Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Misljenja o igrama

379 pregleda · 30 odgovora · otvorena 15.11.2010. u 15:25

Dobar dan
Imal dosade kod vas ..
Reko da otvorim jednu temu gdje cemo diskutovati o igrama koje su izasle u proteklim mjesecima ...
Evo ja cu postavit neke igre i napisat svoje utiske o njima

MAFIA II

Ova igra je najjbolja koju sam presao u proteklim mjesecima .
Sama prica je predobra , igra je duga i grafika je vrhh.
Misije nisu dosadne osim sto se puno vozi u igri .
Ima nekih glupih stvari npr : morate sa jedne strane grada odvuc neku osobu na drugi kraj ... ali eto ..
Moja ocjena za ovu igru je 9/10 .

Pro Evolution Soccer 2011

Odma da kazem da je ovaj serial nadmasio sve prethodnike .
Grafika je extra , kretanja igraca , sut i pass su predobro osmisljeni , morate se okrenut prema nekom igracu da bi ste mu dodali loptu kao u RL . Dok sam igrao nekolko puta skontao sam da se moze i sa golman branit u obicnoj match utakmici ( ne bas doslovno ali eto )
Ocjena : 8/10

Call of Duty Black Ops

Ova igra me je razocarala .. Sva ona ocekivanja pala su u vodu nakon prelazenje ove igre . Prica je stvarno glupa kao vama je ispran mozak ne sjecate se nicega i idete kroz svoj mozak bla bla i vracate pamcenje . U ASSASSIN CREED II to je mnogo bolje uradjeno . Mislio sam da ce prica bita duga mnogo duza nego na COD MW 2 ali mislim da je jos kraca . Grafika je 10 za to nemam prituzbe kao i na oruzja i neke dijelove misija .
Ocjena za ovaj promasaj : 6/10
Slazem se za pes 2011!
odlicno uradjena kretnja igraca,malo vise i lice na prave igrace :D,sve u svemu bolji je od prethodnih izdanja.
Jedina mala zamjerka je da su mogli ubacit vise klubskih stadiona.
A reci mi koja si ti licnost pa da nekim igricama dajes ocjene tipa 9 8 7 ili promasaj?
OldSql je napisao/la:
A reci mi koja si ti licnost pa da nekim igricama dajes ocjene tipa 9 8 7 ili promasaj?
Haveru jesi ti postavio temu da diskutujemo il sta?
Brate biću iskren prema tebi, mišljenje ti je ko šupak - svako ga ima. Ti jednostavno nisi dovoljno kompetentan ni obrazovan da ocjenjuješ neke igre. Tačnije, niko na forumu nije, al et...

Et za oko mi zapade u vezi CoD-a, kazes priča ti se ne svidja? Brate moj, svi svjetski vele-sajtovi i recenzenti igara su priču ocjenili kao najbolju u svim CoD-ovima, cut-scene su filmske, dozivljaj i ugođaj je isto prefin... Sad što je ostatak igre plitak.... Hmmm

Što se tiče igara koje sam ja prešao...

PRO EVOLUTION SOCCER 2011*

Kao i svaki soccer u posljednjih 4-5 godina. Solidna igra, sa solidnom grafikom, solidnim gameplayom i ničim spektakularnim. Ove godine je zesto zaostala za FIFA-om, što pokazuju i ocjene sajtova. Mane su povremeni bugovi, licence, unakazen gameplay sistem i sl...
Ocjena: 6.5/10

FIFA 2011*
Sve ono što je PES trebao biti, to je FIFA. Odličan gameplay (nazalost nije unapredjen u odnosu na konzole), tečnost igre, fizički model... Iako neka lica igrača izgledaju kao da su napravljena od voska, igra je i dalje predobra. Na kontrole se treba navici, ali ni to nije problem.
Ocjena: 8/10

FALLOUT: NEW VEGAS
Ova igra je totalno underrated, barem za dvije klase je bolja od Fallouta 3. Grafički model korišten u ovoj igri je isti kao i kod F3 i Obliviona (i morrowinda, gamebryo engine), ali je gameplay toliko unaprjeđen, da ćete pomisliti da bez obzira na iste grafičke prezentacije, da je NV ustvari potpuno nova igra! Kao prvo vraca se kuhanje iz F2, onda questova je dosta više (preko 160), main quest je rula, a ako ste ikada željeli kockati u postapokaliptičnom Vegasu, red je na vas.
9.5/10

EDIT: ALO LIVADE, MOZETE BILO KOJU IGRU A NE SAMO OVE TRI :S
sAYteK je napisao/la:
Haveru jesi ti postavio temu da diskutujemo il sta?
Ja samo pitam cisto informativno... Problem?
OldSql je napisao/la:
A de ti reci koja si ti licnost da pises ovako glup komentar,na ovu dobru temu......
Zao mi je sto ima bu-da-la kao sto si ti.....

Tema je dobra...
Jedina igra koju sam igrao od ovih je PES...Extra...:D
Neko moje misljenje za ove tri igrice :

1. Mafia 2 - igra koja je ispunila sva ocekivanja cak i vise. Popracena sa odlicno grafikom isto tako dobrom i pricom. Takode, dobro uradenje sitnice a pogotovo nacin borbe, udarci. Moja ocjena 10/10

2. PES 11 - Igra koja se vecini nije svidjela i kojima je tesko igrat jer je tesko dati pogodak. Meni je skroz suprotno. To sto je teze igrat i teze pogodit mrezu, to je igra realnija. Grafika je vise nego dobra. Sve ukupno mi se svidja, tako da je moja ocjena za ovu igru 9/10.

3. COD Black Ops - Nakon ti silnih problema oko instalacije i kreka. Pa potom trazenje odgovarajuce konfiguracije. Vise mi je sve to dojadilo. Medutim grafika je dobra, za to stvarno nemam rijeci. Mozda da je bila mala korekcija oruzja, igra bi bila puno bolja. 9/10.
OldSql je napisao/la:
Nemoj se javljat djaba ako neces lijepo sta da napises .
*MAFIU nisam igrao tako da nezz
*PES2011 je po meni nadmasio sva očekivanja,i bolji čak i od FIFE 10/10
CODBO stvarno totalno razočarenje.Poslije MW2 mislio sam da moze samo bolje,ocigledno sam pogriješio.al izvlači ga grafika 5/10
Eh ovako:
MAFIA II ---10
PES 11---8
COD BLACK OPS---8
Mafia mi je jedna od najacih igrica sto sam prekucao..znal neko kad ce nastavak:)
Mafia 2 : N/A

PES11 :

Uprkos tome što su ocjene većine sajtova na strani FIFE, po meni, a i većini raje koju znam, PES je ove godine totalno potukao FIFU. Ali ipak, svako ima svoje mišljenje (što reče Bigi). Ima jak gameplay, solidnu grafiku, jak BaL mod, kontrole nisu loše kad se navikneš na njih ... Neka 7ca.

CoD : BO

U neku ruku nisam očekivao da će igrica biti ovako dobra. Grafiku ne mogu ocjenjivati jer sam igrao samo na Low detaljima, ali iz onoga što sam vidio CoD je zaista sada postao svjetski NO1 FPS (sada čekamo odgovor iz EA na ovakav spektakularan naslov )
8.5/10

Eto, to je moje skromno mišljenje
Mafia II je dobra igra pravo, zanimljiva prica itd. Samo sto po meni je jako kratka a ne duga kao sto si ti rekao. Npr: Gta IV na ps3 dobijes zlatni trofej ako predjes ispod 30h(bronze,silver,gold,platinum) pa sam prosudi jel tesko, a Mafia II htio ne htio preces je ispod 20h a ne 30.
VELIKA BORBA ZA PRVO MJESTO VECERAS U 19:15 NA GLAVNOM STADIONU ULTRASA ZELJEZNICAR VS WIDZEW LODZ ! MANIJACI VS WIDZEWRUCH
SVI DODJITE KOJI IGRATE ULTRASA BILI U SAVEZU ILI NE , MANIJACI AKO NE IGRATE REGISTRUJTE SE SAMO ZA MEC JEL JE VRLO VAZAN TREBA NAM VELIKA POBJEDA I ONDA AKO BOG DA LIGU DA OSVOJIMO http://WWW.ULTRASONLINE.COM

Mafia 2 meni prejaka igra ^^
Imam je na racunaru , znaci grmi , 1 dio je dobar .

PES 2011 Dobro odradjen , ali djaba sve to kad ne volim fudbal .

Call of duty nisam igrao
Mafija II

Po meni igra nema većih nedostataka, grafika je predobra, pucanje solidno, misije mi se svidjaju, sve u svemu jako dobra.

9/10

-----------

PES11

Mene je 11 pomalo razočarala, desetka mi je nekako bila bolja.

8/10

----------

Black Ops

Radnja igre dosta glupa, vracanje u proslost, nekako glupe misije. Što se oruzja tice dobro je, kao i u proslim dijelovima. Ono što mi se najviše dopalo je vožnja helikoptera, motora pa i tenka. Bod plus bi dao zbog vraćanja Zombie Moda to mi se dopada.

7/10

--------

U ove diskusije dodao bi i F1 2010

Igra mi je stvarno odlična, staze su perfektno odrađene do najsitnijeg detalja, grafika predobra, a vožnja po kiši je savršena. Mogućnost prelaska iz jednog u drugi tim mi se jako dopala. Jedina zamjerka su guzve u boxu po nekad se desi da zbog prevelike guzve izgubiš mnogo mjesta.

8/10
scootzzZz je napisao/la:
VELIKA BORBA ZA PRVO MJESTO VECERAS U 19:15 NA GLAVNOM STADIONU ULTRASA ZELJEZNICAR VS WIDZEW LODZ ! MANIJACI VS WIDZEWRUCH
SVI DODJITE KOJI IGRATE ULTRASA BILI U SAVEZU ILI NE , MANIJACI AKO NE IGRATE REGISTRUJTE SE SAMO ZA MEC JEL JE VRLO VAZAN TREBA NAM VELIKA POBJEDA I ONDA AKO BOG DA LIGU DA OSVOJIMO http://WWW.ULTRASONLINE.COM

Sta spamas po temi ... djaba unistajes diskusiju ....
Vi i dalje isto, PES furate ma kakav da je, samo neka je izasao i vec je najbolji. Citaj malo sta drugi ljudi misle van ove zemlje o FIFI 11 ;)
COD Black Ops, rekose da je dobar , najbolji do sada i od svih COD-ova koji su izasli ja bas nesto hocu ovaj da probam, gledao sam gameplay i nije los.
F1 me iskreno razocarao.Grafika nije ono sto se ocekivalo i kolko se pricalo i ne mogu da sredim ovaj autosave pa ako neko zna, nek javi :S
Headmyster je napisao/la:
Nemoj se javljat djaba ako neces lijepo sta da napises . :r
evo necu vise samo zato sto si ti to tako reko i ovaj jos neki pacijent mrsko mi da trazim.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.