Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Finalni GAMERS.ba Pravilnik

4.073 pregleda · 148 odgovora · otvorena 16.03.2011. u 20:16

- Zabranjeno dizanje tema sa refferal i bilo kojim drugim linkovima koji imaju za cilj osvajanje neke materijalne ili virtuelne nagrade. Pokretač ovakvih tema će biti kažnjen banom u dužini od 7 dana.
- Svaka tema koja u svom nazivu ima jednu riječ bit će automatski obrisana a autor iste kažnjen banom u trajanju od 7 dana.
- Teme tipa: "potrebna pomoć", "problem" i bilo kakvim nazivom koji ne opisuje sadržaj teme će biti obrisane a pokretač istih sankcionisan banom u trajanju od 7 dana.
- Warez teme i zahtjevi za warez će biti kažnjeni banom u trajanju od 30 dana. Ovo se odnosi i na postove koji sadrže warez.
- Svaki post koji sadrži manje od tri riječi bit će ošamaren, a postovi koji na bilo koji način vrijeđaju drugog člana portala će biti sankcionisani šamarom i banom autora posta u trajanju od 7 dana.
- Svaka tema/pitanje koja je do sada više puta viđena na portalu (tipa fps problem, prženje CD-a) će biti obrisana a pokretač teme kažnjen banom u trajanju od 7 dana.
- Vrijeđanja/psovanja/omalovažavanja na slikama u galerijama ste dužni da prijavite adminu/global moderatoru koji će, u skladu sa težinom optužbe, biti odgovarajuće kažnjen.
- Svaki komentar na slici dana/vijestima koji vrijeđa osobu koja je prihvatila sliku/vijest (tipa: koji je idol ovo prihvatio, moderator glup itd.) će biti obrisan a autor komentara kažnjen banom u trajanju od 7 dana uz 2 opomene.
- Svaka tema koja u sebi sadrži kupoprodaju će biti obrisana a pokretač iste banovan na 7 dana. Za ovakve zahtjeve postoji "Kupoprodaja" koja se diže jednom sedmično.
- Svaka tema koja je napisana velikim slovima (caps lock), bez obzira da li se radi o naslovu ili sadržaju, će biti obrisana a pokretač teme kažnjen banom u dužini od 7 dana.
- Zabranjene su teme/pitanja o problemima u internet konekciji. Za te probleme postoji help desk/podrska internet provajdera koji vam pruža internet uslugu. Pokretači ovakvih tema će biti kažnjeni banom u dužini od 7 dana.
- Zabranjeno je reklamiranje bilo kakvih CS servera i kompanija koje hostaju iste. Pokretači ovakvih tema će biti kažnjeni banom u dužini trajanja od 7 dana.
- Zabranjene su sve teme koje imaju veze sa školskim gradivom (lektire, rješavanje zadataka etc.). Pokretač ovakvih tema će biti kažnjen banom u trajanju od 7 dana.
- Postanje na svaku temu koja je u prethodnom dijelu teksta navedena kao "zabranjena" rezultirat će šamarom i gagom u trajanju od 7 dana.

U Sklapanju pravila je sudelovala cela vasa Administracija
Haj normala 

Post dobio šamar od nera_f

Svaka tema/pitanje koja je do sada više puta viđena na portalu (tipa fps problem, prženje CD-a) će biti obrisana a pokretač teme kažnjen banom u trajanju od 7 dana.
Nek je i to pravilo uvedeno svaki treći dan tema o fps.
Čestitke
Vrijeđanja/psovanja/omalovažavanja na slikama u galerijama ste dužni da prijavite adminu/global moderatoru koji će, u skladu sa težinom optužbe, biti odgovarajuće kažnjen.
Dosada skoro na svakoj slici od neke osobe koju sam vidio ima komentar jesi ruzan/ruzna kao da ti je ..... i to tako. Ocekujem nagli porast slika clanova otkad je ovo pravilo uvedeno.
Samo da se ova pravila sprovedu u djelo, pa od ovih 50k clanova, bit ce pola banovano.. RAJ
Realno većina članova ne konta pola ovih pravila.. Većina njih koji se tek registruju na gamers će biti odmah u početku banovani jer će na g.ba najverovatnije doći zbog reklamiranja.. Drugo, pola ih i ne zna šta je warez tako da će po mom mišljenju i u tom predjelu biti dosta banovanih.. Pa onda ih dosta ne konta da ne može ime teme biti "problem" a ja trenutno 3 takve teme vidim na indexu. 100ka je već davno počeo sankcionisati za takve teme ali promjena nema. Također će ponovno pola njih otvarati teme tipa "Prodajem slušalice".. Tako da - bit će banova i to mnogo
Svaka čast na pravilniku, ovako nešto se trebalo davno uraditi.
Mislim da ste pretjerali sa tim banovima. Ne znam zašto morate banovati članove koji napišu temu velikim slovima ili tako neku sitnicu. Dovljno je da mu dadnete opomenu. Ostalo je sve super.
" Zabranjeno je reklamiranje bilo kakvih CS servera i kompanija koje hostaju iste. Pokretači ovakvih tema će biti kažnjeni banom u dužini trajanja od 7 dana." !? :o
Moje misljenje je da je pravilnik nidje veze sa vezom ovo je gamerski portal a ne neki politicki ili nesto.Prvo relo uvodi vijesti se moraju pisati sa ć,č,ž,š ajd to uredu pa onda ne smijes pisati rijeci neke tamo fol balkanski portal npr. tim, pa zbog toga svaka druga vijest momcad momcad.Ovo isto zatvor neki.Al neka vi mislite fol neka pravila ovo ono poboljsanje sad necete imati 4 nove teme na indexu. Bit ce isto ko slika dana po 3 dana ista stoji.Radije volim vidjet 3 teme za konekciju,fps mozda je taj neko vec probao ponudzeno, mozda ga nesto drugo zeza .Al et ionako ima mali broj +16 clanova, pretezno djeca preovladavaju.Al vi ste administracija moze vam se.Pusa.
odlicno

Post dobio šamar od nera_f

Bilo je i vrijeme, i još ako se bude ovako kažnjavalo bit će super. U zadnje vrijeme Gamers se pretvorio u spamers, tako da je ovo na jednu ruku i očekivano.
Mozes ti pisat ova pravila Vlado nama koji smo svaki dan online tu a nas ima 100 

al sta ces pisat djeci koja dodju kad god ima kakav belaj aj odi na gamers.ba digni temu neko ce ti pomoci ( upravo sam i ja tako dosao na sajt ) i nece znat sto je banovan jer nije procitao nigdje pravia uvedi nesto kad se rega neko da obavezno mora procitat pravila skontajte nesto  jer ovako ne moze...
lajkam pravilnik 
i vrijeme je da se uvede malo reda na forum 
Ako se ova pravila sprovedu u djelu, bit će preko 50k banovanih... 
Neka, neka, treba ovo dovesti u red.;)
Pravila su odlicna, samo je pitanje ko ce ih postovat 
Kako ste krenuli site se vise nece zvati GAMERS.ba 
Ne smijemo nista, truba 

Aj normala 
Po meni ovo malo prestrogo ali naravno i treba tako tretirati ove online mangupe .

Nadam se da se gamers.ba popraviti nakon ovoga :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.