Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Final Fantasy ( objasnjenje + neki prijedlozi )

197 pregleda · 3 odgovora · otvorena 05.03.2011. u 21:55

Zdravo

Treba mi neko ko se razumije u Final Fantasy igre. Neznam puno o tome pa bih htio da mi neko objasni tematiku, likove, vaša iskustva s igrom. Najviše me zanima koji je dio najbolji pošto sam vidio da ima više dijelova, dakle koji je najbolji za PC.

I jos jedna molba...

- Htio bih da mi predložite još neke igre tipa FFa i inace igara, gdje ima borbi tih nekih " anime " likova kao u FFu.

Igrao sam ...

- DBZ Budokai Teinkaichi 3 ( emulator )
- Naruto Shippunden Ultimate Ninja 5 ( emulator )
- Devil May Cry 3 / 4

Pametan post = aplauz
Morbidan post = samar

Hvala....
Pa evo ukratko , fkt ima previse da ti se pise i objasnjava ali pokusacu rezimirati.

Sto se tice likova, story i etc, svaki dio se fakticki razlikuje. Znaci u svakom dijelu neka druga ekipa je glavna i skorz drugi svijet i ciljevi (osim ff10 i ff10-2 posto su ova dva dijela povezana pricom i likovima) Ali pretezno je isti battle sistem i ponavljaju se neki elementi kao sto su skillovi , classe i etc (tipicno RPG). Nema bas puno veze sa "anime", vec je jednostavno slicna grafika ali se ne moze porediti sa dragon ballom i narutom ni u kojem slucaju. Za pc ti postoje samo 2 dijela i to FF7 i FF8(postoji i ff11 ali je on MMORPG iz amerike pa ne vrijedi igrati). Znaci od prilike ovako bi trebali biti rasporedjeni po conzolama :

FF 1, 2 , 3 , 4 ,5 , 6 ( za nes,snes, s tim da imas remakes od 3 i 4 na nitendu ds pa bi ti to preko emulatora preporucio da odigras posto je dosta bolja grafika a igre su poboljsane)
FF 7 , 8 i 9 (za psx->playstation 1)
FF10 , 10-2 , 12 (za ps2).
FF13 (PS3) , FF14(mmorpg u izgradnji).

btw , inace se dijelovi ff pisu rimskim brojevima ali ti ja ovdje arapskim pisem :D (npr FFX . FFVII)

Hmm , koje bi ti ja djelove preporucio. Pa ako ti se ne daju svi igrati onda bi ove izvodjio. (FF 10, FF 9 , FF7, FF12, FF4, ) Ako imas kakvih konkretnijih pitanja , slobodno izvoli.

Uglavnom, igre su jako opsirne, ali ne dosade brzo i jako su vezane sa storyline. Npr, ff ne mozes porediti sa OBLIVIONOM (Elder scrolls), jer je to RPG koji i bas nije vezan za svoje karaktere i story i ja ga smatram totalno beskorisnim naspram FF serijalu. Pored FF bi ti preporucio Dragon Quest (warrior) serijal.

lp
Za PC imas FF7, FF8, FF11 i FF14. 7 i 8 su stari dijelovi i singleplayer, 11 i 14 noviji mmorpg. Preporucujem ti da prvo probas FF8 iako je stara, grafika je solidna (za ono vrijeme prejaka), na 4 CD-a je, preko 100h igranja potrebno da je predjes, ali to nije bitno. Intro na pocetku je sigurno jedan od najboljih ikada (video), epski kao i sama prica, battle system i opcije zanimljive i obimne. Prelijepo okruzenje i ambijent, jako puno dijaloga i zagonetki, likovi docarani sto pricama sto ulogama, dosta je toga sto se moze jos moze opisati, jednostavno receno nesto sto se ne bi smjelo propustiti u gamingu. Onda probaj FF7 koji je malo stariji od FF8 i grafika je losija, ali je zato prica ovog dijela po mnogima napravila najbolji RPG igru ikada, likovi su postali legende, a ovaj dio je dobio i nastavke na raznim platformama, a jedan od njih je i high-tech 3D film FF7 Advent Children. Ponovo tesko je sada govoriti o pojedinostima igre jer je kompleksna, jednostavno probas i skontas. Imas i novije dijelove FF11 i FF14 koji su mmorpg, to ti ne preporucujem jer su fail. Isto ako hoces mozes preko emulatora igrati i ostale dijelove kojih ima po svim mogucim gaming platformama, FF9 za PS1, FF10, FF7-Dirge of Cerberus za PS2 itd., uglavnom prvo probaj FF8, onda FF7 pa sve ostale ima ih dosta. A sto se tice slicnih rpg-a, jedino su zanimljivi Alundra i Legend of Legaia.
Hvala obojici na objašnjenju, sad razumijem neke stvari.
Downloading FF8 ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.