Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bluetooth Internet !

66 pregleda · 5 odgovora · otvorena 02.02.2011. u 15:15

~ Pozdrav Gameri & Gamerice.

~ Nedavno sam dobio Laptop. Imam Telemach - ov Net na Računaru.
~ Interesuje me da li je moguće napraviti nešto poput Wirelles - a, a da ne koristim Router i Switch, već Bluetooth ??
~ Tražio sam po Google, ali nisam našao ništa konkretno osim Ovog.
~ Router ili Switch su mi zadnja opcija.

~ Spameri zaobiđite TEMU !

Hvala.
Koliko znam da je bio neki stos da s mobitela vuces net na comp preko bluetuth vjerovatno ima neka spravica da se moze i net vuci samo treba hrljati i traziti...Mislim 70% da moze nego da ne moze:)
Razz0r je napisao/la:
Koliko znam da je bio neki stos da s mobitela vuces net na comp preko bluetuth vjerovatno ima neka spravica da se moze i net vuci samo treba hrljati i traziti...Mislim 70% da moze nego da ne moze
~ Hvala za tvoje mišljene, ali još nisam dobio odgovor.
farekiller je napisao/la:
~ Hvala za tvoje mišljene, ali još nisam dobio odgovor. :(
A koliko vidim neces ga ni dobiti:D Veoma stran vid tehnologije ebg :(
Nemože tako, mora postojati access point(pristupna tačka - mrežni uređaj koji služi klientima(npr. računar) sa kojeg pristupaš, kao što je navedeno na linku koji si ti postavio. Dakle, za povezivanje sa drugim mrežama koristi se bežični router koji u sebi objedinjuje access point i modem. Čest je slučaj da bežični router, posebno za male korisnike, ima ugrađen switch sa jednom ili više spojnih tačaka, te na taj način može služiti i za povezivanje dijelova kablovske mreže sa bežičnom mrežom.

Ako te šta interesuje, radim Maturski rad na sličnu temu, slobodno mi se obrati.
skile je napisao/la:
Nemože tako, mora postojati access point(pristupna tačka - mrežni uređaj koji služi klientima(npr. računar) sa kojeg pristupaš, kao što je navedeno na linku koji si ti postavio. Dakle, za povezivanje sa drugim mrežama koristi se bežični router koji u sebi objedinjuje access point i modem. Čest je slučaj da bežični router, posebno za male korisnike, ima ugrađen switch sa jednom ili više spojnih tačaka, te na taj način može služiti i za povezivanje dijelova kablovske mreže sa bežičnom mrežom.

Ako te šta interesuje, radim Maturski rad na sličnu temu, slobodno mi se obrati.
~ Hvala u svakom slučaju, kupit ću USB Wireless.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.