Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 200 bodova

PayPal

294 pregleda · 9 odgovora · otvorena 20.01.2011. u 19:24

Dobar dan.

Dakle, u skoroj buducnosti akobogda planiram vrsiti neke transakcije novca preko PayPala, medjutim nisam siguran u sigurnost i funkcionalnost istog. Zapravo nisam dovoljno informiran. Zato nudim ovih 200 bodova onome ko mi najbolje objasni sve karakteristike, probleme, mane, vrline paypala. Znam da sigurno ima negdje po Google, nekim forumima, PayPalov FAQ itd. li me dakle zanima konkretno misljenje ljudi koji imaju adekvatno znanje i iskustvosto se PayPala tice.
Pa evo nekih pitanja koja mene zanimaju, pocevsi od ziro racuna pa dalje...

- Da li postoji odredjena i sl. vrsta ziro racuna koji se moze registrovati na PayPal? Da,Ne - zasto?
- Da li svaka banka u BiH podrzava paypal? Da li je uopce bitno koju banku izaberete?

- Da li mislite da je paypal dobra solucija za transfer novca?
- Da li ste zadovoljni paypalovom uslugom?
- Jeste li zadovoljni paypalovom sigurnoscu kada je transfer u pitanju?

- Sta je potrebno pri registraciji na paypal? Da li mozda (slucajno) skenirana verzija licne karte i sl. ili je rijec samo o opcim podacima o sebi?
- Da li je koristenje paypala lako?

- Proces prenosenja novca od posiljatelja do paypal akaunta do bankovnog racuna (objasnjenje)
- Kako se trazi isplata novca sa akaunta?
- Da li novac moze zalutati na pogresan akaunt ili bankovni racun?
- Da li vrijedi kontaktirati paypal u slucaju da se desi nesto kao sto je navedeno u prethodnom pitanju?

- Da li postoji neko vremensko ogranicenje za drzanje novca na akauntu?
- U kojoj valuti se moze raziti isplata?
- Molim da napisete nesto sto vi mislite da je vazno a da je vezano za ovu temu. Vjerovatno sam zaboravio neke detalje 

-----------------------------------------------------------------------------------
Eto to su neka pitanja koja otprilike pitanja koja mene zanimaju, znaci detaljno.

Molim vas da se na temu jvljaju "zreliji" i iskusniji ljudi koji su koristili / koriste PayPal i koji imaju dovoljno znanja o njemu.

Hvala.

italic slova = meni jako vazno ! 
Ja ću ti preporučiti da i pored velikih troškova dostave, koristiš Western Union jer su oni trenutno rank 1 što se tiče transakcija širom svijeta.
ScandaL je napisao/la:
Ja ću ti preporučiti da i pored velikih troškova dostave, koristiš Western Union jer su oni trenutno rank 1 što se tiče transakcija širom svijeta.
:/ da samo sto su nemoguci sigurno da je rank1 sto se i sigurnosti i svega tice ali u svakom slucaju hocu da imam jos 1 opciju otvorenu
Rješenje
Eh ovako posto koristim PayPal vec skoro godinu dana mozda ti mogu pomoci.

kao prvo moras imati Debitnu karticu za elektronsko poslovanje. Ja imam u Raiffeisen Banci i toplo i tzebi preporucujem da tamo izvadis jer su najbrzi i najpouzdaniji. Ljudi su spremni ti pomoci bilo kako.

Dal je PayPal dobra solucija, khm... Dal je dobra ili nije to nije toliko ni bitno koliko je bitno da u vecini slucajeva je JEDINA solucija.

Eh sad, PayPal u Bosni nije jos pod licencom i stoga novac mozes samo slati (placati nesto) i nikako ne mozes primiti novac na taj svoj racun. Dakle solidno je, ali postoji kavaka koja se meni desila. narucio sam stvar, platio ali na lageru je toga nestalo, oni su se javili da vrate novac ali prc, ne moze jer ga ja ne mogu primiti pa sam moram ici u banku s njima to resavat.

Paypal je veoma lako koristiti, i podaci moraju biti tacni jer oni su ostavili mogucnost da ti zatraze dokumente (iako vjerovatno nece, ako ne bude neka ogromna suma novca).

Imas dosta suvisnih pitanja koja su gore vec odgovorena. I PayPal ti nudi SIGURNOST i POUZDANOST. Dakle ako platis nekom nesto i ne dobijes robu ostavili su ti rok od 45 dana da se zalis i njima biva blokiran PayPal dok ti ne isplate, i to je odlicna stvar, ne moras se niskim natezat...

I ne zaboravi da se tebi novac ne moze poslat na PayPal, samo ga ti mozes slat. Novac uplacujes u bankama u KM, a prilikom konverzije banka uzima procenat.

Sve gore navedeno ti vazi ako si 18+. To je to, ako ti jos nesto treba ili te interesuje slobodno pitaj

Btw. ako ti PayPal treba da primis novac, postoji i za to opcija al to na pm. Ipak sam ja postenjacina:P
dz_omba je napisao/la:
Eh ovako posto koristim PayPal vec skoro godinu dana mozda ti mogu pomoci.

kao prvo moras imati Debitnu karticu za elektronsko poslovanje. Ja imam u Raiffeisen Banci i toplo i tzebi preporucujem da tamo izvadis jer su najbrzi i najpouzdaniji. Ljudi su spremni ti pomoci bilo kako.

Dal je PayPal dobra solucija, khm... Dal je dobra ili nije to nije toliko ni bitno koliko je bitno da u vecini slucajeva je JEDINA solucija.

Eh sad, PayPal u Bosni nije jos pod licencom i stoga novac mozes samo slati (placati nesto) i nikako ne mozes primiti novac na taj svoj racun. Dakle solidno je, ali postoji kavaka koja se meni desila. narucio sam stvar, platio ali na lageru je toga nestalo, oni su se javili da vrate novac ali prc, ne moze jer ga ja ne mogu primiti pa sam moram ici u banku s njima to resavat.

Paypal je veoma lako koristiti, i podaci moraju biti tacni jer oni su ostavili mogucnost da ti zatraze dokumente (iako vjerovatno nece, ako ne bude neka ogromna suma novca).

Imas dosta suvisnih pitanja koja su gore vec odgovorena. I PayPal ti nudi SIGURNOST i POUZDANOST. Dakle ako platis nekom nesto i ne dobijes robu ostavili su ti rok od 45 dana da se zalis i njima biva blokiran PayPal dok ti ne isplate, i to je odlicna stvar, ne moras se niskim natezat...

I ne zaboravi da se tebi novac ne moze poslat na PayPal, samo ga ti mozes slat. Novac uplacujes u bankama u KM, a prilikom konverzije banka uzima procenat.

Sve gore navedeno ti vazi ako si 18+. To je to, ako ti jos nesto treba ili te interesuje slobodno pitaj

Btw. ako ti PayPal treba da primis novac, postoji i za to opcija al to na pm. Ipak sam ja postenjacina:P
Nisam znao da se novac ne moze primiti preko toga... :/ steta, a znas li za neko drugo rijesenje kako se moze primiti novac uz malu proviziju ?
Novac primiti? zavisi sta mislis pod tim primiti novac. dal ce ti neko poslat ili ce ti neka firma nesto platiti ili nesto trece?

Ako ce ti neko slat, jednostavno nek ode u banku i stavi pare na broj racuna koji ces mu ti dat.

Ako ce ti neka firma ili nesto slicno platiti nesto, probaj traziti da ti rade prelo AlertPay-a, tu mozes primiti novac.

itd... Nezz sta ti treba.
nidlle je napisao/la:
Nisam znao da se novac ne moze primiti preko toga... :/ steta, a znas li za neko drugo rijesenje kako se moze primiti novac uz malu proviziju ?
http://www.moneybookers.com
nidlle je napisao/la:
:/ da samo sto su nemoguci  sigurno da je rank1 sto se i sigurnosti i svega tice ali u svakom slucaju hocu da imam jos 1 opciju otvorenu 
" da samo sto su nemoguci  "

Ne kontam?
VioleN je napisao/la:
100% moze i za BiH?
nidlle je napisao/la:
100% moze i za BiH?
Da, primao sam novac X puta. Uzmu 5-10% po primanju.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.