Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Physical memory HIGH

268 pregleda · 10 odgovora · otvorena 30.03.2011. u 18:26

Od danas mi je poceo komp uzasno stopati. Physical memory mi je cak 95% tj. kompjuter place. Skenirao sam nema nikakvih virusa.
Zna li neko u cemu je frka ? 
Obrisi nesto sto ti previse zauzima prostor na disku ? Ili vidi ram slotove izvadi pa ih malo obrisi od prasine ?
Otvori Task Manager i klikni Processes i vidi šta ti najviše zauzima memoriju. 
Jel kad ga upališ računar je svjež,normala,ali nakon nekog vremena krene da štopa(kad pritisneš start dugme treba 10 sekundi da se otvori) i sve je usporeno,imao sam isti problem probaj ono System Restore ili jednostavio prebaci važne fajlove da drugi HDD i formatiraj.
GL 
e nek si mi otvorio oci nakon 5 godina sto je normalno radio
Vjerovatno pokrećeš više aplikacija nego što bi trebao, ili jednostavno nemoj u isto vrijeme koristiti više aplikacija (bar ne one zahtjevne). Multitasking nije preporučen korisnicima koji imaju malo RAM-a(podrazumijeva se pokretanje aplikacija koji gutaju performanse)
Problem može biti u startup-u, kada ti se upali računar provjeri u task menageru koje aplikacije najviše uzimaju resursa, i koje se sve pale. Jednostavno u startup opciji možeš ukloniti nepotrebne aplikacije(ovu opciju nudi skoro svaka aplikacija u svojim podešavanjima) koje se automatski pale prilikom dizanja sistema.
Izbriši nepotrebne aplikacije tj. one koje koristiš jednom mjesečno.

Imaš efikasnije rješenje problema, a to je reinstaliranje sistema(formatiranje diska), ili ako imaš novca i jedan višak slot na matičnoj ploči preporučujem kupnju RAM memorije.

Ako šta zapne ili ti nije jasno kontaktiraj me .
Skini prvo spyware pa vidi dal imas kakvog u kompu da obrises , ako ne uspije to uradi sistem restore. A ako bude isto i posle restore , ostaje ti jedino da oboris sistem.
Rješenje
Hmmm.... skines fino TuneUp 2011 sebi i install ga.. Sa njime pogasi sve startup programe. Pokreni TurboMode, koji ce ti pogasiti SVE nepotrebne procese! S njime defregmentiraj registry i local discs! Pobrisi sve nepotrebne programe..

Isto tako, ako imas nekih stvari na desktopu sto mnogo zauzimaju, pomjeri ih negdje na Local Disc! Provjereno, bolje radi! poz

:r
kad uradim sve to sto ste mi napisali javim voc going on 
quell je napisao/la:
e nek si mi otvorio oci nakon 5 godina sto je normalno radio
Otvoriš task manager process pa vidiš koliko ti rama komp uzima ne može komp radit 5 godina na 1,5 GB rama jer svašta instaliras i neki se pokrecu u processu ram memoriji.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.