Postovani/e zamolio bih vas da se sto veci broj vas odazove na ovu anketu jer ce mi dosta pomoci u jednom skolskom projektu koji ce zasigurno imati rezultata. Tema se tice sexualnog obrazovanja mladih u BiH. Pod tom temom se podrazumijevaju bolesti koje mogu nastati uslijed sexualnih odnosa (HIV,AIDS, Hepatitis B, Gonoreja itd.) tacnije "riskantnih ponasanja" tj. mijenjanje velikog broja partnera, broj nezeljenih trudnoca koje nazalost svakim danom rastu a da ne govorim o "djeci kopiladima" itd. Eh zelim cuti vase misljenje odakle bi zeljeli dobiti informacije o tome kako lijeciti odredjene bolesti, gdje se testirati, sta ako ste zarazeni, kome se obratiti ... Posto je dokazano tj. tacno je da mladima u BiH nisu dostupne ili uopste ili netacne informacije u vezi navedenog. Uzrok tome je vjerovatno sto je to kod nas tabu tema te se u odgoju djeteta rijetko obavljaju takvi razgovori ali i npr. zarazeni HIV-om ne zele pricati o sebi. Da li bi vi zeljeli da to bude neka TV/radio emisija, neki web site ili pak da se u skolama odrzavaju strucna predavanja naravno ne u smislu redovnog skolskog predmeta nego mozda nekih sedmicnih predavanja
Uz to obrazlozite zasto bas to zelite
HVALA !
Napomena : bez morbidnih komentara tipa ja sam strucnjak za sex, nek predaju sexy profesorice itd. jer upravo zbog toga imamo situaciju kakva jeste
Uz to obrazlozite zasto bas to zelite
HVALA !
Napomena : bez morbidnih komentara tipa ja sam strucnjak za sex, nek predaju sexy profesorice itd. jer upravo zbog toga imamo situaciju kakva jeste