- Kao što je vas 95% sa ovog portala čulo, BH Telecom važi za najveću monopolnu firmu ove naše "države", i ostaće tako ako se nešto po pitanju zakona ne promjeni u državi. Znamo da svaki projekat plasiran od "toliko popularnog, inovativnog, modernog BH Telecoma" uvijek završi kao epic fail iz jednog prostog razloga, a to je da ljudi koji rade u BH Telecomu i koji su zaposleni preko babe/mame/nane/strine (čast izuzetcima, al realno, njih je malo) nisu sposobni za uspostavljanje nekih velikih projekata i ideja, kojima po mnogima stavljaju BH Telecom u poziciju koja je daleko od realnosti. Tu poziciju, može se reći, i nije teško ostvariti i održati sa ovakvim tržištem, koje nažalost bez mnogo izbora mora pasti pod ruke ljudi koji sa svakim svojim projektom pokušavaju da ukradu što više moguće para od već siromašnog stanovništva.
- Vjerovatno mnogi od vas i neznaju za planove tako popularne "Moje TV" koja je prije izlaska na tržište stvarala toliku čežnju među korisnicima koji su to doživljavali kao neku sci fi tehniku kao da nikada u životu nisu vidjeli telefon, internet i televiziju.
- Zadnji ogroman neuspjeh ove firme je puštanje takozvanog netFlat interneta za kojeg svi vi znate kako je protekao, i kroz šta prolazimo za pare, za koje u drugim državama možete uzeti internet paket sa ENORMNIM brzinama za ovo tržište. Nažalost, i ja sam žrtva ove "vladavine" telecoma jer živim u Tuzli, gradu u kojem Telemach i mnoge druge firme nisu uspjele da uspostave tržište radi opštine koja naravno, nije dozvoljavala kopanje već toliko iskopanog grada za postavljanje optičkih kablova, čime bi stanovništvo Tuzle bilo "internetski spašeno".
Pitate se zašto? Razmislite...
- Ja sam napisao text i digao ovu temu iz razloga da čujem vaše mišljenje o svemu ovome što se dešava, a što mi ne možemo promjeniti.
Ugodnu večer vam želim.
8-)

.