U zadnje vrijeme, odnosno otkad sam zadužen za sekciju vijesti, svima sam gledao kroz prste i prihvatao vijesti koje imaju dosta gramatičkih grešaka kao i riječi koje nemaju baš previše smisla. U ove riječi koje nemaju baš puno smisla spadaju i bukvalni prevodi tipa "squad", "event", "lineup" itd. Morate shvatiti da je gamers.ba Balkanski sajt te da se vijesti moraju pisati na jezicima naroda koji žive na ovom prostoru, a ne na nekim novokomponovanim jezicima. Svaka strana riječ ima adekvatan Bosanski/Srpski/Hrvatski prijevod te, ako ne znate kako prevesti neku riječ ili rečenicu, onda nema potrebe da umarate sebe i druge dok budu čitali vaše polurazumljive rečenice.
Razlog zbog koga je većina ovakvih vijesti bila prihvatana jeste nedostatak kvalitenih vijesti, te sam se vodio politikom "Bolje 5 manje kvalitetnih nego ni jedna kvalitetna vijest". U dogovoru sa glavnim čovjekom gamersa, Denisom aka riddle, donio sam slijedeću odluku:
Vijesti će od sada biti strogo kontrolisane i neće biti prihvaćena niti jedna vijest koja u sebi ima veći broj gramatičkih grešaka ili, nerazumljivih riječi ili rečenica koje nemaju previše smisla.
Ja ću ispraviti svaku vijest u kojoj bude mali broj grešaka i u kojoj ne bude bilo potrebe za ispravljanjem cijelih rečenica, dok ću sve ostale odbijati.
Ukoliko želite mjerilo po kome će se gledati da li je vijest dobra ili ne, pogledajte vijesti slijedećih korisnika:
riddle
Murilo
spY
itd.
Sve što vas zanima pitajte me na pm ili gb.
Razlog zbog koga je većina ovakvih vijesti bila prihvatana jeste nedostatak kvalitenih vijesti, te sam se vodio politikom "Bolje 5 manje kvalitetnih nego ni jedna kvalitetna vijest". U dogovoru sa glavnim čovjekom gamersa, Denisom aka riddle, donio sam slijedeću odluku:
Vijesti će od sada biti strogo kontrolisane i neće biti prihvaćena niti jedna vijest koja u sebi ima veći broj gramatičkih grešaka ili, nerazumljivih riječi ili rečenica koje nemaju previše smisla.
Ja ću ispraviti svaku vijest u kojoj bude mali broj grešaka i u kojoj ne bude bilo potrebe za ispravljanjem cijelih rečenica, dok ću sve ostale odbijati.
Ukoliko želite mjerilo po kome će se gledati da li je vijest dobra ili ne, pogledajte vijesti slijedećih korisnika:
riddle
Murilo
spY
itd.
Sve što vas zanima pitajte me na pm ili gb.