Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bosna Sema

366 pregleda · 29 odgovora · otvorena 17.04.2011. u 21:15

Hello pipl' :$ .

Koliko kosta skolovanje jedne godine u ovim institucajama?skolarina+internat+hrana+voda+struja xD .Znaci bez onih stipendija.

Hitno je.:)

Voolim vaaas ♥.:D

Unaprijed Hvala.
Negdje sam gledao oko 5000 KM, znači to je ustvari sa svim, i zajedno sa internatom oko 2.5 EURA .

Nije skupo, s' obzirom šta sve ta škola nudi, i znanje koje pruža ...

Sad gledam ti si bio davno postavljao neku temu isto vezanu za koledž, pa evo ako nisi pogledao zadnje postove :

Škola je 3000
Internat 2000

S' tim što imaš 2h za učenje, tj. moraš biti prisutan u određenoj sobi za učenje 2h
Ja idem ovdje u Tuzli u tu skolu vec od drugog razz. ( osnovne ) a za srednje obrazovanje je 2000 eura po godini, + cijene knjiga ( koje nisu nimalo male + uniforma . Za Sarajevo neznam, ali sam cuo oko 2.5k eura =) Toliko od mene.
FRkii je napisao/la:
Ja idem ovdje u Tuzli u tu skolu vec od drugog razz. ( osnovne ) a za srednje obrazovanje je 2000 eura po godini, + cijene knjiga ( koje nisu nimalo male + uniforma . Za Sarajevo neznam, ali sam cuo oko 2.5k eura =) Toliko od mene.
Školarina 1000 KM skuplja od školarine na mom fakultetu :S
Ja lično nikada ne bih dao tolike pare za školovanje u srednjoj školi jer je bolje sačuvati te pare i dodati još toliko pa studirati kod Ganića xD
reLo je napisao/la:
Ja lično nikada ne bih dao tolike pare za školovanje u srednjoj školi jer je bolje sačuvati te pare i dodati još toliko pa studirati kod Ganića xD
ima se, moze se xd :D
FRkii je napisao/la:
ima se, moze se xd
Ma ja, a kad je trebalo donirat ProGamingu govorio si: "Meni se treba donirati, a ne vama"

<3
reLo je napisao/la:
Tačno .

Zašto davati toliku sumu novca, upišeš gimnaziju, ili šta ti već leži, a pare lagano prikupljaš .

Fakultet je važniji od srednje škole u odabiru posla . Prije će gledati kakav si fakultet završio, a tek onda ovo ostalo .
reLo je napisao/la:
Ma ja, a kad je trebalo donirat ProGamingu govorio si: "Meni se treba donirati, a ne vama" ;D

<3
mah ProGaming nas sve moze skolovat ovdje :D

Post dobio aplauz od reLo

reLo je napisao/la:
Upravo tako.To je vise igranje s umom,da se vise kao dobija u tim srednjim skolama,a nije bas tako.Ako upises gimnaziju bilo koju naucit ces vise,odnosno SVE ZAVISI koliko covjek ZELI da zna,i da uci,nece niko u skoli nikog naucit puno.Covjek mora poslije skole sjedit za knjigama,za internetom korisne informacije traziti obrazovati se.Ima ljudi nemaju skole neke Bogzna,al imaju mnogo informacija,i koju god temu otvoris oni znaju....nacitani.Znaci znanje proizilazi iz zelje samog covjeka za sticanjem znanja,i posvecivanjem vremena za isto.

A za fakultet da,to je vec druga prica,jer privatni fakultet (oni dobri) su mnogo jaci od drzavnih fakulteta.Prije svega jer na drzavnim fakultetima vlada MITO i nepravda,dok na privatnim placas posteno skolovanje,i ako znas polozit ces,ako ne znas neces....I to je prva prednost,da ne govorimo,kakva tehnologija i praksa samo na privatnim fakultetima,pa drzavni faksovi su naprasto presmijesni pored privatnih.
Solid_snake je napisao/la:
Upravo tako.To je vise igranje s umom,da se vise kao dobija u tim srednjim skolama,a nije bas tako.Ako upises gimnaziju bilo koju naucit ces vise,odnosno SVE ZAVISI koliko covjek ZELI da zna,i da uci,nece niko u skoli nikog naucit puno.Covjek mora poslije skole sjedit za knjigama,za internetom korisne informacije traziti obrazovati se.Ima ljudi nemaju skole neke Bogzna,al imaju mnogo informacija,i koju god temu otvoris oni znaju....nacitani.Znaci znanje proizilazi iz zelje samog covjeka za sticanjem znanja,i posvecivanjem vremena za isto.

A za fakultet da,to je vec druga prica,jer privatni fakultet (oni dobri) su mnogo jaci od drzavnih fakulteta.Prije svega jer na drzavnim fakultetima vlada MITO i nepravda,dok na privatnim placas posteno skolovanje,i ako znas polozit ces,ako ne znas neces....I to je prva prednost,da ne govorimo,kakva tehnologija i praksa samo na privatnim fakultetima,pa drzavni faksovi su naprasto presmijesni pored privatnih.
sve je to oke, ali ajde mi samo reci koliko znas o ovoj mojoj skoli pa da mozes da kazes da je gimnazija ( ili neka druga skola [ srednja ] ) bolja ?
Zašto se peglati sa tim sranjima - izaberi srednju s kojom vidiš budućnost i ćao. 30km godišnje, knjige nabaviš za 50km, uštediš 4920KM ... moš' otići đe hoš da se provedeš ko čovjek ...
FRkii je napisao/la:
sve je to oke, ali ajde mi samo reci koliko znas o ovoj mojoj skoli pa da mozes da kazes da je gimnazija ( ili neka druga skola [ srednja ] ) bolja ?
To je škola vrhunskih standarda, i ta škola se ne može porediti ni sa jednom školom kod nas , pogotovo po materijalu i sredstvima, pa samim nastavnicima kojim raspolaže
MAND4 je napisao/la:
Zašto se peglati sa tim sranjima - izaberi srednju s kojom vidiš budućnost i ćao. 30km godišnje, knjige nabaviš za 50km, uštediš 4920KM ... moš' otići đe hoš da se provedeš ko čovjek ...
momak iznad sve objasnio ;)
FRkii je napisao/la:
Ne znam za Tuzlu, ali u Sarajevu su 100% gimnazije jače. Prva i Druga gimnazija se ne može porediti sa tom školom.
Isto kao što se ovi svi privatni (CS i IT) ne mogu porediti sa Elektrotehničkim fakultetom.

Jedina prednost tih škola je jezik i praksa. A obrazovanje je bolje na jačim državnim institucijama.
ACE je napisao/la:
Ne znam za Tuzlu, ali u Sarajevu su 100% gimnazije jače. Prva i Druga gimnazija se ne može porediti sa tom školom.
Isto kao što se ovi svi privatni (CS i IT) ne mogu porediti sa Elektrotehničkim fakultetom.

Jedina prednost tih škola je jezik i praksa. A obrazovanje je bolje na jačim državnim institucijama.
U svim ovim skolama, najvise se forsiraju jezici, i nauke ( matematika, fizika, hemija, biologija ), to nam je i ujedno glavni adut. Mi recimi iz Tuzle imamo učenika prvog na federalnom nivou iz matematike, jako dobre rezultate takođe na hemiji i fizici. Sto se tice jezika, djeca kod nas u 2. razredu osnovne skole mogu komotno da se sporazumijevaju i jasno da govore Engleski jezik, dok u kasnijim razredima pocinju da uce i ostale jezike ( npr. Ja u 2. srednje znam vec Njemacki i Turski [ naravno pored Engleskog] ). Sto se tice uslova, zasigurno ti mogu reci da nema ni jedna skola u BiH koja se moze poredit sa nasom. Informaticki kabinet, Kabinet za Biologiju, Hemiju, Fiziku, Multimedija itd. znaci nema ni jedna skola ni blizu tako uređene i modernizovane prostorije.
Malo da se ku*** ja sam dobio 100 % stipendiju na 4 god od njih sto je ustvari dobro sa 14 god sam dobio 10.000 eura tj 20.000 KM :D
FRkii je napisao/la:
momak iznad sve objasnio
Reci mi jednu jedinu stvar koju ti možeš naučiti a ja ne mogu. Sve je to od čovjeka do čovjeka, škola ima gotovo nikakvog utjecaja u tome - ako ti želiš nešto naučiti, naučit ćeš, ako nećeš, nećeš da ideš u najbolju školu ikada.
MAND4 je napisao/la:
Reci mi jednu jedinu stvar koju ti možeš naučiti a ja ne mogu. Sve je to od čovjeka do čovjeka, škola ima gotovo nikakvog utjecaja u tome - ako ti želiš nešto naučiti, naučit ćeš, ako nećeš, nećeš da ideš u najbolju školu ikada.
moci nauciti i nauciti nije isto, sad ja recimo znam 3 strana jezika odlicno govoriti, koliko ti znas ?
FRkii je napisao/la:
moci nauciti i nauciti nije isto, sad ja recimo znam 3 strana jezika odlicno govoriti, koliko ti znas ?
Ja znam 1 jer mi ne treba više. Imao sam prilika da naučim minimalno 6 dodatnih (pored engleskog), ali nisam želio - to je ono što želim reći - ja ne želim, ti želiš - od čovjeka do čovjeka.
MAND4 je napisao/la:
Ja znam 1 jer mi ne treba više. Imao sam prilika da naučim minimalno 6 dodatnih (pored engleskog), ali nisam želio - to je ono što želim reći - ja ne želim, ti želiš - od čovjeka do čovjeka.
eh pa eto, i ti, kao i bilo ko drugi da ide u ovu skolu, sigurno bih znao vise jezika ( posto nema niko da nije naucio jezik ) ; a izmedju ostalog znas kako kazu, bogat si onoliko koliko znas jezika =)
FRkii je napisao/la:
eh pa eto, i ti, kao i bilo ko drugi da ide u ovu skolu, sigurno bih znao vise jezika ( posto nema niko da nije naucio jezik ) ; a izmedju ostalog znas kako kazu, bogat si onoliko koliko znas jezika =)
Ja bih prije rekao da si bogat onoliko koliko znaš o sebi i drugima, ali kako je svijet ujeban, tako je i bogatstvo ...

Ja se smijem kladiti da ne bih znao niti jedan od jezika. U osnovnoj sam imao 5 iz njemačkog, a ne znam beknuti na njemu - učio sam zbog ocjene, to bih i tamo radio. Čim ga ne bih progovorio mjesec dana, sve bi pozaboravljo. Tebi brate svaka čast, i sve najbolje, ali ja ostajem pri svom mišljenju : dvadeset hiljada maraka za 4 godine školovanja nije vrijedno znanja svih jezika na svijetu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.