Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Utisci Real 1:1 Barca

741 pregled · 49 odgovora · otvorena 17.04.2011. u 00:08

Finito, prvi part od 4. Vasi utisci, komentari. Meni iskreno zao sto tekma ne traje jos 90 minuta, tempo bio odlican. :p

?
farystr0n je napisao/la:
Utakmica se prelamala u prvom poluvremenu, igralo se najviše na sredini i pokušavalo se preko brzih kontri po stranama.
U drugom dijelu već su i jedni i drugi igrali ofanzivnije, posebno Barselona, kojoj se to isplatilo u 52. minuti nakon opravdano dosuđenog penala, kojem je prethodio prekršaj nad Villom. Siguran realizator je bio Messi, iako je Casillas procjenio stranu ali nije mogao bolje reagovati.
Nakon toga, Barsa je bolje stajala na terenu, pogodili su i prečku preko Xavija ako se ne varam. U zadnjih 10-15 minuta Real se u potpunosti posvetio napadu. Epilog tomu bio je penal u 83. minuti, koji je po meni u najmanju ruku bio diskutabilan. Jeste Alveš malo sapleo Marcela, ali mislim da ono nije bila za najstrožiju kaznu, lik je išao da izbije loptu u korner a ne da obori igrača. Poklon Realu je rutinski realizirao C. Ronaldo za veliko slavlje Reala. Do kraja se Real još više otvorio i imao šansu preko Khedire, koji pogađa Valdesa sa svega 10-11 metara.

Ipak, mislim da je neriješen ishod realan u ovom trenutku, ali bih se želio osvrnuti na dominaciju Barcelone u Španiji. Real je sada spao na radovanje jednom bodu na svom terenu protiv Barcelone, znajući da im je remi ravan porazu, te da su izgubili svaku šansu za osvajanje titule prvaka Španije...

Sada nam ostaju naredna 3 parta ovog unikatnog El Classica. Za nadati se još boljem nogometu s puno golova a rezultat je manje bitan - uglavnom, neka najbolji pobjedi.
Koga boli ona stvar na šta je on išao, činjenica je da nije dotakao loptu a oborio je Marcela. Vi pametnjakovići gore pogledajte ponovljeni snimak jedno 1000 puta jer ste očito slijepi.

http://videa.hu/videok/sport/real-madrid-1-barcelona-VIejhbExQLfYQe86

Prati desnu nogu Marcela, kod zadnjeg ponovljenog snimka, najbolje se vidi =)

Dominacijom barce smatrate ono besciljno dodavanje na 50 metara u nedogled. Malo reći da je pola Bernabeua zaspalo a došli su gledati utakmicu svojih miljenika protiv ekipe koja igra "najljepši fudbal na svijetu". Real bio dosta konkretniji, bolje prilike, barcini igrači se opet valjali po terenu bez ikakvog razloga, Messi pokazao da je obično smeće, i tako to. Glavno da vam se predsjednik isfurao sa izjavama da će opet biti 5:0, kao i mnogi na ovom i ostalim forumima, portalima, pm-ovima.
StealtH je napisao/la:
Koga boli ona stvar na šta je on išao, činjenica je da nije dotakao loptu a oborio je Marcela. Vi pametnjakovići gore pogledajte ponovljeni snimak jedno 1000 puta jer ste očito slijepi.

Dominacijom barce smatrate ono besciljno dodavanje na 50 metara u nedogled. Malo reći da je pola Bernabeua zaspalo a došli su gledati utakmicu svojih miljenika protiv ekipe koja igra "najljepši fudbal na svijetu". Real bio dosta konkretniji, bolje prilike, barcini igrači se opet valjali po terenu bez ikakvog razloga, Messi pokazao da je obično smeće, i tako to. Glavno da vam se predsjednik isfurao sa izjavama da će opet biti 5:0, kao i mnogi na ovom i ostalim forumima, portalima, pm-ovima.
Dobro, ja sam rekao svoje mišljenje koje ne mora biti tačno. Svako vidi stvari na drugačiji način. Da je bio neki drugi sudija možda i ne bi svirao penal, mada ni ovaj nije pogriješio što ga je svirao.
Što se tiče dominacije, prvo da kažem da ne navijam za Barselonu, ali mi se sviđa njihov stil igre i smatram da trenutno imaju najjaču ekipu na svijetu. Upravo njihovi kratki i tačni pasovi i održavaju njihovu dominaciju tijekom igre, jer malo koja momčad može da i jedan od njih presječe. Upravo iz tih pasova dolazi brz kontranapad, izbacivanje napadača 1 na 1 sa golmanom i samim tim postizanje pogotka.
Nemam ništa protiv Reala ali brate dragi, neka jednom poraz podnesu junački, bez da traže alibi u suđenju. Da su oni bili bolja ekipa pobjedili bi, a ne ovako "šta bi bilo kad bi bilo...".
Opravdano, iako je Barca, bila za nijansu bolja, šta je tu je ....
farystr0n je napisao/la:
Dobro, ja sam rekao svoje mišljenje koje ne mora biti tačno. Svako vidi stvari na drugačiji način. Da je bio neki drugi sudija možda i ne bi svirao penal, mada ni ovaj nije pogriješio što ga je svirao.
Što se tiče dominacije, prvo da kažem da ne navijam za Barselonu, ali mi se sviđa njihov stil igre i smatram da trenutno imaju najjaču ekipu na svijetu. Upravo njihovi kratki i tačni pasovi i održavaju njihovu dominaciju tijekom igre, jer malo koja momčad može da i jedan od njih presječe. Upravo iz tih pasova dolazi brz kontranapad, izbacivanje napadača 1 na 1 sa golmanom i samim tim postizanje pogotka.
Nemam ništa protiv Reala ali brate dragi, neka jednom poraz podnesu junački, bez da traže alibi u suđenju. Da su oni bili bolja ekipa pobjedili bi, a ne ovako "šta bi bilo kad bi bilo...". ;)
"Nek Real jednom podnese poraz junački "? Sta sa tim oces da kazes ?
A da imalo pratis fudbal znao bi da bolja ekipa ne mora uvijek pobijedit, prema tome pssst !

Real 7/13 - Barcelona 6/9 - Sutevi
Real 8 - Barcelona 0 - Korneri
Real 29% - Barcelona 71% - Posjed lopte

Zakljucak : Real je imao bolje i konkretnije prilike sa ovih 29 % posjeda nego Barcelona sa 71 %
farystr0n je napisao/la:
Nemam ništa protiv Reala ali brate dragi, neka jednom poraz podnesu junački, bez da traže alibi u suđenju. Da su oni bili bolja ekipa pobjedili bi, a ne ovako "šta bi bilo kad bi bilo...".
Veći dio posta se nije odnosio na tebe, nego na ostale pametnjakoviće. Tebi sam samo htio pokazati da je kontakta bilo, a na sudiji je da odluči da li je za penal ili ne. Ja živim za Real i kažem iskreno da je bio penal za barcu kao i opravdan crveni karton za Albiola, jer je bio zadnji igrač odbrane.

Ali me nervira što moroni dođu, gledali 10 minuta utakmice, ostalo proveli na fb-u i msn-u, vidjeli posjed lopte i kaže ubila ih barca. KAKO U PI**U JE***U MATERINU? Eto kako? Jesu li imali više šuteva? Nisu. Jesu li imali bolje prilike za gol? Nisu. Korneri? 0.

50 % pasova i tog posjeda lopte bilo između Piquea i Puyola. Prelijepo. Ne znam da li ima ijedan navijač na Bernabeu koji nije zažalio zbog para potrošenih na kartu.

Iskreno se nadam da ćemo vidjeti nešto više od oba tima u narednim utakmicama jer je ono što smo sinoć vidjeli u najmanju ruku smiješno.
Volio bi da je real pobjedio , ipak je tesko igrat sa 10 igraca protiv velikog tima kao sto je barcelona , a oni su jos dali go
Žao mi je što Barcelona nije dobila, ali njoj više rezultat odgovara.

<3 barcaaaa
StealtH je napisao/la:

Messi prodje odbranu tvog omiljenog cluba kad hoce sto se za Cristiana ne moze reci. Real bio konkretniji sa stativom Ronalda i sta jos ? Adebayor ne zna lopte primit, Di Maria ne moze dijete od 15 godina gurnut, Benzema izgubljen kao da igra protiv utvara. Jedino sto vam je neko nesto u napadu neko pokazao je Cristiano. Skontaj da je Barci i bod odgovarao jer ljudi imaju 8 poena viska koje ove sezone necete sigurno stici. Koliko vam je Special "one" velik usao u utakmicu defanzivno, kao sto rece komentator na AS3 "Real kao da igra prvu utamicu LP na Camp Nou-u pa im odgovara nerijeseno". Nafurali ste se na prvi El-Classico ove godine, dosao Mourinho zgazit ce Barcelonu, pregazit ce sve pa vam Sporting Gyon uze 3 boda na Bernabeu, a Barcelona "velikom" Realu uvali 5 komada kao da igraju sa Zvijezdom iz Gradacca, Jeffren dao gol u toj tekmi pa to je fakat tragi-komicno za "veliki" Real. Uostalom vidjet ce se u srijedu kada Barcelona bude igrala za gol vise, gdje ce da bude "veliki" Real sa tolikim milionima, nece oni jos club postati sve dok budu tjerali svoje velike zvijezde tipa Raula a dovodili likove koji se boje odigrat veliku utakmicu.
cannabis4posho je napisao/la:
Messi prodje odbranu tvog omiljenog cluba kad hoce sto se za Cristiana ne moze reci. Real bio konkretniji sa stativom Ronalda i sta jos ? Adebayor ne zna lopte primit, Di Maria ne moze dijete od 15 godina gurnut, Benzema izgubljen kao da igra protiv utvara. Jedino sto vam je neko nesto u napadu neko pokazao je Cristiano. Skontaj da je Barci i bod odgovarao jer ljudi imaju 8 poena viska koje ove sezone necete sigurno stici. Koliko vam je Special "one" velik usao u utakmicu defanzivno, kao sto rece komentator na AS3 "Real kao da igra prvu utamicu LP na Camp Nou-u pa im odgovara nerijeseno". Nafurali ste se na prvi El-Classico ove godine, dosao Mourinho zgazit ce Barcelonu, pregazit ce sve pa vam Sporting Gyon uze 3 boda na Bernabeu, a Barcelona "velikom" Realu uvali 5 komada kao da igraju sa Zvijezdom iz Gradacca, Jeffren dao gol u toj tekmi pa to je fakat tragi-komicno za "veliki" Real. Uostalom vidjet ce se u srijedu kada Barcelona bude igrala za gol vise, gdje ce da bude "veliki" Real sa tolikim milionima, nece oni jos club postati sve dok budu tjerali svoje velike zvijezde tipa Raula a dovodili likove koji se boje odigrat veliku utakmicu. ;)
Dijelimo isto mišljenje , dva debila koja ne bi trebala nikako igrati za Real Madrid. Adebayor i DI Maria. Kada vidim da od onolikog gola on pogodi navijača u zadnjem redu smuči mi se što navijam za Real.
Da je Kaka igrao drugačije bi bilo , naravno ni Higuaina nije bilo , momak koji moze zaprijetiti u svakoj situaciji. Realnih 1:1, ali naravno Barselona je imala puno srece kada je neko od odbrambenih izbacio loptu iz gola.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.