Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 55 bodova

Gasenje PC-a pri nekom programu!

369 pregleda · 10 odgovora · otvorena 04.11.2006. u 20:02

Imam jedan veliki problem.....

Gasi mi se PC nakon sto neku igricu igram 5 min.
To mi se desava u svim igricama....
(NFSC, CS, wc3, wow.. i josh nekoliko njih..)

Isao sam na stranicu
http://www.srtest.com/referrer/srtest
i nakon ovog testa, za svaku igru mi napishe uzvicnik da mi je driver za videokarticu 6.14.10.6635, i da mi je kao star i driver za zvucnu.....-samo mi oko ova dva slucaja javlja neku opomenu...
Trazio sam na drugim forumima, ljudi govore da nesto u BIOSu nije podeseno, kao npr FW(fast writes)-sto ja ne kontam sta ovo znaci , onda kazu da bi moglo biti do rama...a neko cak kaze da je do procesora...

Moja konfiguracija je:
gfx card: Sapphire Radeon x850pro VIVO
procesor: 3,2 +
RAM: 1GB
zvucna: Realtek AC97

Molim vas da napisete vase misljenje, ali neka pisu samo oni koji su vishe od 30% sigurni u ono sto govore....
I johs nesto, ako nista, dajte mi link za download najnovijeg drivera za graf. karticu...

Hvala !!!
               Outlandish je napisao/la:
Jesi li probao staviti drajvere koji su ti dosli uz karticu probaj to i ja mislim da ti je 45% do drajvera

ne, nisam, daj ba nemoj zafrkavati , naravno da sam stavio sve drivere koji su dosli uz karticu...
Jarane kakva ti je napojna, jer ima slucajeva da ako je napojna slaba da dolazi do gasenja. Ja mislim da ima na bihnetovom forumu pa pogledaj.

zz
               sema770 je napisao/la:
i ja isto mislim da ti je to do drajvera jer se mi meni neke stvari bile desavale naprimjer:drhti ti ekran,sve ti crno po monitoru nekad zna izci i da se rr komp ....
to je najvjerovatnije drajver

I meni nekad zna da drhti monitor!
vidi da ti nije hladnjak na ploci ili na grafickoj prljav i ocisit onda bi trebalo,kad se gasi comp sam onda je razlog grije se preko mjere a to moze samo ako je hladnjak blokiran
sretno
Rješenje
Hej to ti je 100% PASIVINI KULER NA HLADNJAKU SE zaprasio pa ne moze da proje do procerora i kada..I kada pokrenes igru onda procesor povuce vise snage...ALi onda nema sta da ga Hladi,zato lijepo otvoris comp izvadis i ocistis pasivni kuler na procesroru stavis i ne brini P.S. Cisti usisivacem i ja sam svoj Pozzz
               eXecuTioN. je napisao/la:
TO SE I MENI DESAVA

meni se desavalo neko vrijeme tako i otisla mi napojna i ja promjenio napojnu i sad je dobro

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.