Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Stanje u BiH

488 pregleda · 36 odgovora · otvorena 26.01.2011. u 15:14

E ovako dizem ovu temu da vidim vasa misljenja na ovo stanje u BiH kao sto je sada :]

Svaki dan pucanje, svaki dan samoubistvo, svaki dan borba za zivot ?

Zasto?

Jesmol mi krivi ili drzava?

Zasto je drzava kriva a zasto mi ?

Sta mislite na ove maloletnike sto pucaju, vecinu ih znam pa necu da pisem ovde

Zanima me vasa misljenja i pogled na ovu situaciju

Po meni u Sarajevu je vec Gradjanski rat izbio, a sad kako kome...

Samo mi je krivo sto vecina nevinih strada al nemozemo mi tu nista

Pisite pozdrav, znam da vam je dosadno, ovo iz dosade digao :O:O:O

Da, mi smo krivi, niko drugi.
VioleN je napisao/la:

Da, mi smo krivi, niko drugi.
Pa dobro al kako smo mi krivi ?

De obrazlozi to

A ne mi smo, mi nismo i to je to :]
Stanje je katastoralno. Cak smo svrstani i medju siromasne zemlje u evropi. Po meni to je sve do vlasti. Neku noc sam gledo na telki da 75 % nasih proizvoda ne koristimo pravilno. Npr. mi uvozimo voce i povrce, a nasi ljudi to uzgajaju i ne otkupljuje se (i ako se otkupljuje plate tim ljudima, sto su svojim teskim radiom dosli do kvalitetnog proizvoda, veoma malo, a nama poslije prodavaju po veoma visokoj cjeni .

A sto se tice pucanja iz vatrenih oruzija, e to je prevrsilo sve mjere. Samo neznam kako neki balavac dodje do pistolja (il cega vec). Gledam u vecim zemljama (Njemacka..) ne mozes ni petarde kako treba da kupis ako nemas 18 godina.
U Tuzli nema bas te pucnjave. Ima ali veoma slabo se desava.

Kao i vecinom zrtve su nevini. Po meni, najvise je kriva droga. Imao sam jedan slucaj u porodici (tacnije moj rodjak) je pretukao babu u sred grada i uzeo joj pare. Na kraju je zavrsio u popravnom domu. A jedini razlog sto joj je uzeo pare je bio sto nije imo da kupi sebi dozu.

Post dobio aplauz od KillaOR

Mi smo krivi jer smo izabrali vlast koja ništa ne radi u spriječavanju tih svih nabrojanih događanja.

Da je lik koji puc'o neki dan u tramvaju dobio 5godina i nešto novčane kazne , sljedeći se nebi pojavio..Ovako sljedeći će za mjesec dana opet strest' okvir u lika u tramvaju.
blejz je napisao/la:

De obrazlozi to

Sve pricamo protiv politicara oni lopovi oni ovo oni ono, a sta mi radimo da bi poboljsali stanje?? sjedimo u kuci i pijemo kafe i mislimo da ce nam biti bolje Iz dana u dan pucnjave, mladi zivoti odlaze sta drzava radi?? STA MI RADIMO?? Gledamo ratne invalide, borce koji su odbranili ovu drzavu kako po kontejnerima traze komad hljeba, a sta smo mi uradili da im pomognemo??
Ma meni dobro i vako , nek se kokaju ko ih j**e..Murija nek duva i onako samo gudru cuva..
EXS je napisao/la:
Sve pricamo protiv politicara oni lopovi oni ovo oni ono, a sta mi radimo da bi poboljsali stanje?? sjedimo u kuci i pijemo kafe i mislimo da ce nam biti bolje Iz dana u dan pucnjave, mladi zivoti odlaze sta drzava radi?? STA MI RADIMO?? Gledamo ratne invalide, borce koji su odbranili ovu drzavu kako po kontejnerima traze komad hljeba, a sta smo mi uradili da im pomognemo??
Sta mozemo uraditi ja ti i jos 10 ljudi protiv skoro 5 miliona ?

Kad bi nas bilo bar oko 2k pa na proteste vec bi bilo nesta

A ovako kao sto ti kazes niko nista ne radi normalno da ce ovako biti...

Al qme ovo ti se sad desava jer su pala 3 covjeka glavna u BiH i sad svi oce da budu glavni i onda ti dolazi do medjusobnih pucanja itd...
Kada se pomiri narod u BiH (Srbi,Hrvati i Bošnjaci) krenut će na bolje
A takvo je stanje zbog političara (svi bi sve a nitko ne da ništa)
ali doće do kompromisa,dugo je stoljeće
za sve je kriv toma sojer, takve price ne bi smjele da postoje.
blejz je napisao/la:
Sta mozemo uraditi ja ti i jos 10 ljudi protiv skoro 5 miliona ?

Kad bi nas bilo bar oko 2k pa na proteste vec bi bilo nesta

A ovako kao sto ti kazes niko nista ne radi normalno da ce ovako biti...

Al qme ovo ti se sad desava jer su pala 3 covjeka glavna u BiH i sad svi oce da budu glavni i onda ti dolazi do medjusobnih pucanja itd...
Ne kazu djabe stariji ljudi Lijepi TITO i goli otok.
A kakvo je to stanje u drzavi? Samoubistava i pucanja imas u svim zemljama svijeta, bile najbogatije ili najsiromasnije! Nista novo, bilo i bice. Vjerujte da mi nije zao tih samoubica, ni najmanje. Kad ne znaju da cijene ono sto je najvaznije, a to je sopstveni zivot, onda ne treba ni da zive. Strasno je procitati da se ubio neko mlad, zbog nekog banalnog razloga, ali opet su to psihicki poremecene osobe. Niko normalan ne bi digao ruku na sebe. Za samoubistvo nema zaljenja!

Glavni problem ove drzave je krminal i korupcija! I to pljacka od strane najvisih funkcionera drzave, pa se stice utisak da svaki kriminal moze proci nekaznjeno. Zbog toga sve vise mladih bira nezakonit nacin pribavljanja materijalnih dobara, a nisu ni svjesni da je to sve kratog vijeka!

Nicija nije do zora gorila, pa nece ni njihova. Dok god je GLUPOG NARODA, koji se jos fura na nacionalisticku retoriku (retoriku koju nam prodaju ti isti politicari-lopovi, te prebogate vjerske vodje, lazni moralisti i heroji), ova ce drzava propadati sve vise i vise. Prije mi se cinilo da smo vec davno dotakli dno, ali iz dan u dan mi je jasnije da tonemo sve dublje i dublje.

Narod je taj koji se treba vec jednom probuditi iz ovog kosmara,trgnuti i shvatiti da od nas prave gomilu kretena i poslusnih i poniznih sljedbenika!

Ja kazem, ajmo ih RUSIT (m*ter im *****)

Post dobio aplauz od KillaOR

Kad ti je dosadno idi radi nesto :S Pitas za nase misljenje o stanju u BiH ? Pa sto pitas kad znas da ce svaki odgovor bit isti ... KATASTROFALAN ! Ovdje se zivit nemoze, omladina nema gdje da studira, kao ni gdje da izlazi, svaka subota ista, posao se nemoze NIGDJE naci osim ako si neki "sin ministra" ili nesto slicno Ja cim uberem priliku brisem odavde
Medixon je napisao/la:
Ma meni dobro i vako , nek se kokaju ko ih j**e..Murija nek duva i onako samo gudru cuva..
jest ti dobro dok tebe ne upucaju u noge ee pa ces vidjet kako je onda lijepo napusavat se ko invalid ljepota

@exst3me

Ma tito bog da jos postoji titina policija i goli otok joj kako bi se ovi "wanna be Kristijan Golubovic" mangupi stisali nebi ih bilo

ma j**o ovo jarane ko god mogne nek se ispali i ja cu abd
Džaba naše naglabanje ovde kad nećemo ništa postići sa tim.Samo jedno ću reći po meni najviše krivi za ovo stanje u našoj državi su naši političari al' udjela u tome ima i narod jer oni biraju da tako kako su birali tako i će i dobiti
narod je kriv, ali ne sto bira, vec sto trpi
blejz je napisao/la:

De obrazlozi to

Dobro, recimo da smo djelimicno krivi jer su i drugi uticali na to.

Kriza morala vlada, ocito najveci problem trenutno. Tako da svako svoj moze rijesiti, a onda kad rijesi svoj moze polako i drugima poceti pomagati
K1NAA je napisao/la:
Kada se pomiri narod u BiH (Srbi,Hrvati i Bošnjaci) krenut će na bolje ;)
A takvo je stanje zbog političara (svi bi sve a nitko ne da ništa)
ali doće do kompromisa,dugo je stoljeće :(:(
prijatelju vjerzuj mi to se ni kad nece dogoditi .... znas i sam zbog cega..... nismo mi krivi, krivi su ljudi koi su uzrokovali sve to prije vishe od 15 god....i da zamisli da nije bilo uopste rata..... mi bi imali veoma visok standard... jer bi se razvijali i nebi izgubili sve sto smo izgubili..... a za sve je kriva ljudska pohlepa... i zelja za osvetom... koja potice od dogadjaja od 5 vijekova prije...... da nije bilo tih desavanja.... svi bi bolje zivjeli.... nebi imali nervozne oceve i familiju...a sve su to posljedice rata.... naravno sva ova desavanja koja se desavaju sad bi se desavala.... jer se to svuda desava.... ali nebi se desavalo ni 90% ovoga sto se desava...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.