Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

BIH CS Liga Sezona 1

3.432 pregleda · 84 odgovora · otvorena 15.02.2011. u 13:56

Pozdrav svima :D

Obzirom da nasa CS scena odavno ide silaznom putanjom, odlucio sam da pokusam napraviti neku ligu kako bi ekipe imale sta da igraju, za sta da vjezbaju bar malo, i da pokusaju da tako osvoje ponesto :)

Dakle, BIH CS liga ce imati 10ak ekipa iz cijele BIH. Uplata po ekipi ce biti 100 KM i sve pare od uplata ce ici u nagrade. Meni ne treba nista, osim da svi ovo shvate sto ozbiljnije i potrude se. :) Sponzore necu traziti, tako da je ovo jedini nacin da ligu osim dobre organizacije ponudim i neke nagrade. Mislim da to nije puno para obzirom da ce to dugo da traje i da ce biti dosta meceva. Jeste online, ali negdje mora da se pocne, mozda nekad bude i LAN finals itd, ali vidjecemo...

Detaljna pravila i sve ostalo ce biti naknadno objavljeno. Sve OZBILJNE EKIPE koje zele da igraju mogu da me kontaktiraju preko privatne poruke gdje cu da im objasnim kako da uplate pare za ligu. Uplate/prijave do kraja februara ili do popune slobodnih mjesta a onda liga krece.

Opletite sa pitanjima slobodno, odgovaracu na sva na koja budem znao odgovor :D

EKIPE KOJE SU POTVRDILE UCESCE:

eu4ia (Mostar)
NFK (Sarajevo)
mk.gz.crash (Bijeljina)
c.team (Banja Luka)
miMo (Mostar)
ANGELS (Sarajevo)
nevermind (Bihac/Sarajevo)
FRIENDS (RS)
kdt (K. Dubica)
Skidam ti kapu ako sve ovo uspiješ organizovati bez greške i uz to ne požališ što si uopšte došao na ovu ideju 
reLo je napisao/la:
Skidam ti kapu ako sve ovo uspiješ organizovati bez greške i uz to ne požališ što si uopšte došao na ovu ideju :D
Ideju imam vec dugo, samo ne za BIH nego i sire, ali ipak kako nasa scena najvise umire kapiram da je to nama najpotrebnije. Organizacija ce siguran sam biti bolja nego sto su nasi timovi navikli, a da li cu pozaliti zavisi od ekipa i od njihove ozbiljnosti  :) Kontam da je red da i mi pokazemo bar malo profesionalnosti, ne treba mnogo.
Sretno sa ovim! :)

Nadam se da ce neke "ozbiljnije" ekipe da se prijave...
ek1 tuu  gdje se uplacuje kome sta?
reLo je napisao/la:
Skidam ti kapu ako sve ovo uspiješ organizovati bez greške i uz to ne požališ što si uopšte došao na ovu ideju :D
Min 3 igraca moraju biti iz BIH da se odmah razumijemo.
Nicky je napisao/la:
Min 3 igraca moraju biti iz BIH da se odmah razumijemo.
/SALUTE
Šta si kontao za servere , kako šta ?

Imaš li u planu da posudiš il kako ?
riaad je napisao/la:
Šta si kontao za servere , kako šta ? :)

Imaš li u planu da posudiš il kako ? :D
Ili ce biti sponzorisani domaci serveri (samo 1000fps ostali me ne zanimaju) ili cu da kupim par njemackih.
Nicky je napisao/la:
Ili ce biti sponzorisani domaci serveri (samo 1000fps ostali me ne zanimaju) ili cu da kupim par njemackih.
Pa eto vidi, ako je neko volja da pomogne, ili reLo da pogura sa PG nešto  il šta ja znam ^^
brate svaka cast na ovoj ideji.Puno srece u organizacij i nadam se da ce klanovi ispostovati dogovore :)

pozz
Ako bude para DTEAM tu (:
samo odprilike koliko će se matcheva igrati, da li će biti nešto kao "uzvratni" :DD
Nedy je napisao/la:
Ako bude para DTEAM tu (:
samo odprilike koliko će se matcheva igrati, da li će biti nešto kao "uzvratni" :DD
Vjerovatno ne. 10 ili 12 ekipa koje ja odaberem ce u tu ligu, i samo od njih cu uzeti pare. Ostali ako bas bas budu imali zelju mozda da napravimo nesto kao drugu neku diviziju ili tako nesto, pa da odmah od prve sezone krenemo sa ispadanjem i ulazenjem itd, s tim da naravno za te ekipe uplata ne bi bila kao i za ove ostale.
Samo da ti kazem SVAKA CAST za ovo i da ti postavim jedno pitanje.

Po kojem sistemu ce se igrati , znaci da li ce se podijeliti ekipe u dvije grupe ili ce sve ekipe biti u jednoj grupi pa prve cetiri idu u playoff , uglavnom pitanje je kako si ti to zamislio? 
Slusaj, dobra ti je ideja.

Samo molim te poslusaj moj savjet.

Nek ti bude liga koristila anti cheat CUSTODIA. jednostavan je , ne treba ti puno pametovanja. Regas se na stranicu, na pravis match i pokreces ga svaki put.

Racunaj na kakogod ako bude se igralo sa anti cheatom.

lp
Nicky je napisao/la:
Vjerovatno ne. 10 ili 12 ekipa koje ja odaberem ce u tu ligu, i samo od njih cu uzeti pare. Ostali ako bas bas budu imali zelju mozda da napravimo nesto kao drugu neku diviziju ili tako nesto, pa da odmah od prve sezone krenemo sa ispadanjem i ulazenjem itd, s tim da naravno za te ekipe uplata ne bi bila kao i za ove ostale.
Hvala na odgovoru..
Divizija II takođe bi bila zanimljiva, samo je potrebno da taj projekat sada uspije.
c1le je napisao/la:
Samo da ti kazem SVAKA CAST za ovo i da ti postavim jedno pitanje.

Po kojem sistemu ce se igrati , znaci da li ce se podijeliti ekipe u dvije grupe ili ce sve ekipe biti u jednoj grupi pa prve cetiri idu u playoff , uglavnom pitanje je kako si ti to zamislio? :D
Liga = svako sa svakim kao i esl-ove pro series. 10 ekipa, 9 meceva = oko 2 mjeseca traje ako svake sedmice 1 mec. Zavisi od zainteresovanosti. Moram da priznam da sam zasad pozitivno iznenadjen, ali vidjecemo kad dodje do uplata :D

thasmrt
Anticheat naravno, jos nije odluceno koji. Svaki ima svoje greske, ali neki cemo izabrati i u skladu sa njim prilagoditi pravila koliko je to moguce.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.