Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[HELP] formatiranje !

91 pregled · 8 odgovora · otvorena 25.11.2010. u 21:20

Ovako, da ne dužim ... Imam problem u vezi formatiranja računara ! Formatirao sam tuđe računare X puta, ali nikad mi se nije ovo desilo. Pokrenem računar, piše mi "Press any key to boot from CD", ali tada mi bude ugašena tastatura i miš. Fazon je u tome što prije toga, imam opciju da uđem u opcije BIOS -a, i tada radi tastatura, ali poslije toga kada imam ovo sranje da pritisnem neko dugme, tastatura bude ugašena ! :S
Pa postavlja se pitanje kako da sada formatiram računar, ako mi tastatura ne radi, kada trebam da pritisnem neku tipku ? Pokušavao sam uzeti drugu tastaturu, ali ne pomaže (ista stvar) ! :S PLEASE HELP ! :)
najbolje rjesenje ti je ------------> uzmes komp. otvoris prozor bacis i odes i kupis novi ;):D
Lo4dinG je napisao/la:
najbolje rjesenje ti je ------------> uzmes komp. otvoris prozor bacis i odes i kupis novi ;):D
-.-''
Imao sam sličan problem,nisam mogao nikako da bootam cd pošto mi nije radila tastatura kad piše "boot from cd".Skontao sam da je tastatura bila uključena na jedan od usb portova,pa sam donjeo onaj ps2 produžetak za tastaturu.Nešto ovako(samo ljubičasto pošto je za tastaturu):

nece ti ovo nista pomoci , niti ovaj ps/2 priljucak .. otidji u BIOS ii samo stavi ON na Enable Keyboard
ili Keyboard Power ON

;)

GL
Buduci_Traceur je napisao/la:
Imao sam sličan problem,nisam mogao nikako da bootam cd pošto mi nije radila tastatura kad piše "boot from cd".Skontao sam da je tastatura bila uključena na jedan od usb portova,pa sam donjeo onaj ps2 produžetak za tastaturu.Nešto ovako(samo ljubičasto pošto je za tastaturu):

taman sam pomislio da je to riješenje, ali tada se pojavio jos 1. problem ! Kada stavim USB u to i stavim u PC, pojave se one 3. lampice na tastaturi, i onda se samo ugase ! :S ... de please, tako si blizu, šta da radim ? :)
H3L1uM je napisao/la:
taman sam pomislio da je to riješenje, ali tada se pojavio jos 1. problem ! Kada stavim USB u to i stavim u PC, pojave se one 3. lampice na tastaturi, i onda se samo ugase ! :S ... de please, tako si blizu, šta da radim ? :)
Ne znam stvarno...Meni se takav problem nije javljao,ja sam jednostavno priključio tastaturu u ps2 port i kad se pojavilo ono "press any key to boot from cd",onda sam pritisnuo tipku i bootalo mi je.
Hvala svima, uspio sam !
PS: admine, mozes zakljucat temu ! (:

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.