Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CS • Scena u 2011

2.040 pregleda · 64 odgovora · otvorena 15.12.2010. u 01:46

Još jedna e-sport godina je došla do samog kraja koji je donio velike izmjene, glasine i najave za sljedeću godinu. Ovu će godinu zasigurno obilježiti prelazak "f0rest"-a iz "fnatic"-a u "SK", našeg "pite" u "fnatic", uspjesi i dominacija Ukrajinskog "Na'Vi" te mogući povratak legendarnog "NiP"-a. Sve je spremno za vatrenu 2011. godinu, pa da vidimo kakvi nas timovi očekuju.

Prelazak "f0rest"-a iz fnatic-a u SK sigurno je jedan od najvećih transfera u historiji CS-a, možemo ga porediti kao u fudbalu, nekadašnji transfer Luisa Figa iz Barce u Real. SK je ove godine bio u sjeni Ukrajinskog "Na'Vi" koji je osvojio sve što se može osvojiti. Nakon promjena u SK mnogi prognoziraju da ce ovaj lineup skinuti sa trona neprikosnoveni Ukrajinski sastav. Osvojena četiri turnira nisu bila isprika za mnogo veći broj loših rezultata ove godine, pa je SK bio primoran da izvrši neke izmjene, a na kraju je ispalo bolje nego očekivano.

Čast da igra u vječitom CS derbiju "SK vs. fnatic" imat će i naš "pita", koji je nakon odlaska "f0rest"-a, "GeT_RiGhT"-a i "Gux"-a pozvan u redove "fnatic"-a. Fanovi će dan kada je njihov ljubimac "f0rest" otišao u redove ljutitog rivala "SK", zauvijek pamtiti u gorkom sjećanju. Ekipu su također napustili "GeT_RiGhT" i "Gux", a novajlije osim "pite" su "Xizt" i " Delpan". "fnatic" je ove godine osvojio čak šest turnira, ali problemi koji su se pojavili očigledno su bili veći nego što se mislilo pa je došlo do radikalnih promjena. Većina fanova je iznevjerena odlaskom "f0rest"-a i sumnjaju u uspjeh novog lineup-a, što nije slučaj sa našom CS populacijom koja nestrpljivo očekuje da vidi našeg "pitu" na djelu u ovoj legendaroj ekipi.

Danski sastav je odradio solidan posao u ovoj godini, dominirali su na velikim turnirima " DreamHack ", "WCG" i "EPS Nordic". Međutim nisu mogli držati korak sa "Na'Vi" koji ih je u međusobnim duelima potpuno dotukao, svih 10 okršaja "mTw" je izgubio. Ali to ih nije omelo u solidnim rezultatima pa se očekuje da sljedeće godine napokon naprave korak više i osvete se Ukrajincima.

Ova ekipa je skupina izuzetno talentovanih igrača koji su prošli redove velikih timova. Držali su se samog vrha tokom godine ostavljajući odličan utisak na velikim turnirima. Odlaskom "Xizt"-a u "fnatic", u "Lions"-u je ostalo jedno upražnjeno mjesto, ali se špekuliše da bi "Gux" koji je upravo zamjenjen "Xizt"-om u "fnatic"-u mogao kompletirati lineup "Lions"-a.

Iskusni Poljski sastav predvođen "neo"-om još uvijek je rame uz rame sa svim rivalima. Treća pozicija na "WCG" i "WSM" te osvojeni "e-Stars Seul" dokazuje da će i naredne godine ovaj sastav zadavati glavobolje svima.

Najuspješnija ekipa u 2010. godini, Ukrajinski "Na'Vi" je sa 9 osvojenih turnira potukao sve konkurente. Imat će težak zadatak da to ponove u sljedećoj godini jer bi im planove mogao pomrsiti novi lineup-a "SK". Da li će lijepoj priči doći kraj jer je "Na'Vi" svjestan da je konkurencija jača nego ikada ili će pak CS ponovo biti u znaku plavo-žute boje, ostaje da se vidi.

Za kraj smo ostavili poslasticu, povratak nekadašnjeg "NiP"-a. Brzinom svjetlosti se proširila vijest da se na scenu vraća stara družina, "HeatoN", "SpawN", "ahl", "Potti" i "fisker". Međutim, kako stoji u izvješću "ZOWIE GEAR"-a, stari sastav "NiP"-a neće ponovo zaživjeti već će pod imenom "ZOWIE"-a odigrati jedan show meč protiv CS zvijezda novije generacije tačnije oldschool vs. newschool. O ovom meču se još uvijek malo zna te je u početnoj fazi realizacije. Legende "NiP"-a su potpisali ugovor sa "ZOWIE"-m i učestvovat će u razvoju profesionalne gaming opreme ovog proizvođača. Međutim, da li će ovo kratkotrajno druženje legendi i posao u "ZOWIE"-u probuditi žal za zlatnim vremenima kada su harali e-sportom te možda ponovo oformiti "NiP", sve je moguće, nadajmo se. =)

Šta očekujete od novih lineup-a "SK" i "fnatic"-a? Može li naredne godine "SK" predvođena "f0rest"-om potući "Na'Vi" ili će Ukrajinci dati do znanja ko je gazda? Može li se "pita" uklopiti u trenutni sastav "fnatic"-a, da li će ga savladati trema ili će pokazati šta zna i umije? Povratak legendarnog "NiP"-a je bliži nego ikada, a kad bi se to desilo zasigurno bi 2011. godina bila jedna od najvatrenijih u CS historiji. Mislite li da bi "NiP" ponovo mogao harati CS scenom ili ce neslavno završiti kao na primjeru comeback-a M. Schumachera u F1? Ili će ostali timovi imati završnu riječ kao "mTw", "Lions", "FX", "mouz", "FG" itd.?
Super tema, napisano, odradjeno. Ma svasta je moguce, bilo je uvijek timova koji su iz "sjenke" odigrali partije koje se nece zaboravit,
nisam votao, ne pratim toliko sad "world" scenu ali ovaj je prelijepo za vidit, stari nip sastav, nadam se da ce krenut poslije i pod starim imenom kad ugovori za ZOWIE ili kako vec prodju =D
Vjerujemo u NIP, GO GO NIP ! ♥ 
Samo je kvaka, sto ce promovisati ZOWIE i to je tuzno da nece ponovno zaigrati ozbiljno .
Od "aktivnih" timova, navijat cu za "naseg" Faruka, i zelimo mu naravno sve najbolje, ako ce nas ikada cuti .
Po meni sljedece godine, bez navijackog nekog subjektivizma, i koliko je objektivno moguce (covjek=najneobjektivnije bice) bi poredak trebao biti slijedeci, naravno od ovih timova koji si naveo.
1.NaVi
2.SK
3.FX
4.fnatic
5.mTw
6.LIONS
Od ostalih timova, zelio bih vidjet ponovno u dobrom izdanju i sa nekim novim "talentima" - uslovno receno, Begrip.
Zatim srcu mi prirasli Electronic Sahara (rara,geno,mayer,sixer,yoshi), mousesport sa novim lineupom jer koliko sam upoznat gob b, tixo i kapio napustaju scenu (s tim da gob b ide u tim u kojem je prvo zaigrao kompetitivni ce-es);
Naravno tu su i neki svedski timovi, koji su izgubili dobre igrace ali od kojih bi se mogao napraviti jedan jako dobar klan, jer svakako moddii iako nije teamplayer zasluzuje jedan dobar team, zatim pronax,lidde,pop,manne,pinne,barbar etc.
Ful gaming me ove godine iznenadio, i nadam se da ce mozda pod nekim novim imenom nastaviti svoj dobar put, narocito Friis koji je izrastao u jednog odlicno awp-era.
Po meni veliki gubitak ce biti odlazak walle-a, jer jos oficijelno nema team, a kako citam vjerovatno ce i zavrsiti karijeru, sto je jako tuzno jer je bio odlican igrac i stvarno ga je bilo super pratiti kada je bio u formi.
NiP sam volio, i kada su oni harali tada sam poceo igrati cs, tako da bih zelio njih vidjeti uvjezbane, i da pocnu sabijati kao nekada, mada je to jako tesko moguce .
EG bi isto tako morao promjeniti 1 2 igraca, ili mozda vise da bi dobio na osvjezenju jer im je to prijeko potrebno, a n0thing i frOd definitivno vise ne mogu vuci sami team, otkako je otisao gfn.
Neko iznenadjenje u 2011. godini ne vidim, mozda neki novi svedski team ali to sam vec i rekao, a zelim naravno da se ne dogodi kao ove godine smrt dvojice jako dobrih igraca od kojih je jedan i cyx sto je veliki gubitak za cs scenu 
Peace ♥
Što se tiče vračanja starih igrača poput SpawN, HeatoN i potti, bilo bi mi jako drago jer bi ovu cs scenu u 2011 učinili dosta zanimljivijiom. Međutim, promjena imena klana će biti zasigurno otežavajuće jer vraćanje na scenu kao stari NiP klana bi donijelo puno toga. Što se tiče ostalih klanova, mislim da će tu vodeću ulogu imati SK ili možda Na Vi. SK zbog velikih promjena u ekipi tj. ubacivanje jako dobrih igrača kao što je sam f0rest, dok Na Vi kao što smo navikli imaju dosta jaku ekipu što se pokazalo u zadnje vrijeme. Takođe, prelazak pite u fnatic me jako iznenadio i mislim da će tim prelaskom još više poboljšat svoju karijeru i da će dovesti fnatic do boljih rezultata. Sada će biti mnogo više boljih mečeva, naravno ako se uspiju vratiti stari igrači jer ništa bez njih. Uglavnom, biće zanimljivo.
Inace "navijam" za fnatic, ali realno gledajuci ove godine SK ima najjaci sastav ubjedljivo, i mislim ako se dobro uigraju i ako se budu slagali u timu da im nece biti problem pobjediti famozni Na ' Vi.
Za ovaj NiP msm da je cisto preseravanje i izvlacenje para, jer msm da ovi momci nece moci ni primirisati nijednom od navedenih ekipa.
fnatic koliko toliko ima neku sansu da parira SK-u ove godine koliko, toliko jer se u timu nalazi nekoliko odlicnih igraca novajlija (pita,Delpan) tako da im zelim svu srecu.
Mrsko mi pisati za ove ostale ekipe al evo moj poredak:
SK
fnatic/Natus Vincere
Natus Vincere/fnatic
mTw
FX
Lions
NiP
Bravo za temu.

Sudeći po sastavima logično bi bilo da se pomisli da će SK da uzima sve turnire, da pobjeđuje sve i svakoga.
Ali gledano iz drugog ugla.. Real Madrid je kupio Ronalda,Kaku,Benzemu. Najbolje igrače svijeta, i šta je postigao s tim sastavom ? Dokle je došao ? Svi su mislili Real će sad biti nepobjediv a Real ispade veći ku**c nego što je ranije bio.
Znači ništa nije sigurno.

Naravno kroz čitavu 2011. ću da navijam za fnatic koji mi je i ranije bio drag, al dolaskom pite mi je još draži.

Go Go pita !
Prvo pohvala za temu...

Moje neko misljenje je da ce Na'Vi nastaviti dominirati, ako ne izgube motivaciju za bolesnim treniranjem, sto je veoma moguce posto su osvojili sve sto se moglo osvojiti.. Takodjer, stvari po njih bi mogle veoma lose krenuti, ako se smanji ulaganje od strane Murat "Arbalet" Zhumashevich-a, sto je i najavljeno.. Trenutno su mi najdrazi tim, i volio bih da nastave razvljivati i ove godine..

Ove nevidjene promjene na Svedskoj CS sceni su ocito najbolje zavrsile po SK.. Dobili su 2 odlicna igraca, sada ostaje da se vidi kako ce se uklopiti zajedno sa robanom, tatom SK gaminga.. Misljenja sam da su f0rest i get_retard na veoma ruzan nacin iznevjerili fnatic, tako da im ne zelim uspjehe u SK-u.. Posebno je cudno to od strane get_retarda, jer se zna kako su se odnosili prije par godina u SK-u prema njemu..

fnatic uvijek nisam podnosio, jer su jedno vrijeme razvaljivali CS scenom, medjutim sada mi nekako postaju dragi, jer su postali "outsider-i", mada oni to nece biti.. Smatram da bi uz mnogo treniranja mogli pokazati SK gamingu da su napravili veliku gresku.. Naravno, tu je nas reprezentativac koji svaki BIH gamer treba podrzati.. Ne sumnjam da ce se snaci u fnaticu i zelim mu sve najbolje.. Da naguzi citavu Svedsku cs scenu...

Sto se tice ostalih timova, i Lionsi bi mogli napraviti iznenadjenje.. Veliki plus sa niko-u, jer je odbio poziv fnatica, da ne bi iznevjerio svoje suigrace u Lionsu.. Veliki respect.. FX uvijek jak, odlican lineup, TaZ i Neo ludi frageri, pasha awp, onaj bendz u bootcampu je ocito imao dobre posljedice po ovaj tim..

I na kraju NiP, to je za mene proslost.. Vjerovatno je to vishe marketinski potez ZOWIE gear-a, nego neka ozbiljna ideja o formiranju profesionalnog tima.. Eto vidjet ce se u tom showmatch-u kako ce ga obaliti, ali nikad ne reci nikad, vrijeme ce pokazati..

Na kraju, ocekuje nas je***a CS godina, nadam se da ce opravdati ocekivanja..
Fiina tema,veoma zanimljiva
1. SK
2. NiP
3. NatusVincere
4. fnatic
5. mTw
6. FX
7. Lions  
Dobra tema  !

Jos uvijek sam u soku zbog odlaska f0resta iz fnatica al oporavicu se valjda 

Od kad pratim cs scenu ne pamtim da je skoro sve jedna veca ekipa ili ime promjenula ili igrace u par mjeseci...
U 2011 sigurno najjaca ekipa bi po imenima trebala biti SK !
E sad tu imate dosta ekipa koje mogu SK pobjediti u bilo kojem trenutku ! Dosta je zanimljivo to sto su se vratili stari igraci kao sto su Potty ,Heaton ...vidjecemo kako ce se oni odnositi prema Na'Vi-u i fnaticu !
Sto se tice fnatica imate tri iskusna igraca koji duze vrijeme igraju cs ! Tu se pojavljuje Pita kao talenat koji se sigurno kroz godinu dana , dvije probio cak do fnatic-a sto sigurno 80% igraca sanja da igra u timovima kao sto je fnatic, SK itd..
Xizt igrac meni dosta malo poznat ali citajuci vijesti on je sigurno jedan od talenata u ovom dobu sigurno ce naslijediti f0resta po skillu u fnaticu ali vidjecemo sta ce buducnost donjeti !
Bice dosta zanimljivo pratiti Pitu da li se moze uklopiti u taktike koje sprema cArn !

Ova buduca godina u cs sceni ce biti zanimljivija od svih proslih tako da nam ostaje da pratimo match-eve i da ucimo ,navijamo i nerviramo(kladionoca moja draga  ) ...
Ovaj cs sve vise postaje zanimljiv tako da uhvatite se hltv ip-ova i lagano 

Sto se mene tice i dalje cu za fnatic navijati stim da cu pratiti svaki match f0rest-a i nadati se da ce njegova ekipa pobjediti i ako je prodaja ( ) !

cao
Dovoljno je samo vidjeti samo ova 2 logo-a sk i fnatica
Ovako, prvo nekad sam navijao za SK pa za DelpaN-a pa za Cyx-a (R.I.P)

Od kako su presli u SK, mrzim ih (dvojac, zna se ko su). Jednostavno ne mogu da vjerujem kako jedan igrac, tipa f0rest, moze da prede nakon 5 GODINA igranja sa fnaticom u SK.

Razumijem da im nije islo kako im je islo u 2009-oj godini kad su gazili sve pred sobom, al tako nisko pasti i prodati ekipu, ne mogu da vjerujem.

Sto se tice Fnatica, mislim da ce ove godine biti bolji nego prosle, iako ne treba spominjati da SK ima jacu (aimersku) ekipu.

Samim tim sto se DelpaN (najbolji awp svedske, i top5 awp u svijetu) pridruzio fnaticu, znaci da cu navijati za njih, te ce biti pravo interesantno vidjeti kako ce Carn sve to posloziti, jer ce citavu igru morati graditi ponovo.

Tu je i Xizt, ONEMANARMY kako ga zovu neki, momak koji je MADAIMER, vidjecete sami o cemu pricam, jos "neotrkiveni" talenat, al ce biti kljucan u ekipi fnatica.

Pita, nas igrac, savrsena prilika da se dokaze sada u ekipi fnatica. Mislim da ce on i Xizt raditi najveci dio posla.

Sa ovom ekipom me nebi nimalo cudilo da budu bolji od SK.

Takode sam htio da kazem neso o Lions-u.
Ta ekipa ce ove godine biti 5ti na svjetskom rangu 

Mladi igraci, insane awp, dobra komunikacija, Mad AIMER-I, to su dokazali protiv FX-a (koji ima vise problema nego koristi sa PASHA-OM), a tek treba da se pokazu ;

mTw je uradio kardinalnu gresku izbacivsi Sunde-a. Mozda je slabije igrao, mozda je imao svojih problema, al onakav covjek, sa onakvom licnoscu i karizmom koja ga cini profesionalnim igracem moze donjeti samo DOBROG-a u timu.

Morate razumjeti da kad ekipa dovede novog igraca, koliko god da je dobar, na gubitku je. Ta ekipa dovodi novog igraca koji ima svoju metodologiju, svoje shvacanje igre, i treba sada to uskladiti, i povezati sve veze da bi ta "nova" igra izgledala dobro sa tim novim igracem.

ArcadioN je samo obicni igrac sa dobrim aimom.

1 STEP FORWARD 2 STEP BACK

Pa je moj konacni poredak ovakav:
1.Na'Vi
2.fnatic
3.SK
4.mtw
5.LIONS
6.FX

NiP nisam uzeo u obzir jer to nije ekipa nego FONDACIJA ZA SKUPLJANJE PARA!
Ako je ovo istina a vidim da jeste da se NiP vratio glupo je pitanje ko ce dominirati XD. Volio bi da to bude fnatic zbog naseg pite , a i Na ' Vi zbog edvarda i markeloffa tako da GL svim klanovima u novoj 2011 sezoni ! 
E'o ovde cu napisati komentare za par ekipa.

Za ovog sto je napisao da se mTw sje*** sto je izbacio Sunde-a , ocigledno nije gledao njihov nastup na DH i EPS finalima , gdje se vidjela znatno bolja igra u odnosu na onu sa Sunde na predhodni par turnira.

fnatic ce se vjerujem vratiti u pobjednicki ritam sledece godine. Ali ne vjerujem da ce im sve mape ici dobro jer imaju dva awp-a u ekipi(Delpan i DSN) , ali zato ce na trainu vjerujem sabijati. Veliki doprinos fnaticu ce naravno dati Xizt i pta.

Lions po meni nema sanse ni da bude u top5 svijeta sada. Imaju kvalitet , ali ne dovoljan da budu u svjetskom vrhu. Pogotovo u konkurenciji kakva je sada(WMF,coL,fnatic,SK,mTw,Na`Vi,MYM,eSahara,FX).

FX je takodje medju najboljim. Od kako im je pasha poceo ovnati , uz standardno dobre nea,taza i loorda , tesko ih ko moze dobiti, pogotovo na dd2 i njuku.

Sta reci za SK ,osim da su napravili cudo od ekipe. Uz gtr,f0resta,robbana,allena i face samo mozete ocekivati uspjesnu godinu.

Ova godina ce biti dosta neizvjesna , jer pored gore navedenih ekipa imamo WMF,coL,mouz,MYM,EG,eSahara..

Pohvala naravno za otvaranje teme , dobro je da se neko sjetio.
;)
Ma , svaka čast za temu . . . mislim perfektno urađeno.

Očekujem sebe u na`vi.u

Mislim da će biti ova godina krajnji potop sk.a čitavog.

A što se tiče lineup.a

Na˛` vi nece nista mjenjat.

SK : 6.
fnatic : 2.
mTw : 5.
Lions : 3.
FX : 4.
Na'Vi : 1.
Ova godina ce bit posebno zanimljiva  Povratak legendarnih igraca, SK ima jak line up, fnatic takodjer, na'vi se nije mijenjao...
Ipak navijam za Na'Vi ♥
c1le je napisao/la:
E'o ovde cu napisati komentare za par ekipa.

Za ovog sto je napisao da se mTw sje*** sto je izbacio Sunde-a , ocigledno nije gledao njihov nastup na DH i EPS finalima , gdje se vidjela znatno bolja igra u odnosu na onu sa Sunde na predhodni par turnira.

fnatic ce se vjerujem vratiti u pobjednicki ritam sledece godine. Ali ne vjerujem da ce im sve mape ici dobro jer imaju dva awp-a u ekipi(Delpan i DSN) , ali zato ce na trainu vjerujem sabijati. Veliki doprinos fnaticu ce naravno dati Xizt i pta.

Lions po meni nema sanse ni da bude u top5 svijeta sada. Imaju kvalitet , ali ne dovoljan da budu u svjetskom vrhu. Pogotovo u konkurenciji kakva je sada(WMF,coL,fnatic,SK,mTw,Na`Vi,MYM,eSahara,FX).

FX je takodje medju najboljim. Od kako im je pasha poceo ovnati , uz standardno dobre nea,taza i loorda , tesko ih ko moze dobiti, pogotovo na dd2 i njuku.

Sta reci za SK ,osim da su napravili cudo od ekipe. Uz gtr,f0resta,robbana,allena i face samo mozete ocekivati uspjesnu godinu.

Ova godina ce biti dosta neizvjesna , jer pored gore navedenih ekipa imamo WMF,coL,mouz,MYM,EG,eSahara..

Pohvala naravno za otvaranje teme , dobro je da se neko sjetio.
;)
Ovako, prvo neke stvari da ti kazem.

Nemoj pisati ono sto ne znas!

Gledao sam ja sve moguce nastupe mTw-a od kako su promjenili igraca, kao sto sam i gledao sve OSTALE ekipe koje su nove/promjenile igrace.

Sunde se ne moze mjeriti sa ArcadioN-om. On je za njega prva liga.

Svaki put kad su igrali Na'Vi ih je bas mnogo dobio. I svaki put su to bili 7-8 rundi po mapi.
Nemoc.

LIONS los?
FX Jak, pa eto koliko pratis.
Na DH Winteru, mec za 3 mjesto:
LIONS vs FX
de_nuke (koju ti kazes da je njihova najjaca mapa) 16:05 za Lions
de_inferno (eh, to je njihova najjaca mapa) 16:10-11, ne znam tacno.

PASHA faila, oni bi njega najradije zamjenili, samo je fazon u tome sto Poljska kao drzava nema adekvatnu zamjenu za nekog ko ce igrati u PROFFI fazonu.

Dalje, kakav bolan MYM, EG, mouz, coL?
LIONS su od njih sviju bolji. MYM jedva forze uzme,
mouz raspad sistema (odose Kapio i gob b, 2 najjaca njemacka igraca. Da ih zamjeni NINJA i APPROX, pa ne budi smijesan 

Jedino koreanci im se mogu ravnati.

Sto se tice DelpaN-a i DSN-a, cArn a i sam DelpaN su izjavili da se ta 2 awp-a razlikuju mnogo.
DelpaN-ov awp je vise napadcki, ofanzivni, dok DSN igra na kartu sigurnosti, opali-pogodi-povuci.

Jedini caka je sada da vidimo na sta ce se Carn odluciti. Hoce li mjenjati taktiku, pa igrati na DelpaN-a, samim tim da citava ekipa ide ofanzivno, il ce to biti ona dosadna al ucinkovita igra SAFE DEFENSE.
Kad smo kod toga odmah da kazem nema veze sto je SK doveo 2 jedna od najboljih igraca danasnjice imaju ekipe al teba tu vjezbe i rada da bi se nesto postiglo nisu dovoljni samo dobri igraci za NAVI niko nije cuo prije 7 8 mjeseci (metaforicno)ljudi se uvjezbali nali sponzore dosli i objasnili tako da nema veze sto je SK doveo dobre igrace al ipak ako se NIP vrati tesko je da ce neko njih uzet ipak Heaton je Heaton spawn poti sve su to legende nemoze se niko snjima porediti meni su mYm bili dragi neopisivo al jbg ispade tako al ipak navijam za fntaci jer je i mene pogodio odlazak get righta u Sk al et a sto se tice FX MTW dobri su to klanovi i zelim im svu srecu :D:D:D:D
Bit ću realan, ovaj fnatic i onaj stari se nikada neće moći mjeriti ali opet mislim da uz dosta truda mogu postići dobre rezultate, ali da budu n#1 u svijetu, teško
Mislim da će u 2011. top3 biti Na' Vi, SK i Lions, mada će najzanimljiviji meč biti između SK i fnatica
Upravo sam dobila poruku :S sa linkom http://balkandownload.com i pomislila sam glupost...(kao uvjek) ALI STRANICA JE STVARNO DOBRA SVE BESPLATNO I NIJE PREVARA... pogledaj i ti ako te zanimaju filmovi i muzika...PROSLJEDI DALJE :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.