Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Real Madrid - Barcelona ( Polufinale LP)

766 pregleda · 30 odgovora · otvorena 27.04.2011. u 01:32

Veceras se po treci put sastaju Real Madrid i Barcelona . Vase misljenje, sta ocekujete ?

Oba kluba ce igrati bez par standarnih igraca , sto zbog povreda sto zbog kartona . Pa se jos uvjek sa sigurnoscu ne moze odrediti prvih 11.

Neke od zanimljivih izjava trenera :

Mourinho: "Do sad su postojale dvije grupe trenera, oni tihi koji ne pricaju o sudijama, i oni glasniji, kao sto sam ja, koji kritikuju sudije kada naprave znacajnu gresku! Usli smo u novo doba po Guardioli i sad se javila treca grupa. On je jedini koji kritikuje dobre odluke sudija. Nikada tako nesto nisam vidio !

Guardiola:" "U ovoj sobi[the press area] on je je.eni gazda, je.eni sef, i nikad se nemogu natjecat u tome sa njim.
Iskreno mislim da ovo Guardioli nije trebalo, samo je dodao ulje na vatru i pokazao svoje pravo lice..

Utakmica pocinje u 20:45 sa direktnim prenosom na BHT !

Bice svega veceras  9-)
Nadmudriti će njega Mourinho, a da može pokazao je u zadnje dvije utakmice gdje je pokazao da se zna zatvoriti i zna napasti.

Mnogi će spominjati utakmicu kada je Barcelona uzela 5:0, 3mj nakon sastavljanja realove ekipe, no ova zadnja utakmica je trenutna forma i trenutna jačina ekipa, te se ne bih baš složio da je Barca trenutno najbolja ekipa.

Može biti da sam presubjektivan, navijam oduvijek za RMCF, no rezultat je da tu.

Kako god, očekujem izvanrednu utakmicu.

Sretno Ronaldo i ekipa.
Ovu sam utakmicu cekao dosta 
Eh sad sto se tice utakmice.
Murinjo jeste mudriji trener, da nije bilo Murinja ( bilo koji trener da je bio na klupi Reala, ali bilo koji, oni bi finale kupa glatko izgubili 3-0 , 3-1 ).
Eh sad Real ne smije da primi od Barse gol, znam da ce Murinju da odgovara i 0-0 , nego da im barsa da go i da dobije Real 2-1, jer zna i on da je pretesko igrati na stadionu Barselone.
Sutra ocekujem puno zutih, i bar jedan crveni 

Inijesta 90 % ne igra, zbog povrede, steta :S
Nadam se da ce Real pobijediti (i da ne dobiju crveni karton).

Barcelona ima jednu "prednost", u odnosu na Real, imali su manje promjena u timu tokom zadnjih nekoliko godina, samim tim su uigraniji kao cjelina. Sto se tice utakmice, ocekujem mnostvo Ronaldovih simuliranja 
mislim da Real Madrid dobija ovo sa 1-0 ili 2-0 :D a svakako nam ide u prilog da je hobotnica Iker opet rekla da pobjeduje BOLJI :D

Real Madrid ♥ ♥ !!! :D
Čisto sumnjam da Real.M može proći, bar onoliko koliko sam ih gledo ove sezone. U u prvienstvenoj utakmici Murinjo je se branio sa 6 igrača po meni je to žalosno kod kuće da se braniš sa 6 igrača, da imam 1000 km stavio bi na prolaz Barcelonin ubjeđen sam da će proći jer bolji i kvalitetnij, igrači igraju ne igra trener. Navijat ću za Real da prođu u finale da Mančesteru bude lakše =)
Prije par sedmica na ovo isto pitanje bi dobio odgovore da će Barcelona "opet" razmontirat Real Madrid, no nakon ova dva "El Clasico"-a, stvari su se dosta izmjenile. Murinjo je dokazao zašto je trenutno jedan od najboljih trenera na svijetu (uz SAF-a). Dokazao je da može parirati Barceloni, da mu u dvije utakmice ne dadnu gol iz igre. Dokazao da je najbolji taktičar na svijetu. Prošao sve knockout faze savršeno. U LP na domaćem terenu još nije primio gola (17-0 gol razlika na ESB).

U prethodna dva el klasika, zaustavio Barcelonu samo tako. Jaka odbrana, uz brzu transformaciju u napad. Što se pokazalo jako efikasno u finalu Kupa kralja. Dopustio Barci da se igraju lopte na svojoj polovici, da naprave milion beskorisnih pasova između štopera i golmana. Postavio Pepe-a na mjesto zadnjeg veznog koji je sve razgrčao oko sebe. Jedino što bi sada za RM trebao biti problem jeste izostanak Karvalja u odbrani. Kejdiru može odlično zamjenuti brzi Lassana Diara. Mada bi više volio da Kaka zaigra od prve minute jer je fenomenalno odigrao protiv Valencie u ligi.

Barca ima problema sa odbranom, svi lijevi bekovi su povrijeđeni. Ukoliko "Yupol" (Puyol ) ne zaigra od prve minute na toj poziciji Di Maria & Ronaldo bi vrlo lahko mogli probijati po toj strani ako zaigra onaj "novi" bek iz njihove škole. Također vjerovatno neće ni Iniesta zaigrati sutra, tako da će Xavi imati dosta problema da sam kontroliše sredinu terena. Pogotovo što će ga Pepe pratiti u stopu.

Po nekom mom mišljenju Barcina šansa je izostanak Karvalja, umjesto kojeg će zaigrati Albiol ili Garay (dosta neiskusni u ovakvim utakmicama) koje Mesi bez veći problema može prolaziti kako hoće. Nadam se da će Marcelo uspjeti mu pomagat tu.

Na našu sreću barca problema s' odbranom pa bi to trebali iskoristiti brzonogi Di Maria i Ronaldo. Još jedna prednost naša je što igramo na domaćem terenu i što imamo velikog stratega Josea Murinja. Koji je majstor za ovakve utakmice.

Ja bih bio zadovoljan minimalnom pobjedom, mada protiv desetkovane barce imamo šanse i za dva gola. Dokazali smo prošlu utakmicu da nismo ista ona ekipa koja je prošle godine izgubila 5-0 na Camp Nou. Od ove utakmice se ne može očekivati neka golijada, jedino ako se ne pročepe u prvih 15tak minuta. Jer ipak ulog je prevelik a to je Finale Lige Prvaka.

Šta odigrati na kladionici? Prošle dvije tekme sam skino X-eve, strijelca i kornere. Sutra odigrat ću X/1, Real više kornera, manje žutih kartona, strijelac Ronaldo(premotivisan je za barcelonu, dat će od sebe 200% da zabije im opet gol). Vrlo je moguće da neko sutra pocrveni(maskerano, buskets, albiol il' lass).

Sve u svemu, očekujem dobru utakmicu sa puno borbe.

VAMOS MADRID!

Post dobio aplauz od 100kaa

Bit ce zestoka utakmica, ja bih iskreno volio vidjet da se pokolju jer ne volim ni jedan ni drugi klub. Barcelona je u prednosti po meni u dvomecu, mada u Madridu moze biti svasta 
Real ce imati sanse za prolaz jedino ako sutra napravi razliku 2+ golova, inace nemaju sta da traze na Camp Nou gdje ce ih Barca ko da gledam nakantat 2-3 komada. Prosla utakmica je bila puka sreca za Real i to jos nije branio Valdes i plus sto ih je vadio Casillas u milimetrima (Messi ofsajd za korak). U ovom dvomecu 99% Barca prolazi, onaj 1% je slucajnost da se desi kao zadnji put.
ko god prodje dolazi manchesteru na megdan:D
Svašta se može desiti .

Ne navijam ni za Barcu ni za Real, ali očekujem jednu dobru utakmicu
Oba kluba su izuzetno jaka svasta se moze desiti , ali vise bi volio da Barca pobjedi....
Sretno im !
Neču da pišem "historiju" ko i ovi iznad mene, ja ču samo reči BARCELONA uzima aBd !

Ovdje se nema sta ocekivazi od Reala jer je nemoguce da dobije 2 putaa i to su dobili skroz bezveze  Jos je branio Pinto 
Barcelonnaa go go go..

Makar imam neki filing da ce Real porc :(
Sada neznam trenutno kakav ce line-up biti,ali ako Iniesta ne bude igrao mozda ogroman hendikep za Barcu tj.velika sansa za Real.Barca ima na klupi sjajnog mladica Afellaya koji je po meni prava investicija za jedan klub,on moze odlicno zamijeniti Iniestu a jos je i prodorniji po poziciji,ili tu je i Mascherano koji bi mozda mogao zamijeniti Iniestu,iako ne vjerujem,iskreno nikad nisam shvatio sto je njega Barca kupila.Siguran sam da ce Messi izvlaciti se po loptu na centar,
i ja bih dao priliku Krkicu da zaigra.

Real Madrid,Carvalho-a nemoze zamijeniti Garay,nema sanse,pa prema tome najpametnije bi bilo vratiti Pepea u stopere.Slazem se da je Ronaldo posebno motiviran,ako ce neko dati gol to ce biti on :).Nadam se da ce Kaka' igrati,jedan od mojih najdrazih igraca.

Ocekujem utakmicu u kojoj ce se Real braniti i preko CR7 pokusati zabiti gol.
E ovako, sjećamo se meča onog legendarnog prije 4 mjeseca, kada je Barca uzela 5-0, od toga meča je prošlo 4 mjeseca, i za to vrijeme je Real posto mnogo jači, uz pomoć Mourinhove taktike, jer da je bio neki levat trener primili bi petardu opet, sto su pokazali neki dan, kada su uzeli 1-0 i hajmo reć nadigrali Barcu, e danas na Nou Campu Barca uzima sa 3 razlike u to se kladim u šta hoćete :)

PS: Sam da kažem navijam za Barcu odkako znam za sebe, naravno nadam se pobjedi, ako izgube ne mjenja puno toga, opet sam ja uz svoju Barcu! :)
Ne volim pričati puno prije utakmice. Razlog znaju svi koji su se isfurali sa komentarima pred utakmicu kupa Kralja.

Sve u svemu očekujem dobru utakmicu i nadam se naravno pobjedi kluba za koji živim.
RealMourinho

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.