maja kad mi pašteta traje do 2013.
megamix je napisao/la:
Samo u novoj eri su se, tokom 21 stoljeća dogodile brojne, brojne negativne stvari: bolesti, nestašice hrane (glad), ratovi, ustanci. "Od oka", 40% svih tih stvari se tiče društva i ekonomije. I, ako malo pogledaš bolje, vidjet ćeš da nije prošlo niti jedno stoljeće bez velikih ratova (sem možda na vrhuncu Srednjeg vijeka. Jebiga, Crkva je sve vladala). Samo Gospodar zna kada će biti smak svijeta, a i samo On zna koliko će trajati ova naša mala Zemlja. Ja lično vjerujem da će se desiti taj 3. svjetski rat za vrijeme mojeg života, i da će se desiti na tlu Afrike (strateški važna polja).

Usput, kad smo već kod Allaha dž.š., vi ste upoznati sa činjenicom da je rečeno da će se smak svijeta desiti na petak?

A i ne može bit smak svjeta 21. maja kad mi pašteta traje do 2013.
Sve mislim isto kao i ti ,osim toga da ce se 3. sv . rat odrzati na podrucju afrike ,prije na podrucju izraela i palestine ,posto je to potrebno za utemeljenje antikrista tamo ,(gdje je jeruzalem) zbog toga i nafte amerikanci unistavaju palestinu i muslimane da se nema ko protiv njih borit u svetom ratu ,jer kada bude sveti rat ,tada se zna da je kraj ,i svaki musliman i krscanin (pravi vijernici protiv masona) ce biti spreman dati svoj zivot jer ionako se kraj blizi + dobit ce gotovo najvece dobro djelo ,dusa ide u dzennet i tamo chillamo polako do u beskonacnost , ja bi se borio na strani vijernika kako god
U Kur'anu piše da će se "smak svijeta" desiti jednog petka. Izračunajte da 21 pada subota. To su samo gluposti, jer hoće da stekne neku popularnost. Ja iskreno ne vjerujem u ove gluposti
Harold Camping hahaha, to ti je kad ti se neko sa svijescu na nivou pecinskog covjeka uhvati neceg iz 21. vijeka, znaci failer teski. Ne znam zar ga nije stid toliko failati sa datumima i nastaviti opet...

Evo jedan komentar sa yt haha:

" Harold Camping says Millions will die on May 21, 2011
Millions say Harold Camping will die on May 21, 2011 "
codex je napisao/la:
Harold Camping hahaha, to ti je kad ti se neko sa svijescu na nivou pecinskog covjeka uhvati neceg iz 21. vijeka, znaci failer teski. Ne znam zar ga nije stid toliko failati sa datumima i nastaviti opet...

Evo jedan komentar sa yt haha:

" Harold Camping says Millions will die on May 21, 2011
Millions say Harold Camping will die on May 21, 2011 "
hahahahhahahahaha

BTW bilo neki dan i na rtlu :

http://www.youtube.com/watch?v=XMzxrCnEu3Y

http://www.youtube.com/watch?v=qxD6GNcKY5g&feature=related

PISE " BUDITE ZAHVALNI ALLAHU , NI DOKTORI NNI NIKO NE MOGU OBJASNIT OVU POJAVU

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.